ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
1909-08
02/06/2010
|
בפני השופט:
עמי קובו
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. פרקליטות מחוז המרכז
|
הנתבע:
ולדימיר מישוסטין
|
גזר-דין |
גזר דין
רקע
הנאשם הורשע על-פי הודאתו בעובדות כתב האישום בעבירות הבאות:
החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7 (א) יחד עם סעיף 7 (ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 (להלן: "פקודת הסמים").
ניסיון להספקת סם מסוכן, עבירה לפי סעיף 13 יחד עם סעיף 19 א' לפקודת הסמים, ביחד עם סעיף 25 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
ניסיון להעביר חפץ אסור לאסיר, עבירה לפי סעיף 42 יחד עם סעיף 52 לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש] תשל"ב-1971, יחד עם סעיף 25 לחוק העונשין.
על-פי האמור בכתב האישום, ביום 3.3.06 הגיע הנאשם לכלא גבעון ברמלה לביקור של אסיר אחר. הנאשם נכנס לכלא כשהוא יושב בכסא גלגלים, בו הטמין, בין ריפוד המושב לדופן הכסא, מכשיר טלפון נייד על מנת להעבירו לאסיר שלא כדין. כמו-כן, הנאשם לבש מתחת לבגדיו טיטול בו הטמין 7 אריזות המכילות סם מסוכן אותן ניסה להכניס ולספק לאסיר כמפורט להלן:
אריזה המכילה 2 אריזות נייר דבק ובתוך כל אחת 25 אריזות מפלסטיק, בסך הכל 50 אריזות פלסטיק המכילות סם מסוכן מסוג הרואין במשקל נטו 35.75 גרם.
3 אריזות נייר דבק ובתוך כל אחת נייר מקופל ובתוכו אריזה מפלסטיק המכילות סם מסוכן מסוג הרואין במשקל כולל נטו 93.24 גרם.
אריזה מפלסטיק סגורה ובתוכה אריזת פלסטיק שמכילה אריזה ובה סם מסוכן מסוג הרואין במשקל נטו 9.4137 גרם.
אריזה מפלסטיק סגורה ובתוכה נייר מקופל שבו אריזת פלסטיק נצמד שמכילה שתי אריזות פלסטיק, אחת מהן מכילה סם מסוכן מסוג הרואין במשקל נטו 4.8905 והשניה מכילה סם מסוכן מסוג חשיש במשל נטו 3.9431 גרם.
הנאשם נכנס לכלא עם הסמים והטלפון על מנת להעבירם לאסיר, ואלה נתפסו בעת שנערך חיפוש על גופו של הנאשם.
הנאשם הודה במעשים האמורים ללא הסכמה עונשית.
תסקיר שירות המבחן והראיות לעונש
בעניינו של הנאשם הוגש תסקיר שירות המבחן. שירות המבחן מציין כי הנאשם בן 39, גרוש ללא ילדים, אינו עובד, ומתקיים מקצבת נכות של המוסד לביטוח לאומי. הנאשם הינו נכה הסובל מפרפלגיה (שיתוק מלא בחלק גופו התחתון), וניידותו הינה באמצעות כסא גלגלים. נכותו של הנאשם נגרמה כתוצאה מתאונת עבודה ברוסיה. הנאשם החל להשתמש בסמים במהלך 2006, ובמשך תקופה התגורר במכוניתו, הזריק לעצמו סמים מסוג הרואין, ובתקופה זו בוצעו העבירות האמורות לעיל, כאשר הנאשם היה במצב נפשי קשה. באותה תקופה חבר הנאשם לחברה שולית. התסקיר מציין כי אדם מסוים ביקש ממנו להעביר מעטפה לאסיר מסוים בבית סוהר, והנאשם שיער כי מדובר בסמים. הנאשם נטל אחריות מלאה לביצוע העבירות, הביע חרטה, והסביר את מעשיו על רקע מצבו הנפשי באותה עת. לטענת הנאשם, לאחר מכן הוא נמנע מצריכת סמים.
בסיכומו של דבר התרשם שירות המבחן מאדם אינטליגנטי וורבאלי, אשר בעקבות מצב גופני ונפשי חמור הידרדר לשימוש בסמי רחוב ובאותה עת גם הסתבך בביצוע עבירות. שירות המבחן לא התרשם מקיומם של דפוסים עבריינים מעבר להסתבכותו זו עם החוק. להערכת שירות המבחן, הנאשם מבין את חומרת ומשמעות מעשיו, והוא נוטל אחריות והביע חרטה על התנהגותו.
לאור האמור לעיל, המליץ שירות המבחן להעמיד את הנאשם בפיקוח שירות המבחן לתקופה בת שנה.
בנוסף לכך הגישה ההגנה דו"ח סוציאלי אשר מתאר את מצבו של הנאשם בדומה לתסקיר שירות המבחן.
העדויות לעונש
מטעם הנאשם העידה אמו, אשר תיארה את הרקע של הנאשם, את המשבר שחווה בשנת 2006, אשר היווה את הרקע לביצוע העבירה. לדבריה, הנאשם נעלם מביתה לתקופה של כחודש, בעודו נכה. לכשנמצא הוא התגורר בתוך רכב, והיה במצב מוזנח. לדבריה, בתקופה האמורה פנתה למשטרה בבקשה שיסייעו בידה לאתרו (עמ' 36-37).