סע"ש
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
48068-05-14
06/09/2016
|
בפני שופט:
יוחנן כהן
|
- נגד - |
התובעת:
מור דמרי עו"ד מרסל אביטל
|
הנתבעת:
א.ל.א. קפה בע"מ עו"ד אלי בן חנן
|
פסק דין |
1.הנתבעת היא חברה שהפעילה בזמנים הרלוונטיים לתביעה זיכיון של רשת "קפה קפה" במתחם השדרה השביעית בבאר שבע (להלן: "בית הקפה").
2.התובעת, גב' מור דמרי, הועסקה אצל הנתבעת מיום 3/10/2012 עד לחודש 3/2014 כמלצרית בבית הקפה.
3.לאחר סיום יחסי העבודה בין הצדדים הגישה התובעת תביעה זו לתשלום שכר מינימום, פדיון חופשה, דמי הבראה, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת ופיצויים על עצם הפיטורים.
4.טענתה העיקרית של התובעת היא, שהטיפים שהיא קיבלה בעבודתה כמלצרית אינם מהווים שכר עבודה ועל כן על הנתבעת להשלים את שכרה לשכר מינימום בסך 4,300 ₪ לכל חודש. כן טוענת התובעת כי פוטרה על אתר מעבודתה וללא הודעה מוקדמת ולפיכך זכאית היא לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת. כמו כן, טוענת התובעת, כי פיטוריה נעשו בלא שנערך לה שימוע כדין ולפיכך תובעת פיצוי גם על עצם הפיטורים, בשיעור 3 משכורות חודשיות.
5.לטענת הנתבעת הטיפים נרשמו בקופה של העסק כהכנסה החייבת בתשלומי מסים, התובעת דיווחה על שעות העבודה מידי משמרת, עם כניסתה למערכת הממוחשבת ויציאה ממנה בכל יום עבודה, על בסיס דיווחיה הונפקו לה תלושי שכר ונרשמו לפקודתה המחאות אשר נפרעו על ידה, המחאות אלה תואמות את הסכומים שבתלושי השכר. בהתייחס לטענות התובעת בעניין נסיבות סיום עבודתה, טענה הנתבעת כי התובעת התפטרה מעבודתה, כאשר לא הגיעה למשמרת שנקבעה לה מבעוד מועד ומבלי ליידע את הממונים עליה. משהתובעת לא יצרה כל קשר עם הנתבעת, הרי שזנחה עבודתה ללא מתן הודעה מוקדמת ובנסיבות אלה הודיעה הנתבעת לתובעת בהודעת מייל כי היא רואה באי הגעתה למשמרת כהתפטרות ללא הודעה מוקדמת.
העובדות
6.בעלי המניות בנתבעת הם מר חזן ליאור, מר אלי בן חנן ומר אביטל אלי.
7.התובעת נקלטה לעבודה בתפקיד של מלצרית בחודש 10/2012, התובעת היתה סטודנטית בעת עבודתה בנתבעת.
8.התובעת הועסקה כעובדת שעתית, שכרה השעתי של התובעת הוא כמפורט בתלושי המשכורת.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת