אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ס' נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון ואח'

ס' נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון ואח'

תאריך פרסום : 02/03/2021 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום חיפה
56192-02-20
24/02/2021
בפני השופט:
אפרים צ'יזיק

- נגד -
מבקש:
י.ס.
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון
2. יצחק טסלר (נאמן)
3. בנק לאומי לישראל בע"מ (נושה)

פסק דין
 

  1. ביום 31.3.2020 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינו של היחיד.

  2. עו"ד יצחק טסלר מונה כנאמן לניהול הליכי חדלות הפירעון.

  3. במסגרת הצ ו הושת על היחיד תשלום חודשי בסך 1,800 ש"ח לחודש, לאחר תקופה הופחת הצו זמנית לסך 500 ש"ח, נכון למועד הדיון, צו התשלומים החודשי הועמד על סך 1,300 ש"ח לחודש.

  4. במסגרת הצעת הממונה המוגשת על פי הוראות סעיף 154 לחוק, הוגשו נגד היחיד 2 תביעות חוב בסכום כולל של 173,945 ₪.

  5. תביעות החוב נבדקו על ידי הנאמן ואושר סך כולל של 152,325 בדין רגיל.

  6. מהצעת הממונה עולה כי היחיד צבר לחובתו מספר מחדלים עד כה, לרבות פיגור בתשלום השוטף (הפיגור הוסר נכון ליום הדיון וליום מתן פסק הדין) ואי המצאת מסמכים, אולם מדובר במחדלים ברי ריפוי ותיקונם, ללא דיחוי, מהווה תנאי לאישור הצעת הממונה. הממונה טען כי ראוי לקבוע תקופת תשלום ממושכת בשיעור של 1,300 ש"ח לחודש לתקופה של 60 חודשים, בשים לב לנסיבות החוב ונסיבות התנהלותו של החייב, אשר נהג בפזרנות רבה, כאשר הותיר חוב מהותי לנושה העיקרי (בנק לאומי לישראל בע"מ).

  7. במסגרת הדיון נשמעו טענות הנושה המהותי, אשר ציין כי החייב זכה בסכום משמעותי בהגלות הלוטו לפני מספר שנים, כ- 300,000 ש"ח, אולם הותיר יתרת חוב בבנק בשיעור נכון לאותה תקופה, בסך של 90,000 ש"ח, ולכן ראוי למצות עמו את הדין, ולגבות דיבידנד מלא או לכל הפחות משמעותי מאוד. החייב ציין כי לגישתו אין נסיבותיו, אשר אמנם כללו מספר טעויות, כדי להצדיק הארכה ניכרת של צו התשלומים, וכן טען כי יתקשה לעמוד בצו תשלומים בשיעור גבוה כפי שנדרש.

  8. לאחר שקילת ואיזון כלל הטענות, מצאתי להורות על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן. ראוי בהקשר זה לאזן בין גילו הצעיר של החייב בעת שבוצעו אותן טעויות אליהן הפנה ב"כ הבנק, ואולם, ראוי לזכור כי הגיל הצעיר יכול במקרים מסויימים אף להצדיק הארכת תקופת התשלומים, אם כי איני מסכים שהנסיבות מתאימות להארכה לתקופה של 60 חודשים נוספים.

  9. חובת התשלומים - על היחיד להוסיף לקופת הנשייה סך של 62,400 ₪, באופן הבא -

    1. סכום התשלומים – היחיד יישא בתשלום חודשי בסך 1,300 ש"ח. הדבר תואם גם את קיבועת הממונה לגבי צו התשלומים החל מחודש פברואר 2021. מדובר בסכום אשר יתמרץ את החייב לעבוד, ולא יכביד עליו כאבן ריחיים על צווארו.

      1. תקופה – היחיד יישא בתשלומים הנ"ל למשך 48 חודשים.

  10. נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן מימושם – בהתאם להצעת הממונה, ליחיד אין נכסים למימוש. כסבפים בלתי מוגנים אשר יתגלו עם המצאת מלוא התיעוד, ימומשו על ידי הנאמן.

    בעניין זה חל סעיף 164 לחוק באופן שנכס שיוקנה ליחיד במהלך תקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה, למעט נכסים על פי ההתניות הנקובות שם.

  11. תחולת ההגבלות - ההגבלות אשר הוטלו על היחיד במסגרת הליך זה ימשיכו לחול עד לסיום מילוי הוראות צו זה. במידת הצורך, ניתן לפנות לממונה לביטול הגבלות לפי סעיף 143 לחוק או להתלייתן לפי סעיף 169 לחוק.

  12. כפוף למילוי ההוראות דלעיל , יהא היחיד, והוא בלבד, פטור מחובות העבר שלא ניתן לפרוע מנכסי קופת הנשייה, בהתאם לסעיף 174 לחוק.

    ההפטר לא יחול על חובות המנויים בסעיף 175 לחוק.

  13. הפרת תנאי תכנית הפירעון – במידה והיחיד יפר את הוראות הצו לשיקום כלכלי, יהא חשוף לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן.

    • הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים –

      1. היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו;

      2. היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים;

      3. היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה;

      4. היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון;

      5. ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות –

        • מהתחייבות או מהתקשרות בעסקה בהיקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו;

        • נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב;

        • מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין;

      6. היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 עד 221 לחוק הגדלת במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים;

      7. ניתן לגבי היחיד צו לפתיחת הליכים אחר בשבע השנים שקדמו לתחילת הליכי חדלות הפירעון.

    • הגדלת סכומי התשלומים – בית המשפט יהיה רשאי להגדיל את סכומי התשלומים החודשיים, לאור שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות.

    • הטלת הגבלות – במקרה של הפרת הוראות צו זה, בית המשפט רשאי להטיל מחדש של הגבלה שהוסרה על ידי הממונה בהתאם לסעיף 169 לחוק.

    • ביטול הליך – בית המשפט רשאי לבטל צו זה ו/או הפטר שניתן ליחיד, בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 176 לחוק; או לבטל את הצו לפתיחת הליכים בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 183 לחוק. ביטול צו אינו פוגע בתוקפם של מכירה, העברה, תשלום או פעולה משפטית אחרת שנעשו כדין לפני הביטול.

      הסתרת מידע מבית המשפט או מהממונה בנוגע לזכויות היחיד, עלולה להוביל לביטול צו זה וההפטר שניתן או ביטול ההליך. כמו כן, הדבר עלול להוביל להגשת אישום פלילי בהתאם לסעיף 346 לחוק.

    • הקניית נכסים לקופת הנשייה – כל נכס, כספים וזכויות להם זכאי היחיד מכל מקור שהוא ולא דווחו במהלך הליכי חדלות הפירעון, יועברו לקופת הנשייה מיד עם גילויים, בין אם נתגלו לאחר אישור התכנית לשיקום כלכלי, לאחר סיום ביצועה או אף לאחר מתן הפטר חלוט.

  14. הנאמן יפעל ליישום הצו לשיקום כלכלי ויפקח על עמידתו של היחיד בתנאיו.

    הממונה יפנה לבית המשפט בכל בקשה נדרשת במקרה של הפרת הצו על ידי היחיד. לחילופין, הממונה יגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.

     

    ניתן היום, י"ב אדר תשפ"א, 24 פברואר 2021, בהעדר הצדדים.

     

    Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ