ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
2676-07
09/12/2010
|
בפני השופט:
נירה דסקין
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
|
הנתבע:
1. אסף שיבט 2. גמיל קדח
|
גזר-דין |
גזר דין לנאשם 2
הנאשם הודה והורשע בעבירה של גניבת רכב, עבירה לפי סעיף 413ב(א) לחוק העונשין.
נסיבות ביצוע העבירה פורטו בכתב אישום אשר תוקן במסגרת הסדר טיעון דיוני ולפיהן:
מספר שבועות לפני יום 31/8/07 קבעו הנאשמים כי נאשם 1 יעביר לנאשם 2 רכב מסוג פורד טרנזיט וזאת בתמורה לסכום של כ 20,000 ₪.
בהמשך פנה נאשם 1לחברת ההשכרות אלדן ושכר בתאריך 31/8/07 רכב מסוג פורד טרנזיט.
באותו תאריך הודיע הנאשם 1 לנאשם שבפני כי השיג את הרכב וכי יבואו למחסום נעלין לצורך העברתו לשטחי הרשות הפלשתינאית.
בהמשך הגיע הנאשם 1 למחסום נעלין עם הרכב, שם פגש את נאשם 2, את אחיו של נאשם 2 ואדם נוסף בשם אבו נורג. הנאשם שבפני מסר לנאשם סך של כ- 20,000 ₪ עבור הרכב.
יצוין כי לנאשם 1 יוחסה גם עבירה של מסירת ידיעות כוזבות וזאת בנסיבות המפורטות בכתב האישום המתוקן.
בעניינו של נאשם 1 ניתן גזר דין ניתן ביום 21/07/10 ובמסגרתו נדון הנאשם לעונש מאסר בפועל של 7 חודשים, 12 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירת רכוש מסוג פשע ועבירה של ידיעות כוזבות וכן 7 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור כל עבירת רכוש מסוג עוון למעט עבירה לפי סעיף 413.
בין לבין ניתן בינתיים פסק דין בערעור שהוגש על ידי נאשם 1 ואשר הקל בעונשו של הנאשם באופן שעונש המאסר בפועל קוצר לתקופה של 6 חודשים אשר ירוצו בעבודות שירות.
מכוח הסכמת הצדדים נדחה הדיון בעניינו של הנאשם שבפני עד לאחר מתן גזר דין בעניינו של נאשם 1.
שקלתי טיעוני ב"כ הצדדים ונסיבות העניין.
תוך שב"כ המאשימה מפנה לנסיבות המחמירות עותרת המאשימה להשית על הנאשם עונש של מאסר בפועל ממושך מאחורי סורג ובריח, מאסר מותנה וכן קנס משמעותי, אין עתירה לפיצוי לחברת ההשכרה וזאת משום שכבר פוצתה.
מנגד הסנגורית מפנה לנסיבות לקולא כמפורט בטיעוני ועל סימכן היא עותרת להסתפק בתקופת המעצר בת כחודשיים.
תחילה אציין את השיקולים לחומרה:
ראשית מדובר בנאשם שאמנם אין לחובתו הרשעות קודמות אולם בהיותו תושב רמאללה הגיע למחסום לצורך ביצוע עבירה שהנה חמורה לכשעצמה– עבירת פשע שהעונש שנקצב לצידה הוא 7 שנות מאסר כשלך נוסף נופך של חומרה וזאת בנסיבות האופפות ודהיינו הנאשם פעל עם אחר וקבע שיעביר לידיו רכב מסוג פורד טרנזיט בתמורה לסכום של 20,000 ₪ ובהמשך אף נפגש עם האחר (נאשם 1) בסמוך למחסום נעלין לצורך העברת הרכב, אשר הושג מחברת השכרה, לשטחי הרשות הפלשתינאית ונתן לנאשם 1 את הסכום האמור.
ערה אני לתיקון המשמעותי שנערך בכתב האישום ובמסגרתו נמחקו העובדות וכן סעיף האישום הנוגעים לקשירת קשר לביצוע פשע ותיקון משמעותי זה כמובן יעמוד לימינו של הנאשם בבואי לגזור דינו עם זאת גם כתב האישום המתוקן כמות שהוא מגלה כי מדובר באירוע שנסיבותיו חמורות ואשר נלמד מהן כי קדם לעבירה תכנון שסייע בהשלמת העבירה.
בידוע כי עבירות רכוש הנן חמורות בהיותן גורמות נזק רב לציבור וליחידיו. עבירות אלה מזקיקות את יחידי הציבור להוצאות כספיות גבוהות הכרוכות הן בהעלאת פרמיות ביטוח והן השקעה בהוצאות מיגון.
לא בכדי מצא המחוקק לנכון לתקן את חוק העונשין על דרך של ייחוד סימן מיוחד (ה1 לפרק יא לחוק העונשין) העוסק בעבירות רכוש וזאת לעבירות רכוש הקשורות ברכב.
הדבר נובע בין השאר נוכח נפיצותן של עבירות אלו בבחינת מכת מדינה והנזקים שהן גורמות לציבור וכן בשל הפגיעה בזכות הקניין שהנה זכות חוקתית.