-
לפנינו תביעתה של גב' לריסה בולטיאנסקי (להלן: התובעת), לתשלומים שונים מתחום משפט העבודה - פיצויי פיטורים ופיצויי הלנת פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, דמי מחלה, ועוד פיצויים שונים: בגין פיטורים שלא כדין, הפרת חובת השימוע ו/או עוגמת נפש, הפרת הסכם העבודה, ואובדן דמי אבטלה. במסגרת ההליך הוגש כתב-תביעה-מתוקן, אשר בו גדלו חלק מהסכומים שנתבעו בכתב-התביעה, המקורי, והוספו רכיבי תביעה נוספים, כמפורט לעיל. מלבד רכיבים אלה, תבעה התובעת גם תשלום בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה במהלך תקופת עבודתה, אך, תוך כדי בירור התביעה שלפנינו הועברו הסכומים הנדרשים, ובסיכומיה ביקשה התובעת רק להביא בחשבון את התנהלות העמותה כלפיה, שנמנעה מלמסור לה מכתב לשחרור הכספים, בעוד מועד.
-
עמותת קרן לחיים (להלן: הנתבעת או העמותה), מפעילה מספר צהרונים בגנים עירוניים, וביניהם צהרון "גן המלך" בחיפה (להלן: הצהרון), בו הועסקה התובעת כגננת. התביעה הוגשה מלכתחילה גם נגד עיריית חיפה (להלן: העירייה), בטענה, כי העירייה אחראית על הפעלת מערכת החינוך העירונית, והיתה שותפה לעמותה בהעסקת התובעת בצהרון, וכן העסיקה את התובעת כממלאת מקום לגננת בשעות הבוקר בגן הילדים "גן המלך" (להלן: הגן); אולם, בתום ישיבת ההוכחות הסכימו הצדדים על דחית התביעה נגד העירייה, כאשר כל צד נושא בהוצאותיו, וניתן פסק-דין חלקי, בהתאם.
-
להלן נפנה להצגת העובדות הרלבנטיות לענייננו, כפי שהוכחו בפנינו, ותמצית טענות הצדדים. לאחר מכן נפנה להכרעה ברכיבי התביעה, כסדרם.
העובדות ותמצית טענות הצדדים
-
בחודש 8/10 התובעת סיימה לעבוד כגננת בגן פרטי, וכאשר התייצבה לחתום אבטלה בלשכת התעסוקה, הופנתה לתפקיד סייעת בצהרון. התובעת העבירה קורות-חיים, וזומנה לריאיון עבודה אצל גב' סיגלית סייג - מנהלת יחידת הצהרונים של מתנ"ס נווה יוסף (להלן: סייג והמתנ"ס, בהתאמה), שנמצאת, פיסית, במחלקת גני ילדים בעירייה [צילום מסך, מתוך "שירות התעסוקה הישראלי - מערכת בינה והשמה", לפיו - ביום 15.9.10 הופנתה התובעת לעבודה כסייעת בצהרון אצל עיריית חיפה - ת/13; קורות החיים של התובעת: תצהיר התובעת - ת/1א', נספח ת'1]. במהלך הריאיון, סייג הבהירה לתובעת שהיא זקוקה לסייעת, ולא לגננת, וכיוון שידעה שהעמותה מחפשת גננת לפתיחת צהרון, ביקשה סייג שסגנית מנהלת המחלקה לגני ילדים באגף החינוך של העירייה - גב' אוה לוי (להלן: לוי), תשמע את התובעת. לוי אמרה, כי עומד להיפתח צהרון בגן, והתובעת הסכימה להצעה לשמש בו גננת, מיד לאחר החגים.
-
הגן, שפעל בשעות הבוקר, הופעל על ידי גננת שהועסקה על ידי משרד החינוך, וסייעת מטעם העירייה. הצהרון התחיל לאחר סיום שעות הפעילות בגן, והופעל על ידי גננת של העמותה וסייעת העירייה. הצהרון פעל בשיתוף פעולה בין העירייה לבין העמותה, באופן בו העירייה העמידה לרשות העמותה את המבנה השייך לה, ללא תשלום, ונשאה בעלות שכר הסייעת, ואילו העמותה ניהלה בפועל את הצהרון, במסגרתו ניתנו לתלמידים גם חוגי העשרה וארוחת צהרים, שילמה את שכר הגננת, וסיפקה את חומרי הניקיון.
-
בחופשת חנוכה, בחופשת פסח ובפגרת הקיץ - בחודש יולי, אין פעילות רגילה של הגן ובמקום זאת מקיים המתנ"ס קייטנות. כך, למשל, בחודש יולי האחרון, לפני סיום עבודת התובעת, היא עבדה בגן בבוקר בקייטנה, ובצהרים בצהרון. בחודש אוגוסט אין פעילות כלל - לא בגן ולא בצהרון [עמ' 15, ש' 25-21].