אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ארז פרלמוטר נ' קייטרינג שמואלי בע"מ

ארז פרלמוטר נ' קייטרינג שמואלי בע"מ

תאריך פרסום : 13/11/2018 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
28213-05-16
28/10/2018
בפני השופט:
דורי ספיבק

- נגד -
התובע:
ארז פרלמוטר
עו"ד יורם פלץ
הנתבעת:
קייטרינג שמואלי בע"מ
עו"ד חדוות ינקו וולמן דוד אפלדורף
פסק דין

 

 

1.התובע, שהוא טבח במקצועו, הועסק על ידי הנתבעת במשך שנתיים ותשעה חודשים. בפנינו תביעה שהגיש עם סיום עבודתו.

התשתית העובדתית ומהלך ההתדיינות

2.הנתבעת, קייטרינג שמואלי, היא חברה פרטית שעיסוקה באספקת שירותי הסעדה לאירועים. התובע הועסק על ידה מיום 13.8.12 עד ליום 9.5.15. במרבית תקופת עבודתו שימש בתפקיד סו-שף. בתפקידו זה, שבו הועסקו שלושה עובדים, היה בכפיפות ישירה לשף.

3.בין הצדדים נחתם חוזה עבודה אישי רק שנתיים לאחר תחילת העבודה, ביום 13.8.14 (נספח יא' לכתב התביעה). קודם לכך, הועלו תנאי העסקת התובע על הכתב במסמך מיום 1.1.13 וכן במסמך מיום 19.12.13 (נספח י' לכתב התביעה; נספחים 2-3 לכתב ההגנה). בהתאם לכל אלה, התובע השתכר שכר חודשי שבשנת 2013 עמד על 9,300 ₪, ובשנת 2014 הועלה לסך 9,800 ₪. נקבע כי שכר חודשי זה ישולם עבור שישה ימי עבודה שבו יעבוד 125 שעות עבודה, ובנוסף לכך יעבוד בשמונה אירועים. עוד נקבע, כי עבור כל שעת עבודה שמעבר למכסה החודשית של 125 השעות הנ"ל יקבל התובע תוספת שכר בסך 40 ₪, ועבור כל אירוע נוסף למכסה המוסכמת יקבל תוספת שכר בסך 500 ₪. בנוסף, עבור ניהול אירוע בודד היה זכאי התובע לפרמיה בסך 100 ₪.

4.בראשית שנת 2015 החל שף הנתבעת להיעדר מעבודתו בשל נסיבות משפחתיות מצערות, עד שעבודתו הסתיימה ביום 31.12.15.

במרץ 2015, בעקבות פניות התובע לנתבעת והיעדרות השף, הוחלט על שינוי סדרי העבודה בנתבעת. במסגרת זו, ביום 23.3.15 הוצג בפני התובע תפקיד מנהל מטבח הכנות, הכרוך באחריות על הכנת הכיבוד לאירועים, וכולל תנאי העסקה חדשים. עליהם נמנה שכר חודשי כולל בסך 13,500 ₪, עבור שבוע עבודה בן 6 ימים, יום עבודה שהוגבל ל-12 שעות, ועבודה בחמישה אירועים, תוך שנקבע שעבור כל אירוע נוסף יקבל התובעת תוספת שכר שהנתבעת הסכימה להעמידה על סך 550 ₪ (נספח ד' לכתב ההגנה).

5.במהלך מרץ ואפריל התקיימו בין התובע לגורמים בנתבעת מספר פגישות והתקיימה התכתבות בנוגע לתוכנית העבודה ותנאי העסקתו החדשים. במסגרת דין ודברים זה, העלה התובע דרישות שונות בנוגע לתנאי העסקתו החדשים. דרישותיו לא התקבלו במלואן (נספחים ה'-ו' לכתב התביעה).

6.התובע התפטר ביום 13.4.15, תוך שהוא מציין במכתב התפטרותו (נספח ז' לכתב התביעה) כי זו נעשית על רקע הרעה בתנאי העסקה, בכך שמפברואר 2015 הוא נדרש למלא את תפקידו של השף מבלי שחל שינוי בתנאי השכר, תוך שהוצעו לו תנאי שכר שאינם תואמים את ציפיותיו ודרישותיו. התובע ציין שקיימת נכונות מצדו לדחות את מועד סיום ההעסקה אף מעבר לתקופת ההודעה המוקדמת שהוא חייב לתת על פי דין. זאת, "מתוך כבוד והערכה לחברה, למנהליה ועובדיה, הבנה כי המערכת נמצאת בתקופת מעבר קריטית..." כמו גם "היעדרותם ועזיבתם של מנהלים בכירים במערכת ובהתאם לבקשה מפורשת של המנהל הישיר", ובכפוף להתחייבות לתשלום מלוא זכויותיו בעת פרישה, ובכלל זה פיצויי פיטורים מלאים (נספח 1 לכתב ההגנה).

לאחר דין ודברים שנערך בין התובע לבין הנתבעת בדבר תשלום פיצויי פיטורים, התובע הודיע לנתבעת במכתב התפטרות נוסף מאותו היום על התפטרותו, בנסיבות כאמור, שתיכנס לתוקפה ביום 15.5.15, עם תום תקופת ההודעה המוקדמת בה הוא מחויב על פי דין (נספח ז' לכתב התביעה).

7.ביום 22.5.16 הגיש התובע את התביעה שבפנינו. לאחר הגשת התביעה, במכתב בא כוחה שמיום 8.1.18 לבא כוח התובע, הנתבעת טענה שערכה תחשיב בקשר לזכויות התובע לגמול עבודה בשעות נוספות, ומצאה שהתובע זכאי להפרשי שכר על סך 6,942.66 ₪ ואלה שולמו על ידה (נספחים 9 לתצהיר הנתבעת).

8.דיון קדם משפט התקיים ביום 20.12.16 בפני כב' השופטת יפית זלמנוביץ-גיסין. לאחריו, הועבר התיק לשמיעת ההוכחות בפני מותב זה. דיון ההוכחות התקיים ביום 19.2.18. במהלכו, בתיק העיד התובע לעצמו ומטעם הנתבעת העיד מר רן שמואלי, המשמש כיום כיושב ראש ויועץ קולינארי בנתבעת.

בתום דיון ההוכחות הורינו לתובע להגיש תחשיב מפורט מטעמו לעניין רכיב השעות הנוספות, והתיק נקבע לדיון תזכורת פשרה, שהתקיים ביום 2.5.18. משלא צלח נסיון הפשרה, הורינו על הגשת סיכומים בכתב. עתה, משנאספו אלה לתיק בית-הדין, הגיעה העת לדון ולהכריע בתובענה.

דיון והכרעה

 

גמול עבודה בשעות נוספות ובימי מנוחה שבועית וחג

 

9.בתביעתו טוען התובע שלא שולם לו גמול שעות נוספות כדין, באשר נקבע לו שכר חודשי עבור 125 שעות עבודה, ועבודה בנוסף לכך בשמונה אירועים, שכל אחד מהם כרוך בשמונה עד תשע שעות עבודה. כמו כן, טען שלעיתים הועסק שעות עבודה החורגות ממכסה של 125 שעות, אולם שולם לו עבור שעות אלה תעריף שעתי קבוע של 40 ₪, ולא על פי המחויב בדין. כמו כן, לטענתו התשלום עבור אירועים לא שיקף באופן מלא את הוראות הדין הנוגעות לעבודה במנוחה השבועית וחג. התובע טוען בטיעוני תביעתו ובתחשיביו שיש לגזור את שיעור השכר השעתי משכרו החודשי המלא, שלשיטתו עמד על 10,000 ₪, כך שתעריף שעת עבודה רגיל עומד על סך 53.76 ₪ ועל פיו יקבעו שעורי הגמול לתשלום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ