אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סע"ש 30939-04-15 דרקץ נ' מדינת ישראל ואח'

סע"ש 30939-04-15 דרקץ נ' מדינת ישראל ואח'

תאריך פרסום : 04/08/2015 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
30939-04-15
28/04/2015
בפני השופט:
אורן שגב

- נגד -
המבקש:
מקסים דרקץ
המשיבים:
1. מדינת ישראל
2. ניצב אהרון פרנקו שירות בתי הסוהר (פורמלי)
3. גלית בכר ראש תחום עבודה סוציאלית (פורמלי)
4. חיים מורד גונדר משנה -מפקד בית מעצר ניצן (פורמלי)

החלטה

 

 

האם לבית הדין לעבודה מוקנית הסמכות העניינית לדון בבקשה לסעדים זמניים שהגיש סוהר כנגד ההחלטה לפטרו מהשירות, כשלטענתו, פיטוריו נעשו על רקע העובדה שחשף אי-סדרים וחריגות מנהלים והתלונן עליהם הן בפני הממונים עליו והן בפני מבקר המדינה? 

 

כללי

  1. הורתו של הליך זה בבקשה לסעדים זמניים, ובכלל זה, צו מניעה, כנגד החלטת שירות בתי הסוהר לפטר את המבקש, אשר טוען כי ההחלטה לפטרו באה על רקע העובדה שחשף אי סדרים בשירות בתי הסוהר והתריע עליהם והיותה מנוגדת לחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז-1997 (להלן – "חוק הגנה על עובדים").

  2. בהחלטתי מיום 20.04.15 הוריתי לצדדים להתייחס לשאלת סמכותו העניינית של בית הדין לדון בתובענה, וזאת בשים לב לסעיף 129(א) לפקודת בתי הסוהר (להלן – "הפקודה") ולאור ההלכה שהותוותה בבית המשפט העליון בבג"צ 1214/97 חלמיש נ' בית הדין הארצי לעבודה (להלן – "הלכת חלמיש").

     

     

    עמדת המבקש

  3. ביום 22.04.15 הגיש המבקש את התייחסותו וטען, כי משמדובר ב"חושף שחיתויות קלאסי במובן חוק הגנה על עובדים", ולאור הסמכות הייחודית שיש לבית הדין לעבודה לדון בתובענות לפי חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז-1997 (להלן – "חוק ההגנה על עובדים"), הרי שיש לבית הדין הסמכות לדון בבקשה זו.

  4. בתמיכה לטענתו, הביא המבקש, בין היתר, את החלטתו של חברי כב' השופט משה טוינה בפ"ה 6257-09-12 יוחנן יצחק נ' מדינת ישראל – משטרת ישראל (09.12.2012), בה הוחלט לפצל את הדיון בבקשה, באופן שראשית תידון טענת התובע – שוטר במשטרת ישראל – מכוח חוק הגנה על עובדים, ורק אם יימצא שאין התובע זכאי לסעד מכוח החוק האמור, ייקבע כי אין בית הדין מוסמך לדון בטענה כי פיטוריו בטלים, והתיק יועבר לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים.

  5. עוד הביא כדוגמא את עב (חיפה) 33/07 רעות גלעד נ' מדינת ישראל – שירות בתי הסוהר, שם במסגרת הסדר דיוני, המדינה חזרה בה מטענת הסף בדבר היעדר סמכות עניינית וכן את פ"ה (ת"א) 48291-04-13 מזל ששון נ' שירות הסוהר, שם כלל הועלתה טענה זו ע"י המדינה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ