עס"ק
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
60420-08-16,60448-08-16
10/11/2016
|
בפני השופט:
צבי פרנקל
|
- נגד - |
מבקשת:
רותם אמפרט נגב בע"מ
|
משיבים:
1. הסתדרות העובדים הכללית החדשה 2. מועצת עובדי מפעל רותם אמפרט
|
פסק דין |
1.המבקשת הגישה בקשת צד ביום 30.8.16 בה ביקשה שניתן סעדים זמניים במעמד צד אחד ונורה להפסיק את כל הצעדים הארגונים שננקטו על ידי המשיבה 2 לרבות ביחידת השינוע ובמפעל הדשנים.
2.שמענו את הצדדים ביום 31.8.16, באותו יום נתנו צו המורה להפסיק את כל הצעדים הארגונים שננקטו על ידי המשיבה 2 לרבות ביחידת השינוע ובמפעל הדשנים עד למתן החלטה אחרת. על מנת לא להלאות אנו מוצאים לנכון להציג את ההחלטה מיום 31.8.16 כפי שהיא:
"1.המבקשת, חברה המשתייכת לקונצרן כימיקלים לישראל, היא חברה תעשייתית שעיסוקה הוא ביצור ובשיווק פוספט, חומצות ודשנים ועיקר תוצרתה משווק ליצוא, פנתה הלילה בבקשה צד בסכסוך קיבוצי והגישה בקשה למתן סעדים זמניים דחופים במעמד צד אחד וכן בקשה לצווים ארעיים המורים למשיבה 2 להפסיק את כל הצעדים הארגונים שנקטה לרבות ביחידת השינוע ובמפעל הדשנים וכן לצו האוסר על המשיבה 2 לנקוט בכל שביתה או צעד ארגוני אחר לשיבוש העבודה של המבקשת. כמו כן ביקשה המבקשת שנורה למשיבה 1 להפעיל את כוחה ומרותה כדי לגרום לקיום הצווים האמורים.
2.המבקשת טענה כי חברי ועד העובדים במבקשת פתחו בשביתה פראית ובלתי חוקית בכך שהשביתו באופן מוחלט את פעילות השינוע במפעל באופן שהדבר מונע כניסת חומרי גלם למפעל והוצאת תוצרת ללקוחות כאשר הנזק הכספי הישיר לכל יום שהתוצרת לא משונעת נאמד במיליוני שקלים.
3.המבקשת טענה שברקע של השביתה עומדת דרישה מקוממת של חברי הועד לתשלום גמול שעות נוספות בגין השתתפות בישיבת של מו"מ. לטענתה אין פרופורציה בין הדרישה האמורה לשביתה שננקטה ולא ניתנה הודעה חוק לפי חוק יישוב סכסוכי עבודה, התשי"ז – 1957.
4.המבקשת טענה שביום 30.8.16 הנחה וועד העובדים את עובדי המבקשת המוצבים במפעל הדשנים שלא להישמע להנחיות הממונים ושלא לבצע את עבודתם במערכת למיהול חומצה גופרתית. נוכח זאת נתנו לשני עובדים במפעל הדשנים שסירבו להישמע להנחיות הממונים הודעות בדבר אי קבלת עבודה חלקית, לאור זאת חברי הועד הנחו את עובדי השינוע להפסיק כליל את העבודה.
5.הבקשה הוגשה אתמול בשעה 22:30 הוצאנו צו ארעי המורה להפסיק את הצעדים הארגוניים וקבענו דיון לשעה 9:00 בבוקר.
6.בשעה 02:00 הגישה המשיבה 1 ( להלן "ההסתדרות") בקשה דחופה לעיון חוזר ובקשה לסעד ארעי שכנגד. לטענתה, סכסוך העבודה בין הצדדים הוכרז כדין. ההסתדרות צירפה הודעה על סכסוך עבודה מחודש אוקטובר 2015 כאשר עובדה זו הוסתרה בבקשת המבקשת וכן טענה שההסכם הקיבוצי הוא לאחר תקופה חוזית ולכן פג תוקפו של סעיף השקט התעשייתי. לטענת ההסתדרות מקור המחלוקת הנוכחי כמו בסכסוכים נוספים בין הצדדים הוא ניסיון של ההנהלה לקבוע עובדות בשטח ולהציב עמדה קשוחה טרם כניסה לגופו של משא ומתן קיבוצי לאור תום תקופת ההסכם האחרון ואין מדובר בדרישה לתשלום שעות נוספות כפי שטענה המבקשת.
7.ההסתדרות טענה שהמחלוקת הנוכחית נוגעת להקמת מתקן/מערכת חדשה בתוך מערך הדשנים לניהול חומצה. בעבר היה מתקן קטן שהפסיק לפעול ובשנה האחרונה הקימה המבקשת מתקן ענק לניהול חומצה וכן הוקמו עוד שתי מערכות ספיגה כאשר המבקשת סירבה לקיים פגישות ולהגיע לסיכום בנוגע לסדרי הפעלת המתקנים החדשים לרבות היקף כוח האדם, דירוגים, דרגות ותמורות כפי שמקובל במערכת היחסים בין הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת