סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
51968-02-14
28/10/2016
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
התובע:
שבת מיכאל עו"ד אדרי יהודה ו/או אח'
|
הנתבעת:
עמותת מכון וינגייט לחינוך גופני וספורט מס' עמותה 580050789 עו"ד אפרת דויטש ו/או אח'
|
פסק דין |
השאלות הדרושות הכרעה בהליך אשר לפני הינה האם זכאי התובע לקבל זכויות כספיות שונות מהנתבעת בגין תקופת עבודתו וסיומה.
הזכויות הכספיות אשר התובע טוען כי הינו זכאי לקבל, נחלקות לשני סוגים: הראשון, הטבות כספיות מעבר לקבוע בדין - פדיון ימי מחלה, מענק של 3 חודשי הסתגלות ופיצויי פיטורים מוגדלים בשיעור של 120%. השני, תשלומים מכוח הדין - יתרת שכר לחודש 4/08, תוספות שכר הנהוגות בנתבעת - "גמול ריכוז" ו"תוספת תחום".
העובדות הרלוונטיות לענייננו כעולה מכתבי הטענות, עדויות הצדדים והמסמכים אשר צורפו לתיק בית הדין:
1.התובע, מר שבת מיכאל (להלן: התובע), עבד בנתבעת החל מיום 1.1.91 ועד ליום 15.4.08. במועד סיום עבודתו היה התובע בן 47 שנים.
2.הנתבעת, עמותת מכון וינגייט לחינוך גופני ולספורט (להלן: הנתבעת), הינה עמותה המפעילה בית ספר למאמנים ולמדריכים בתחום החינוך הגופני וכן הכשרת מנהלים ומטפלים במקצועות פרא רפואיים.
3.התובע עבד בנתבעת בתפקיד ראש מדור מחשבים של בית הספר אותו מנהלת הנתבעת. כבר כאן יצוין, כי בין הצדדים קיימת מחלוקת האם הגדרת תפקידו של התובע הייתה ראש מדור מחשבים או ראש תחום מחשבים. לאופן הגדרת תפקידו של התובע ישנה משמעות לעניין תנאי השכר להם זכאי התובע, כפי שיפורט בהמשך פסק דין זה.
4.אין חולק בין הצדדים כי התובע הוא שהתפטר מעבודתו. ביום 10.3.08 פנה התובע במכתב למנהל בית הספר של הנתבעת, ד"ר ראובן מיטרני, וביקש לצאת לפרישה מוקדמת בגיל 47 תוך קבלת פיצויים מוגדלים ומענק הסתגלות (מכתבו של התובע צורף כנספח ז' לתצהירו של התובע).
5.על גבי מכתב בקשת הפרישה של התובע, ציין מנהל בית הספר של הנתבעת, ד"ר ראובן מיטרני, כדלקמן: "לכבוד הנהלת המכון. רצ"ב מכתבו של מר שבת אשר בסיומו הוא מבקש לפרוש מעבודתו בביה"ס ולקבל פיצויים והסתגלות. ההיסטוריה של המכון מראה כי רבים לפניו שפרשו מעבודתם במכון קיבלו פיצויים וחודשי הסתגלות על כן איני רואה כל סיבה לא להיענות לבקשותיו".
6.בהמשך לכך, במכתב הנתבעת מיום 1.4.08, הנושא את הכותרת: "סיום העסקתך במכון וינגייט", החתום על ידי מר יצחק גזית, מנהל אגף מנהל ופיתוח של הנתבעת, אישרה הנתבעת את בקשת התובע לתשלום פיצויי פיטורים בשיעור של 120% וכן תשלום שלושה חודשי הסתגלות (להלן ביחד: ההטבות).
7.לטענת הנתבעת, אישורה לתשלום ההטבות כאמור, ניתן בכפוף להתחייבות התובע לחתום על כתב ויתור, כנהוג בנתבעת.
8.התובע סירב לחתום על כתב הוויתור, וטען כי דרישה זו עומדת בניגוד להסכמת הצדדים בעניין סיום העסקתו בנתבעת. לטענת התובע, התברר כי אף שבכתב הוויתור מצוין כי ימי המחלה אינם ניתנים לפדיון, על פי נהלי הנתבעת הוא זכאי לקבלת תשלום עבור פדיון ימי מחלה בעת התפטרותו.