אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב' נ' דיסקל (1971) בע"מ

ב' נ' דיסקל (1971) בע"מ

תאריך פרסום : 19/11/2017 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
22659-03-15
15/11/2017
בפני השופטת:
נטע רות

- נגד -
תובע:
י.ב.
עו"ד ורה גונין
עו"ד בנרי ניק
נתבעת:
דיסקל (1971) בע"מ ח"פ 510586589
עו"ד גיל ריבלין
עו"ד אינגה מאייר
פסק דין
 

 

 

 

הרקע הצריך לעניין

  1. התובע עבד כמכונאי מערכות הגה מיום 15.3.01 ועד אוקטובר 2014 אצל הנתבעת שהינה חב' לייבוא חלקי חילוף לכלי רכב. לטענת התובע, חל על הצדדים צו ההרחבה בענף המוסכים (להלן - צו ההרחבה).

  2. לטענת התובע, הנתבעת החליטה על פיטוריו בשל מצבו הרפואי ולא שילמה לו את מלוא זכויותיו, ובכלל אלה: הפרשי שכר; הפרשות לפנסיה; הפרשות לקרן השתלמות; תוספת וותק; הפרשים בגין דמי חגים ופדיון ימי חופשה; כמו כן עתר התובע לתשלום פיצוי בגין אי עריכת תלושי שכר וכרטיסי עבודה, הפרת הסכם העבודה ועוגמת נפש.

  3. הנתבעת טענה מנגד כי שולמו לתובע מלוא זכויותיו; כי התובע החתים כרטיס נוכחות וכי בהתאם לכך שולמו לו ימי החופשה; כי התובע קיבל תלושי שכר תקניים והעתק של כרטיסיית הנוכחות מדי חודש בחודשו; כי שולמו בגין התובע הפרשות לביטוח מנהלים על פי הדין; כי צו ההרחבה בענף המוסכים לא חל על הנתבעת ואין התובע זכאי לזכויות על פיו; כי לנוכח האמור, אין מקום לפסוק לתובע פיצויים בגין אי עריכת תלושי שכר, אי מסירת כרטיסי נוכחות ועוגמת נפש.

    דיון והכרעה

    צו ההרחבה אינו חל על העסקת התובע

  4. צו ההרחבה בענף המוסכים, 1995 חל על כל "מקום עבודה וכל מוסך המעסיק עובדים שכירים בתיקונים ושירותים לכלי רכב וחלקיהם". מהגדרת המונח "מוסך" בצו נראה שאין חובה שהעסק עליו חל הצו יהא בהכרח "מוסך". מדובר בהגדרה הכוללת כל עסק המושתת בעיקרו על העסקת "עובדים שכירים בתיקונים ושירותים לכלי רכב וחלקיהם".

  5. בענייננו, לא הייתה מחלוקת על כך שהנתבעת אכן נתנה שירות המתייחס לטייפול בחלקי חילוף לרכב אלא שלטענתה מדובר בשירות המהווה נתח שולי וזניח במכלול עסקיה (ס' 11 להגנת הנתבעת, וכן עמ' 17 ש' 1-3 לפרוטוקול).

  6. אשר לדעתנו יאמר - כי התובע לא הוכיח שעיקר עיסוקה של הנתבעת אכן היה בהעסקת עובדים שכירים בתיקונים ומתן שירותים לכלי רכב וחלקיהם ולפיכך הוא לא הוכיח שצו ההרחבה חל על העסקתו בנתבעת. מחומר הראיות עולה כי הנתבעת לא טיפלה בכלי רכב במשרדיה וכי עיקר עיסוקה הוא בייבוא חלקי חילוף לרכב (עמ' 14 לפרוטוקול).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ