תו"ח
בית משפט השלום באר שבע
|
8389-11-12
30/12/2013
|
בפני השופט:
יעקב דנינו
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל - ועדה מחוזית לתכנון ובניה מחוז דרום
|
הנתבע:
מנסור נסאסרה
|
|
החלטה
הובא לידיעתי כי בשל שגגה, ההחלטה מיום 29.12.13, נסרקה באופן חלקי. הלכך, החלטה זו נועדה להשלים את אשר הושמט, והיא תבוא במקומה של ההחלטה מיום 29.121.3.
הבקשה שבפניי הוגשה שלא בהתאם לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשה לפי סעיף 207 לחוק), התשס"ט-2008 (להלן: "התקנות").
חרף ההחלטות השיפוטיות מיום 3.10.13 ומיום 24.12.13 לא צורפה תגובת המשיבה, כמתחייב מתקנה 3 לתקנות. בהקשר זה, טענת המבקש כי "החומר הועבר לנציג המשיבה בפקס" (ס' 7 לתגובה), אינה יכולה להוות תחליף הולם לקיום החובה הגלומה בתקנות, שכן, לא הוברר אימתי הועברה הבקשה למשיבה, וכזכור, הבקשה הוגשה לבית המשפט עוד ביום 3.10.13, ולא צורפו כל אסמכתאות כתובות המשקפות אומנם כי הבקשה הועברה למשיבה.
כן לא צורף תצהיר המבקש לתגובה.
בהתאם לתקנה 6 לתקנות, ביהמ"ש לא ידון בבקשה המוגשת שלא בהתאם להוראות התקנות, אלא מנימוקים מיוחדים שיירשמו.
מעבר לכך. בתגובה זו מעלה המבקש טרוניות כלפי אופן התנהלות הרשויות ביחס לחפצו להעביר העדר למקום חלופי.
לצורך מתן החלטה זו אין אני צריך לבחון תוקף הטענות הכלולות בבקשה, שכן, ככל שניתן להבין, הטענות מופנות כלפי גורמים אחרים, זולת המשיבה בהליך דנא, האמונה על היבטים תכנוניים, ולא קנייניים.
ממילא, בגזר הדין שניתן ביום 5.5.13 השהה ביהמ"ש את כניסתם לתוקף של צווי ההריסה בחצי שנה, מתוך מגמה לאפשר למבקש להיערך לביצוע הצווים, וזאת נוכח העובדה "שבמיקום הנוכחי לא קיים אופק תכנוני" (עמ' 13 לגזר הדין שורה 18 ). לא הוברר כי המבקש ניצל מלוא פרק הזמן שעמד לרשותו לצורך התארגנות כאמור.
אך אפילו הוכיח המבקש אחרת, כעולה מהבקשה והתגובה, המבקש פועל כדי לאתר שטח חלופי להעברת עדרו (ס' 2 לתגובה). לאמור, המבקש מודה כי אין כל היתכנות תכנונית לקבלת היתר ביחס למבנה במקרקעין הנוכחיים. משכך, ומאחר שהאופק התכנוני הוא המשמש, בעיקר, כיסוד מכריע בהיעתרות לבקשה למתן ארכה לביצוע צו הריסה, על פניו, דין הבקשה להידחות.
בנסיבות אלה, בשים לב לאופן הגשת הבקשה, ובהתחשב בהעדר אופק תכנוני נגלה לעין (ואף התגובה, אינה מותירה רושם מוכח אחר), נותרה טענת המבקש להיעתר לבקשה "ולו מבחינה הומניטארית" (ס' 5 לתגובה).
ואולם. עם כל האהדה לטענות הכלולות בבקשה, הרי טעמים אנושיים לבדם אינם בגדר עילה המוכרת בדין לדחיית מועד ביצוע צו הריסה.
מזכירות ביהמ"ש תשלח, אפוא, העתק הבקשה והחלטה זו לב"כ המשיבה, עוה"ד פלץ, אשר ייתן דעתו האם בנסיבות הכלולות בבקשה יש מקום לדחיית מועד ביצוע צו ההריסה לפרק זמן מוגדר נוסף, מן הטעמים הכלולים בבקשה.
עוה"ד פלץ יגיש תגובתו עד ליום 12.1.14
המזכירות תשלח העתק החלטה זו לידי המבקש.
להודיע בדחיפות.
ניתנה היום, כ"ז טבת תשע"ד, 30 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.