חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ"ת 12873-08-14 משטרה לשכת תביעות נצרת נ' הייב(עציר)

תאריך פרסום : 04/01/2015 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום נצרת
12873-08-14
08/12/2014
בפני השופטת:
דלית שרון-גרין

- נגד -
מבקש:
פיראס הייב
עו"ד דוד דרעי
משיבה:
מדינת ישראל
החלטה
 

 

לפניי בקשה לעיון חוזר, במסגרתה עותר המבקש לשינוי תנאי שחרורו בערובה, כך שיותר לו לצאת לעבוד בחנות של אביו ברחוב פאולוס בנצרת, כל יום החל משעה 08.00 ועד לשעה 20.00.

 

טיעוני הצדדים

הסניגור טען בכתב ובע"פ כי המבקש שוחרר לחלופת מעצר הכוללת מעצר בית מלא, בתאריך 19.8.14. מאז, כדבריו, "לא התקדם הדיון בתיק", וההקראה קבועה ליום 7.1.15. על כן, פחתה מסוכנותו של המבקש ונוכח חלוף הזמן יש מקום לשינוי תנאי שחרורו. בדיון בע"פ טען גם לעוצמת הראיות בתיק.

 

התביעה התנגדה לבקשה, טענה כי המבקש טרם השיב לכתב האישום ובקש דחיות רבות. לא חלף זמן ניכר ואין נסיבות חדשות. עוד הפנתה לעברו הפלילי העשיר של המבקש.

 

דיון והכרעה

נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של החזקת קוקאין במשקל 4.7 גרם נטו והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, בכך שניסה להחביא את הסם מפני השוטרים שעצרוהו. עוד מיוחסות לו עבירות של נהיגה ברכב למרות שמעולם לא הורשה לנהיגה וממילא ללא ביטוח תקף.

 

בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה גם בקשה למעצרו של המבקש עד לתום ההליכים נגדו. בישיבה ביום 19.8.14, שוחרר המבקש, בהסכמת ב"כ הצדדים, לחלופת מעצר שכללה מעצר בית מלא, בפקוח שני משמורנים ולצד פקוח אלקטרוני, הפקדת מזומן וערבויות כספיות נוספות.

 

ראשית, אין כל מקום לדיון בעוצמתן של הראיות. משהסכימו ב"כ הצדדים על שחרורו של המבקש לחלופת מעצר, הרי הסכימו במשמע, לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר.

שנית, אינני רואה כיצד טענותיו של המבקש מעבירות אותו אל מעבר לסף הקבוע בסעיף 52 (א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ"ו – 1996.

כידוע, דרישות הסף הן:

 "...אם נתגלו עובדות חדשות, נשתנו נסיבות או עבר זמן ניכר מעת מתן ההחלטה"

 

לא מצאתי בנימוקי המבקש עובדה חדשה כלשהי או נסיבה שהשתנתה. טענתו של הסניגור לפיה פחתה מסוכנותו של המבקש איננה מנומקת ולא מצאתי לה כל בסיס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ