סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
53848-02-15
01/09/2015
|
בפני השופטת:
קרן כהן
|
- נגד - |
התובע:
BIENE GEBRESILASI TOKLU עו"ד דניאל ועקנין
|
המשיבות:
1. קפלן את לוי בע"מ 2. עיריית רעננה
עו"ד ניקול יורק
|
החלטה |
1.לפני בקשת המבקש (התובע) למתן צו לגילוי מסמכים ספציפיים כנגד המשיבה 1 (להלן: המשיבה).
2.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הבקשה להתקבל, ואפרט.
2.1לעניין תלושי השכר של התובע, הודעה על תנאי עבודה ואישור ניהול ביטוח רפואי פרטי – המשיבה הודיעה שאין לה התנגדות לגלות מסמכים אלה. אי לכך, המחלוקת בעניינם התייתרה.
2.2לעניין דוחות הנוכחות – המשיבה התנגדה לגלות את המסמכים מכיוון שאין הם רלוונטיים להליך וכי מדובר בניסיון להתיש ולדייג פסול.
דין טענות המשיבה להידחות. דוחות הנוכחות הם מסמכים אותם זכאי כל עובד לקבל בתקופת עבודתו ולכן אין רלוונטיות לשאלה אם נתבעו זכויות כלשהן בגין שעות העבודה של המבקש. על פי הדין המעסיק מחויב לנהל רישומים של שעות העבודה של העובד ולכן לכל עובד זכות בסיסית לקבל את אותם רישומים לידיו בתקופת עבודתו. בנסיבות אלה לא ברורה התנגדות המשיבה 1 להמצאת הדוחות לידי המבקש, במיוחד משלא נטען כי הדוחות נמסרו לו בתקופת עבודתו.
אי לכך המשיבה 1 תגלה את דוחות הנוכחות לידי המבקש.
2.3לעניין אישור ניהול קופות פנסיה – המשיבה טענה כי ההפרשות שולמו בתחילת העבודה ישירות לידי המבקש וכי לאחר מספר חודשים הועברו לקופות של חברת כלל וחברת מנורה. עוד נטען כי חברות אלה אינן משתפות עימה פעולה ולכן אינה יכולה להשיג דו"ח יתרות מחברות אלה. המשיבה טענה כי המבקש יכול לבקש צו מבית הדין בעניין.
אני סבורה כי אין לקבל את טענות המשיבה משני טעמים: האחד, המשיבה לא תמכה טענותיה בתצהיר על אף שמדובר בטענות עובדתיות. השנייה וזו העיקרית, המשיבה לא הציגה מסמכים המצביעים על פנייה לחברות הביטוח על מנת לקבל לידיה את דו"ח ההפרשות עבור המבקש או המצביעים על ביצוע הפרשות לקופות אלה. כמו כן, לא ברור מדוע נעשו הפרשות לשתי חברות ביטוח שונות ובגין אילו תקופות. בנסיבות אלה, המשיבה תמציא אישור על ביצוע הפקדות לחברות הביטוח.
יצוין כי ככל שלאחר שתיעשה פניה לחברות הביטוח באופן מסודר, אלה לא יעתרו לבקשת המשיבה ולא ימצאו לה את המסמכים המבוקשים, היא רשאית לפנות לבית הדין בבקשה מתאימה.
2.4לעניין הסכם ההתקשרות בין המשיבות – בכתב התביעה (סעיפים 9 – 21) טען המבקש כי על המשיבה 2 מוטלת החובה למנוע את הפגיעה בעובדים וכי ככל שלא עשתה כן חלה עליה אחריות לתשלום זכויותיו. עוד נטען כי היה על המשיבה 2 להבטיח כי הסכום שישולם למשיבה 1 כולל את רכיבי השכר לעובדים ואת העלויות הנוספות כולל רווח. בנסיבות אלה ביקש התובע לקבל לידיו את הסכם ההתקשרות המפרט את התעריף שנקבע בין המשיבות לשעת עבודה על מנת לבחון את חוקיות ההסכם ואת אחריותה של המשיבה 2 לתשלום זכויות המבקש. לכן ההוראות בהסכם ההתקשרות העוסקות בזכויות העובדים רלוונטיות להליך.
אי לכך, המשיבה תמציא את הסכם ההתקשרות בינה לבין המשיבה 2 כאשר הסעיפים שאינם עוסקים בזכויות העובדים אלא בתנאי ההתקשרות המסחריים בין המשיבות יושחרו.
3.אי לכך אני מורה למשיבה לגלות עד ליום 7.10.2015 במסגרת תצהיר ערוך כדין, אם מצויים ברשותה או בשליטתה המסמכים הבאים: דוחות הנוכחות של המבקש לכל תקופת עבודתו, אישור בדבר ביצוע הפקדות לחברת ביטוח או לקרן פנסיה והסכם ההתקשרות בין המשיבות.