ת"א
בית משפט השלום הרצליה
|
27801-12-09
24/07/2013
|
בפני השופט:
חנה קלוגמן
|
- נגד - |
התובע:
דלפין מימוני
|
הנתבע:
1. עיריית אשדוד 2. מדינת ישראל
|
|
החלטה
בפניי בקשה לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד ביום 18/02/13, ואשר לפיה קבעתי כי יש לדחות את התביעה דנן.
טענות המבקשת:
טענתה העיקרית של המבקשת הינה, כי לא קיבלה כל הזמנה לדיון שהתקיים ביום 18/02/13, ואשר בו ניתן פסק דין הדוחה את התביעה בהיעדר התייצבות של המבקשת. לפיכך נטען כי דין הבקשה להתקבל ואף משיקולי צדק בלבד.
המבקשת לא הייתה מיוצגת בעת מתן ההחלטה מיום 18/02/13, והצהירה כי פנתה לבא כוחה הנוכחי (אשר החליף ב"כ קודם בתפקיד) רק ביום 22/05/13 וביום זה קיבל ב"כ הנוכחי את ייצוגה בתיק זה. כמו כן היא שהתה בצרפת מיום 09/12/12 ועד 16/12/12 ולא מן הנמנע כי משלוח דבר דואר חזר באותה תקופה.
בא כוחה הקודם של המבקשת לא המציא לה את ההודעה על הדיון שנקבע ליום 18/02/13. במקרה ממש באותו יום בו התקיים הדיון ב- 18/02/13 הגישה המבקשת בקשת ארכה בת חודש ימים לשם מציאת בא כוח לייצוגה.
לעניין סיכויי הצלחת התביעה טוענת המבקשת, כי דבקותן של הנתבעות בטענה כי פעם גורסת התובעת כי גל ים פגע בה ופעם טוענת כי היה מדובר בזרם מים שסחף אותה, אין לה כל משמעות, שכן בכל מקרה אין בכך משום סתירה בגרסתה באשר לנזק שנגרם לה במקום שבתחום אחריות הנתבעות.
עוד היא מוסיפה, כי הנזק שייגרם לתובעת מדחיית הבקשה הינו בלתי הפיך בעוד הנזק שייגרם לנתבעות מקבלת הבקשה הוא קטן לאין שיעור לעומת המצב בו תידחה הבקשה.
טענות הנתבעות:
לטענת הנתבעת 1, מאחר והבקשה התייחסה למחיקת התביעה בעוד שהתביעה דנן נדחתה, לא ראתה כל צורך ליתן את תגובתה העניינית.
לטענת הנתבעת 2, רק בחלוף כ- 3 חודשים מפסק הדין שניתן במעמד צד אחד ולאחר שבית המשפט החליט כי דין התביעה להידחות הן מחמת אי התייצבות המבקשת לדיון והן לגופו של עניין, החליטה התובעת להגיש בקשה זו.
בהתאם לתקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות") בקשה לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד יש להגיש בתוך 30 ימים מיום המצאת ההחלטה לידי המבקש. הארכת מועד זה טעונה "טעמים מיוחדים שירשמו" (תקנה 528 לתקנות).
בהתאם לפסיקה, טוענת הנתבעת 2, בבקשה לביטול פסק דין במעמד צד אחד יבחן ביהמ"ש שניים: האחד, סיבת מחדלו של המבקש והשני, סיכויי הצלחת המבקש אם יבוטל פסק הדין. השאלה השנייה היא בעלת החשיבות העיקרית. במקרה דנן סיכויי ההליך העיקרי חלשים אם לא אפסיים, כמפורט בבקשות לסילוק התביעה על הסף שהוגשו ע"י הנתבעות.
אף באם התובעת לא ידעה על מועד הדיון החדש שנקבע (18/02/13) אין בכך לספק הסבר למחדלה בהגשת הבקשה כ- 3 חודשים לאחר מתן פסק הדין.
הנתבעות מבקשות לדחות את הבקשה ולחייב את התובעת בהוצאות גבוהות.
דיון והכרעה:
לאחר עיון מעמיק בכתבי הטענות, הבקשות והתגובות בתיק זה, אני קובעת כי יש להורות על דחיית הבקשה לביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד. הטעמים שבבסיס החלטתי יובאו להלן:
התשתית הנורמטיבית:
תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 דנה בביטול פסק דין או החלטה שניתנו במעמד צד אחד בלבד.
כאשר ניתנה החלטה על פי צד אחד, רשאי בעל הדין שכנגדו היא ניתנה לעתור לביטולה תוך 30 ימים מיום שהומצאה לו.