אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו אסעד ואח' נ' מוטי אמסילי (1991) בע"מ

אבו אסעד ואח' נ' מוטי אמסילי (1991) בע"מ

תאריך פרסום : 12/02/2018 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
34752-08-14
08/02/2018
בפני השופט הבכיר:
יצחק לובוצקי

- נגד -
תובעים:
1. חליל יוסף אבו אסעד
2. חליל אהו אסעד

עו"ד מרואן סלימיה
נתבעת:
מוטי אמסילי (1991) בע"מ
עו"ד יאיר דוד
פסק דין

 

 

התובע, תושב השטחים (להלן גם: "העובד"), הועסק אצל הנתבעת (להלן גם: "המעסיק") בעבודות בניין במשך 75 חודשים, כך לפחות ע"פ רישומי שרות התעסוקה, ועד ספטמבר של שנת 2012.

 

בשירות התעסוקה נרשמה משכורת חודשית ממוצעת של 2,945 ₪ (עמ' 6, שורה 16 לפרוטוקול), המשקפת עבודה במשרה חלקית.

 

התובע הודה בעדותו בדבר נכונות התלושים (עמ' 5, שורה 18).

 

לתובע תביעות רבות בקשר לתקופת עבודתו וסיומה, ונדרש להן אחת לאחת, לפי הפירוט שיובא להלן, ותוך יישום ומיצוי רשימת התביעות (עמ' 6 שורה 19).

 

התביעה ל"פיצויי פיטורים" ו- "תמורת הודעה מוקדמת":

 

התובע כבר קיבל כספים משרות התעסוקה, בשיעור של 13,620 ₪ (עמ' 6, שורה 19), ועתירתו היא להשלמת פיצויי הפיטורים, תוך הכרה בעצם פיטוריו.

 

התובע העיד לפנינו ודבק בגרסתו כי "מוטי (המעסיק) פיטר אותי בעבודה בגדרה" (עמ' 3, שורה 19). ואולם, התובע הודה שמיד (לאחר 3 ימים), כבר החל לעבוד אצל מעסיק אחר (עמ' 4, שורה 4).

 

גרסתו של העובד לא מקובלת עלינו. זאת, משום שהוא עצמו (התובע) הודה בביה"ד כי המשיך להגיע למחסום לצורך כניסה לארץ, על מנת להמשיך עבודתו אצל הנתבעת, וכניסתו נכשלה משום שאשרת הכניסה לא הייתה בתוקף (עמ' 4, שורה 22). יתרה מזאת, עצם הפיטורים הוכחשו ע"י המעסיק, ואיש מהעובדים בשטח לא ראה ולא שמע על קיום הפיטורים (עמ' 4, שורה 30). אם התובע אכן פוטר, לשם מה חזר והגיע אחרי קיום הפיטורים למחסום (בדרך לעבודתו אצל הנתבעת).

 

לא שוכנענו בקיום "מעשה פיטורים", וממילא התובענה ככל שהיא מתייחסת ל"הפרשי פיצויי פיטורים" ו- "תמורת הודעה מוקדמת" – תידחה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ