מדינת ישראל נ' מנחם

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
8172-06-13
8.12.2013
בפני :
שלמה בנג'ו

- נגד -
:
מיכל מנחם
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

בפניי בקשה לדחיית מועד דיון וכן בקשה לפסלות מותב זה.

הסניגור טוען כי לא יוכל להתייצב לדיון בשל דיון מקביל אחר, ובכל הנוגע לפסלות המותב, הוא טוען כי בשל העובדה שבפני מותב זה מתנהל תיק אחר של המבקשת אין זה ראוי שביהמ"ש יחשף לעברה באותו תיק וישפוט את המבקשת בתיק זה.

המשיבה מתנגדת לבקשה ומבקשת לדחותה. ראש לשכת התביעות מציינת, כי מדובר ב"ביהמ"ש מקצועי ובשל מיעוט שופטי התעבורה מעולם לא נפל רבב בפני ביהמ"ש בשל כך שהינו שומע מס' תיקים של אותו נאשם" – כך לשון התגובה.

באשר לבקשה לדחיית הדיון, טוען הסניגור כי קבוע לו דיון נוסף בבית משפט אחר. ביהמ"ש הורה לו להגיש אסמכתא לכך, אך אסמכתא כזאת לא הוגשה עד היום. לאור הנחיות ביהמ"ש העליון בכל הנוגע לבקשות דחיה בשל דיונים צולבים, לא אוכל להיעתר לבקשה לדחיית הדיון.

באשר לטענת הפסלות, מדובר בתיק דו"ח שימוש בטלפון נייד במהלך נהיגה. הדוח נשוא כתב האישום נמסר לנאשמת ב- 13/3/12. כתב האישום הוגש לביהמ"ש ב- 30/6/12. מאז עתרה המבקשת לדחיית הדיונים, פעם ללימוד החומר, ופעם בשל קבלת ייצוג ע"י בעלה הסניגור בתיק זה. לכל אורך הבקשות שהגישה, להן נעתר ביהמ"ש, לא עלתה כל טענת פסלות כנגד מותב זה.

למרות הדחיות שניתנו, לא התייצבו הסניגור והמבקשת לדיון ההקראה הקודם, והגישו בסמוך לדיון בקשה לדחייתו. בהעדר המבקשת ובא כוחה, לבקשת המאשימה, ובהתאם להוראות סעיף 240 (א) לחסד"פ, נשפטה המבקשת בהעדרה. עם זאת, ועל אף העדר סיבה מוצדקת להיעדרות מהדיון, ביטל ביהמ"ש את פסק הדין לבקשת הסניגור, הואיל וסבר כי יש להכריע בענין לגופו לאחר שמיעת ראיות על מנת למנוע חשש לעיוות דין. לאחר שבוטל פסק הדין, הוגשה בקשה זו לפסילת המותב מהטעם האמור. ברם, התיק השני של המבקשת (2534-03-13) אליו מפנה הסנגור, קבוע להמשך שמיעת ראיות תביעה לתאריך 24.12.2013, וטרם הסתיים. לכן, תמוהה בעיני ביהמ"ש טענתו של הסנגור, המבקש שמותב זה יפסול עצמו מאחר והוא ייחשף באותו תיק לעברה התעבורתי של המבקשת.

לאור הנימוקים דלעיל, אני דוחה את שתי הבקשות.

אין שינוי במועד הדיון והוא יתקיים במועד אליו הוא קבוע.

המבקשת מוזהרת בחובת התייצבותה.

ניתנה היום, ה' טבת תשע"ד, 08 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>