פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
|
7092-01-13
11/07/2013
|
בפני השופט:
מרים קסלסי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
צובחי גולאני
|
גזר-דין |
גזר דין
העבירה ועברו של הנאשם
הנאשם הורשע לאחר ניהול הוכחות בעבירות הבאות: נהיגה בזמן פסילה- עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"). נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף- עבירה לפי סעיף 10 לפקודה, שימוש ברכב ללא ביטוח בתוקף, עבירה על סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי, תש"ל-1970. אי ציות להוראת שוטר- עבירה לפי סעיף 23(א)(2) לתקנות התעבורה תשכ"א-1961 (להלן: "התקנות").
נהיגה של בכיוון החץ- תקנה 36(ד) לתקנות ונהיגה על שטח הפרדה- עבירה על תקנה 36(ב) לתקנות.
המקור לפסילה הוא תת"ע 4533-06-12 בו נדון הנאשם לפסילה לתקופה של חודשיים. הנאשם הפקיד רישיונו ביום 28.10.12 ונתפס נוהג ביום 12.11.12 בשעות אחר הצהריים. בכל מקרה הנאשם אינו רשאי לנהוג באשר תוקף רישיונו פקע ביום 30.11.11.
הנאשם נוהג משנת 1995 ולו 52 הרשעות קודמות וביניהן: עקיפה בדרך לא פנויה, הסעה ללא חגורת בטיחות, אי ציות לשוטר, הסעת נוסעים מעל לכמות המותרת, נהיגה בחוסר זהירות (בשנת 2008 לגביה נאסר ל-14 ימים), נהיגה בזמן פסילה בשנת 2008 לגביה נאסר ל-7 ימים, ועוד.
טיעוני הצדדים לעונש
המאשימה עומדת בטיעוניה על חומרת העבירות המיוחסות לנאשם ומבקשת להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל בן 7 חודשים, מאסר על תנאי, שנת פסילה, פסילה על תנאי וקנס.
ב"כ הנאשם מציינת כי מדובר בנאשם, אב לשבעה ילדים אשר עובד בשיפוצים, לפני שנה בוצע בבנו בן ה-17 לינץ' על ידי נערים יהודים. התקיפה הקשה הותירה בבנו צלקות נפשיות ופיזיות. ב"כ הנאשם מבקשת להסתפק במאסר על תנאי ולחילופין, אם יוחלט על מאסר לאפשר לו לרצותו בדרך של עבודות שירות.
מתחם הענישה
לגבי הנהיגה בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה בתוקף ואי ציות לשוטר, הרי שהן מלמדות על זלזול בחוק, במערכת אכיפת החוק ובבית המשפט. על הזלזול הנובע מביצוע עבירת נהיגה בזמן פסילה עמד בית המשפט ברע"פ 3878/05 בנגוזי נ' מדינת ישראל.
מתחם הענישה בעבירת נהיגה בפסילה כשלצידה עבירות חמורות נוספות ששתיים מהן חזרו על עצמן (נהיגה בפסילה ואי ציות לשוטר) הוא מאסר בפועל שנע בין שבועות לחודשים ספורים ועד שנה, תלוי בעבר התעבורתי. בדרך כלל המאסר כולו או חלקו מרוצה מאחורי סורג ובריח.
נסיבות אישיות
במקרה הנוכחי, נסיבותיו האישיות היוצאות דופן של הנאשם והסבל שנגרם לו ולבנו שהותקף על לא עוול בכפו, הביאו אותי למסקנה כי יש מקום להקל עמו ולא להשית עליו מאסר מאחורי סורג ובריח, אלא בדרך של עבודות שירות. יובהר כי עבודות שירות הן מאסר לכל דבר וענין והיה והנאשם יפר תנאיה כי אז ירצה יתרת העונש מאחורי סורג ובריח. (חוות דעת הממונה מיום 7/7/13 חיובית). בנוסף ייגזרו על הנאשם רכיבי עונש נוספים כמפורט להלן.
גזר הדין
מאסר הנאשם למשך 4 חודשים. ביום 10/9/13 יתייצב לריצוי עבודות השירות, כאמור בחוו"ד הממונה. ביום זה בשעה 8:00 יתייצב במפקדת מחוז דרום לצרכי הצבתו. הנאשם מוזהר כי אי עמידה בתנאי עבודות השירות יגרום לריצוי יתרת המאסר מאחורי סורג ובריח.
מאסר למשך 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם יעבור על אחת מהעבירות הבאות: אי ציות לשוטר, נהיגה בפסילה או ללא רישיון נהיגה בתוקף מעל 6 חודשים.
אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 7 חודשים. אין צורך בהפקדה. הפסילה תחל מהיום.
אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת שנתיים, וזאת על תנאי למשך 3 שנים. אם יעבור על אחת מהעבירות הבאות: אי ציות לשוטר, נהיגה בפסילה או ללא רישיון נהיגה בתוקף מעל 6 חודשים.