- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' ברגמן
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
1966-06-12
28.4.2013 |
|
בפני : מרים קסלסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעקב משה ברגמן |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול כתב אישום מחמת הצדק בהתאם להוראת סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), תשמ"ב – 1982 ומחמת זוטי דברים בהתאם להוראת סעיף 34 יז לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
דין הבקשה להידחות.
האישום
בעובדות כתב האישום נטען כי ביום 16.12.10 בשעה 17:35 נהג הנאשם באופנוע מ"ר 6801161 על המדרכה, שלא לשם חצייתה כדי להיכנס לחצרים או לצאת מהם, בניגוד לתקנה 38 (א) לתקנות התעבורה תשכ"א- 1961.
טענותיו המקדמיות של הנאשם
הנאשם מבקש לבטל את כתב האישום כנגדו משום שעומדת לו הזכות להגנה מן הצדק ומשום שמדובר בזוטי דברים.
לדברי הנאשם מדובר במקרה בו נהג באופנוע על המדרכה מרחק קצר ביציאה מחניה על מנת להשתלב בתנועה כפי שהיה עושה כל נהג סביר במצבו, תשובתו זו אינה תואמת את עדותו של השוטר בפני, שהעיד בהעדר הנאשם (הכרעת הדין בוטלה), לפיה נהג הנאשם כברת דרך על המדרכה, כאשר בכביש היה פקק תנועה.
ולכן, לא מדובר בזוטי דברים, שאם לא כן, איאלץ לסווג את מרבית עבירות התעבורה, על פי אותו מבחן, כזוטי דברים שאין להעמיד את הנהגים לדין עליהם.
הטענה בדבר זוטי דברים שבסעיף 34 י"ז לחוק העונשין תשל"ז – 1977 נועדה שלא להכתים אנשים בעבר פלילי על דבירם של מה בכך, ואילו במקרה של עבירות תעבורה, אמנם סדר הדין הפלילי ודיני הראיות חלים עליו, כמו משפט פלילי, אך אין דינה של הרשעה בתעבורה כדינה של הרשעה בפלילים, אף גליון ההרשעות מנוהל בנפרד.
הנאשם מספר כיצד טרח בגין דו"ח זה, לרבות פניה שגויה לבית משפט לתביעות קטנות, וכיצד ניאלץ להפסיד ימי עבודה. הפסדי הנאשם יוכלו לבוא לידי ביטוי בתשלום הוצאות, רק אם הנאשם יצא זכאי, אפשרות זו, ככל הנראה , קלושה, נוכח העובדה שהנאשם מודה כי נסע על המדרכה, בה בשעה שהיה עליו להוליך האופנוע כשהוא חוצה המדרכה מחניית ביתו לכביש.
טענת הגנה מן הצדק עולה מקום בו מתקיימת סתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית.
בפרשת יפת (ע"פ 3737/94 יפת נ' מדינת ישראל, פ"ד נ(2)) נקבע כי המבחן הקובע לשימוש בעיקרון ההגנה מן הצדק הינו: "מבחן ההתנהגות הבלתי נסבלת של הרשות" (עמ' 398) וכי טענת ההגנה מן הצדק תתקבל רק במקרים חריגים וקיצוניים. (עוד ראו בעניין זה בע"פ 5672/05 טגר בע"מ נ' מדינת ישראל וכן דברי המלומד י' קדמי "על סדר הדין בפלילים" חלק שני, הליכים שלאחר הגשת כתב האישום א', הדין בראי הפסיקה, מהדורה מעודכנת, תשס"ט- 2009 עמ' 1346).
לא מצאתי כי קיימות נסיבות המצדיקות ביטולו של כתב האישום, העולות כדי סתירה מהותית לעקרונות הצדק וההגינות המשפטית.
אשר על כן אני דוחה את בקשת הנאשם. דיון ההוכחות יתקיים במועדו – 1/5/13 11:15.
ניתנה היום, י"ח אייר תשע"ג, 28 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
