סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
26014-10-17
05/05/2020
|
בפני השופט:
בועז גולדברג
|
- נגד - |
תובעת:
ר.פ.ע עו"ד אומיה סאלח – סרחאן
|
נתבעים:
1. סעיד סאלח חברה להפצה שיווק ומסחר בע"מ 2. סעיד זייד סאלח 3. אל דאוחה אקסטרא בע"מ
עו"ד וג'די אבו אלהיג'א ואח'
|
פסק דין |
לפנינו תביעתה של ר. פ. ע. (להלן: "התובעת"). התובעת הועסקה כקופאית במרכול בכפר מג'ד אלכרום, החל מיום 5.7.12 ועד ליום 25.10.16. הבעלים של מרכול זה התחלפו לאורך התקופה והם הנתבעים 1-3. לטענת התובעת, היא הועסקה לאורך כל התקופה באותו מקום עבודה על אף שינוי הבעלים וכי הנתבעות 1 ו- 3 הינן חברות שבשליטתו של הנתבע 2 וכי מדובר בעסק משפחתי אחד.
המחלוקת בין הצדדים נטושה אודות; נסיבות סיום העסקתה של התובעת, תחולת צו ההרחבה בענף רשתות המזון, וזכאותה של התובעת לרכיבי השכר והפיצויים שהיא עותרת לקבלתם במסגרת תביעה זו.
העובדות הצריכות לעניין:
הצדדים הגישו תצהירים וחומר רב. שמענו את הצדדים, את עדיהם ואת באי-כוחם. עיינו במסמכים ובראיות שהניחו לפנינו. לאור המחלוקות הרבות בין הצדדים נכריע להלן ונתאר את הרקע העובדתי כפי שזה הוכח לפנינו:
רקע כללי:
-
התובעת הועסקה כקופאית במרכול במג'ד אל כרום החל מיום 5.7.12 ועד יום 25.10.16 ברצף (כעולה מתצהירה אשר לא נסתר). מרכול זה החליף בעלים מהנתבעת 1 דרך הנתבע 2 לנתבעת 3, כמפורט מטה:
-
כשהחלה התובעת לעבוד, הבעלים של המרכול היתה "סעיד סאלח חברה להפצה, שיווק ומסחר בע"מ", (להלן: "הנתבעת 1"), בתקופה שבין יולי 2012 לבין דצמבר 2014, במשך כ- 30 חודשים.
-
החל מחודש ינואר 2015 ועד לחודש יולי 2015, במשך 7 חודשים, היה הבעלים של המרכול מר סעיד זייד סאלח, (להלן: "הנתבע 2")
-
בתקופה שבין אוגוסט 2015 לבין אוקטובר 2016, הבעלים של המרכול היתה "אל דאוחה אקסטרא בע"מ", (להלן: "הנתבעת 3").
עובדות אלו אינן במחלוקת, למעשה, והן מבוססות לא רק על הצהרת הנתבעים (ס' 4 לתצהיר הנתבע 1, ס' 3-4 לתצהיר הנתבע 2) אלא גם על תלושי השכר שהונפקו ע"י הנתבעים 1-3 בתקופות השונות. על משמעות חילופי המעסיקים נרחיב בהמשך.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת