אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סמכות בית הדין לדון בזכויות בן-זוג בחברה בע'מ

סמכות בית הדין לדון בזכויות בן-זוג בחברה בע'מ

תאריך פרסום : 27/10/2010 | גרסת הדפסה

תיק רבני
בית דין רבני אזורי אשדוד
77414-1
11/03/2010
בפני השופט:
הרב יצחק רבינוביץ - דיין

- נגד -
התובע:
פלוני
הנתבע:
פלונית
החלטה

בפני ביה"ד הוגשה תביעה לגירושין של הבעל-התובע ביום 15.11.09 בה כרך את העניינים הניתנים לכריכה.

הצדדים אינם חלוקים בכך שהתביעה לגירושין הוגשה בכנות וכדין וכי העניינים הניתנים לכריכה נכרכו כדין ובכנות.

על שם הבעל 10% מניות בחברה משפחתית הקרויה בשם [...] בע"מ המספקת [...] ועוסקת גם בממכר [...], ובמסגרת תביעתו לגירושין ביקש הבעל לדון גם בענין חברה זו.

האשה הגישה תביעת רכוש לביהמ"ש לענייני משפחה באשדוד ביום 24.12.09 כנגד הבעל בענין החברה הנ"ל וכנגד החברה שחלקה בשליטתו וחלקה בשליטת צד שלישי.

ב"כ הנתבעת טוען, כי "חברה" הינה ישות משפטית נבדלת ונחשבת כצד ג' לכל דבר וענין, כפי שנכתב בסעיף 4 לחוק החברות כי "חברה היא אישיות משפטית כשרה לכל זכות ..." ומצטט פס"ד של ביהמ"ש [ע"א 90/52 חברת חלקה 32 נ' בני עקיבא] בו נכתב כי "המושג אישיות משפטית הוא פיקציה משפטית שבאה להעניק לגוף המורכב מבני אדם שונים "תכונות אישיות". בתוקף פיקציה זו לגוף משפטי קיום נבדל. הוא אינו זיהה עם כל אחד מבני אדם ולא עם כלל בני אדם שמהם הוא מורכב, יש לו זכויות משלו, רצון משלו, רכוש משלו, וכל הנ"ל אינו מזדהה עם זכויות רכוש ורצון של כל אחד מחבריו ולא של כלל חבריו".

כמו כן, ציטט ב"כ הנתבעת עוד פסקי דין ברוח זו מהן עולה כי חברה נחשבת לישות נפרדת. ולפיכך טוען כי היות ולביה"ד הרבני יש זכות לדון אך ורק בענייני בני הזוג ולא בתביעות שכנגד צדדים שלישיים אין לביה"ד  הרבני סמכות לדון בענייני החברה.

בדיון שהתקיים ב- 3.3.10 נטענו הדברים בע"פ ע"י ב"כ הנתבעת, וב"כ התובע הגיב, כי אם נקבל טענה זו אזי הוצאנו מגדר סמכותו של ביה"ד הרבני את כל התיקים של מי מבעלי הדין שיש לו מניות בחברה ולא לכך התכוון המחוקק בסעיף 3 לחוק השיפוט הרבני.

והנה, אם נקבל את דבריו של ב"כ הנתבעת אזי גם לביהמ"ש לענייני משפחה לא תהיה הסמכות לדון בנוגע לבעלות על המניות בחברה, שהרי לביהמ"ש לענייני משפחה  אין סמכות לדון בנוגע לצד שלישי כי אם לאחר שיצורף בתביעה לבן משפחה, ובנידונינו הסמכות לדון בבן משפחה הינה של ביה"ד הרבני ולפיכך אין מקום לידון בעניינה של החברה בביהמ"ש לענייני משפחה כפי שתבע ב"כ הנתבעת.

ובעצם הענין, ביה"ד סבור כי הסכמות לדון בעניין זכויותיו של הבעל במניות החברה נתונה לביה"ד הרבני.

לביה"ד הרבני ניתנה הסמכות לדון בכל ענייני רכוש שבבעלות בני זוג כאשר עניינם נכרך בתביעת גירושין כולל  בענין  בעלות על  מניות בחברה בע"מ.

אמנם חברה מוגדרת כגוף משפטי בפני עצמו, אולם ברור שבעל מניות בחברה הינו "בעל רכוש", ואין ספק כי המקום לדון בבעלות על מניות של בעל או אשה בחברה הינו בערכאה הדנה  על כלל העניינים הרכושיים של בני הזוג, וכתוצאה מכך ה"חברה" כישות משפטית נפרדת מחויבת לפעול ע"פ הוראות פסק הדין, ואם לא תעשה כך יש לתובעה בערכאה המתאימה.

לאור האמור, מחליט ביה"ד כי הסמכות לדון בנוגע לזכויותיהם של הבעל והאשה במניות חברת "[...] בע"מ" נתונה לביה"ד הרבני.

ניתן ביום כ"ה באדר התש"ע
(11/03/2010)

הרב יצחק רבינוביץ - דיין

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ