ס"ק
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
15393-09-14
21/10/2015
|
בפני הנשיאה:
אפרת לקסר
|
- נגד - |
המבקשת (המשיבה בהליך העיקרי):
קופת חולים מאוחדת עו"ד שלומית גוטרמן
|
המשיבים(המבקשים בהליך העיקרי):
1. הסתדרות העובדים הכללית החדשה- הסתדרות המעו"ף 2. ועד עובדי מאוחדת 3. ועד רופאי השיניים
עו"ד יובל ברוק עו"ד אביגיל ארפי עו"ד גדעון רובין
|
פסק דין |
1.בחודש מרץ 2014 הגישו הסתדרות העובדים הכללית החדשה- הסתדרות המעו"ף וועד עובדי קופת חולים מאוחדת, (להלן: "ההסתדרות והועד"), בקשת צד בסכסוך קיבוצי לסעד ארעי וקבוע נגד קופת חולים מאוחדת, (להלן: "הקופה"), בה ביקשו להורות לקופה להימנע מנקיטת צעדים ושינויים חד צדדים במרפאות השיניים שלה.
לטענת הקופה, השינויים הארגוניים אותם ביקשה לבצע נדרשו עקב הגרעון הכספי המשמעותי של ענף רפואת השיניים בקופה.
2.מאז ועד היום, במשך כשנה וחצי קיימו הצדדים משא ומתן הן בחסות בית הדין והן בהליך גישור חיצוני.
3.בדיון מיום 12.7.15 התברר, כי המשא ומתן בין הצדדים הבשיל לכדי גיבוש טיוטת הסכם קיבוצי שלטענת ב"כ הקופה אף קיבל אישור של הממונה על השכר ונקבע מועד לחתימתו של ההסכם.
באותו דיון הבהירה נציגת העובדים, הגב' קרמרסקי, כי המחלוקות שנותרו הן "מזעריות" וכי אין לעובדים "שום כוונה לפתוח את ההסכם כולו מחדש".
לשאלת בית הדין מהן המחלוקות המזעריות שנותרו, לא התקבלה תשובה של ההסתדרות והועד, למעט הטלת ספק במצב הכלכלי-גרעוני של מרפאות השיניים בקופה.
4.בסייפא סעיף 6 להחלטה מיום 12.7.15 נקבע כדלקמן: "כיוון שהתרשמנו שהמשא ומתן במתכונתו הנוכחית הגיע למבוי סתום, הגם שהצדדים מצויים כפסע לפני חתימת ההסכם, הננו סבורים כי טרם יוכרע הסכסוך על ידי בית הדין, ראוי כי הצדדים יערבו את הגורמים הבכירים ביותר מכל צד לצורך סיום סופי של המשא ומתן. לצורך כך ראוי שתיקבע פגישה בין יו"ר ההסתדרות מר ניסנקורן ומנכ"ל הקופה מר וורמברנד.
הצדדים יודיעו לבית הדין עד ליום 27.7.15 על עמדתם לגבי המשך ההליך".
5.ביום 16.8.15 הגישה הקופה בקשה למתן פסק דין וציינה בבקשתה, כי בפגישה שהתקיימה בין מנכ"ל המשיבה ליו"ר ההסתדרות לא נוהל משא ומתן לגיבוש סופי של הטיוטה שהוסכמה, אלא הועלתה דרישת ההסתדרות והועד למינוי רואה חשבון שיבדוק את דוחותיה הכספיים. זאת לאור חוות דעת של רואה חשבון בארי שהוגשה מטעם ההסתדרות והועד. הקופה הדגישה בבקשתה כי: "לאור הגרעון העמוק בו שרויה רפואת השיניים, לא ניתן להמתין עוד" להחלתם של השינויים במרפאות השיניים, ולדידה, יש בעיכוב כדי "לסכן באופן ממשי את המשך קיומה".
6.ביום 7.9.15 הוגשה תגובת ההסתדרות והועד לבקשת הקופה למתן פסק דין. בתגובה הביעו התנגדותם לקבלת הבקשה. בסעיף 2 לתגובה צוין במפורש: "כפי שהבהירו המבקשים לא אחת, הם אינם חוזרים בהם מן ההסכמות שגובשו". על כך הם חזרו גם בסעיף 8 לאותה תגובה.