אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מאסר בפועל ליבואני רכב מחו"ל וקנסות כבדים בגין עבירות מס

מאסר בפועל ליבואני רכב מחו"ל וקנסות כבדים בגין עבירות מס

תאריך פרסום : 24/12/2014 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
2491-11-11
23/12/2014
בפני השופטת:
מיכל ברק נבו

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד לואי עיאדאת
הנאשמים:
1. מאיר בן צור
2. שי זגה

עו"ד ליאור אפשטיין
גזר דין
 

 

הרקע וכתב האישום

1.       הנאשמים הורשעו על פי הודאתם בביצוע העבירות הבאות:

השמטת הכנסה מתוך דוח שנערך על פי פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 [הפקודה] - 3 עבירות לפי סעיף 220(1) וסעיף 224א לפקודה;

הכנה וקיום פנקסי חשבונות כוזבים, או רשומות אחרות כוזבות - 3 עבירות לפי סעיף 220(3) וסעיף 224א לפקודה;

שִמוּש בערמה ותחבולה - 3 עבירות לפי סעיף 220(5) וסעיף 224א לפקודה.

 

2.       השנים 2005 - 2007 הן הרלוונטיות לכתב האישום. הנאשמים היו באותה תקופה (וכך עד היום) שותפים בחלקים שווים בשותפות "הינומה מוטורס", ברחוב המסגר בתל אביב. עיסוקם של הנאשמים בסחר ותיווך בכלי רכב משומשים, ובייבוא כלי רכב מחו"ל, ומכך הפיקו הכנסות במסגרת העסק. בתקופת כתב האישום ביצעו הנאשמים במסגרת עיסוקם עשרות עסקאות בכלי רכב. הם היו חייבים בניהול פנקסים בהתאם להוראות מס הכנסה וניהול פנקסי חשבונות, התשל"ג - 1973 [הוראות מס הכנסה], ובהגשת דוחות לפקיד השומה, לפי הוראות סעיף 131 לפקודה.

 

בכל אחת משנות המס 2005 עד 2007 פעלו הנאשמים, תוך שִמוּש במרמה, ערמה ותחבולה, במזיד ובכוונה להתחמק ממס, וזאת בעשותם את המעשים הבאים:

א.  לא ניהלו "ספר סחר" כנדרש בתוספת י' להוראות מס הכנסה;

ב.  לא ניהלו "ספר תיווך" כנדרש בתוספת י' להוראות מס הכנסה;

ג.  ניהלו רישום כוזב של עסקאותיהם, בדרך של גליון אלקטרוני, בו רשמו רישומים כוזבים על אודות העסקאות שביצעו;

ד.  לא הוציאו חשבוניות על מלוא סכום הרווח שהפיקו;

ה.  לא הוציאו קבלות על מלוא סכום התקבולים שנתקבלו על ידם.

 

3.       בתקופת כתב האישום עמד סך ההכנסות ברוטו של הנאשמים על היקף של 6,000,000 ₪. מתוך סכום זה, יועדו כספים לרשויות המכס ולמוכרי כלי רכב בחו"ל, וכספים אכן הועברו לגורמים אלה. מתוך סך ההכנסות ברוטו יועדו כספים גם להוצאות נוספות. הנאשמים השמיטו מדוחותיהם לפקיד השומה הכנסה נטו בסך 850,000 ₪.

 

4.       נוסף על האמור עד כה, ביום 17.5.12 הגיש נאשם 1 שתי הצהרות הון כוזבות, לתאריכים 31.12.07 ו-31.12.10. הכזב היה בכך שהושמטו מהצהרות ההון זכויותיהם של הנאשם ואשתו בדירה שרכשו בספטמבר 2005, ששוויה ביום רכישתה היה 1,334,444 ₪, והתחייבותם לתשלום המשכנתא לרכישת הדירה. זכויות החכירה לדורות בדירה נרשמו בכזב על שם אביה של אשת נאשם 1, למרות שהנאשם ואשתו הם שרכשו את הדירה. הרישום הכוזב נעשה במזיד ומתוך כוונה להתחמק ממס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ