חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. כל גן (2003) בע"מ נ' עולם ירוק (הרוש) גינון ופיתוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 12/02/2014 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום אשדוד
5613-11-13
09/02/2014
בפני השופט:
עידית כלפה

- נגד -
התובע:
1. עולם ירוק (הרוש) גינון ופיתוח בע"מ
2. יואל יצחק הרוש
3. נופר הרוש

הנתבע:
מ.י. כל גן (2003) בע"מ

החלטה

1.התנגדויות המבקשים לביצועם של שיקים בסכום כולל של כ-50,000 ₪, אשר הוצגו לפירעון בגין חוב נטען של המבקשת 1 (המבקשים 2 ו-3 הינם ערבים לפירעון השיקים), עפ"י כרטסת הנהלת חשבונות של המשיבה, בסך של כ- 44,000 ₪.

המדובר בשני שיקים שנמסרו לביטחון, האחד על סך של 20,000 ₪, שנמסר כפי הנראה בשנת 2009, והשני על סך 10,000 ₪, שנמסר כפי הנראה בשנת 2008 (בתיקי הוצל"פ 12-16060-13-6 ו- 12-16061-13-7, בהתאמה).

בנוסף, ועפ"י הרישום בבקשת הביצוע נשוא תיק הוצל"פ 12-16063-13-9, המדובר בשלושה שיקים נוספים ע"ס 6,652 ₪ כל אחד, ואולם בתיק מצוי עותק של שני שיקים בלבד בסך של 6,652 ₪ כל אחד, וגם בדף החשבון המצורף להתנגדות נראית החזרה של שני שיקים בלבד.

המבקשים טוענים כי לא היה מקום כלל להפקדת השיקים שניתנו לביטחון, בסך של 20,000 ₪ ובסך של 10,000 ₪, שכן לא קיים חוב אשר חייבים הם למשיבה ואשר לא שולם, וזאת כנלמד מכרטסת הנהלת החשבונות של המבקשת 1, המנוהלת ע"י הנהלת חשבונות מטעמה ומפוקחת ע"י משרד רוה"ח פרג ושות' (כעדות המבקשת 3). עותק הכרטסת צורף להתנגדות.

המבקשים טוענים כי הדבר מעיד על חוסר של חשבוניות בהנהלת החשבונות של המבקשת 1, אשר לא הומצאו למבקשת 1 כלל, וכן על תמיכה בטענתם כי לאחר שורת הזכות בכרטסת של המבקשת 1, כלל לא הזמינה המבקשת 1 סחורה מהמשיבה, ולפיכך כאמור, לא היה כל מקום לחיובה.

באשר לשני השיקים הנוספים, מודים המבקשים כי אמנם קיים חוב בסכום זה, בסך כולל של 13,304 ₪ (6,652 ₪ כל שיק), אולם טוענים לקיזוז סך של 5,994 ₪, בגין 324 ארגזים שהוחזרו למשיבה אך לא זוכו (חישוב לפי מחיר של 18.5 ₪ לארגז, כולל מע"מ).

החלטה זו ניתנת לאחר דיון שהתקיים בשלושת ההתנגדויות בפני, במסגרתו נחקרו המבקשים 2 ו-3, והצדדים סיכמו טענותיהם.

2.כידוע, הלכה היא כי בשלב בו שוקל בית המשפט האם ליתן למבקש רשות להתגונן, מוטל על מבקש הרשות עול הוכחה מצומצם, במסגרתו לא נשקלים שיקולי מהימנות, לא נבדקות הראיות לגופן והרשות ניתנת מקום שאין הגנתו של המבקש קורסת בחקירתו הנגדית או מתמוטטת נוכח החומר הקיים, ואף אם נותרת היא בגדר הגנה בדוחק.

כלל ידוע הוא כי הדיון בבקשת הרשות להתגונן אינו יכול לבוא במקום המשפט, וכי רק אם ברור הדבר ונעלה מספק, שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו, רק אז תידחה התנגדותו.

אפנה לאמור בספרו של א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהד' עשירית, מעמ' 402:

"בהליך שבו נדונה בקשת רשות להתגונן, די אם הנתבע מראה הגנה לכאורה; אין בודקים בשלב זה כיצד יצליח להוכיח את הגנתו ואין בודקים את טיב ראיותיו. כך, למשל, אין בודקים אם בידי הנתבע מצויה ראיה בכתב להגנתו כנגד הראיה בכתב של התובע. כשנתבע טוען טענה בעל פה כנגד מסמך יש ליתן לו רשות להתגונן (בהנחה שמראה הגנה לכאורה), שכן אין למנוע ממנו להעלות טענה טובה מטעמים שבדרכי הוכחה בלבד".

כן, ר' האמור בספרו של ד"ר יואל זוסמן, סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית) בעמ' 675:

"סדר הדין המקוצר משמש את המטרה למנוע דיון בתובענה רק אם ברור הדבר ונעלה מספק, שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו; אין לקבוע שהעניין הוא כך אלא אם תצהיר הנתבע לא גילה "הגנה לכאורה". הדיון בבקשת הרשות להתגונן אינו יכול לבוא במקום המשפט. הטעם הוא, שמצד התובע לא הוגשה לבית המשפט כל ראיה שהיא. אפילו המסמך המשמש ראיה לתביעה לא אומת בשבועה, והוא יכול להיות מזוייף".

ר' גם ע"א 9654/02 חב' האחים אלפי בע"מ נ' בנק לאומי לישראל, פ"ד נט (3) 41.

כן, ר' האמור בע"א 517/87 ליאון פטלז'אן ואח' נ' בנק איגוד לישראל (ניתן ביום 25.11.93, לא פורסם):

"אין צורך להגיע למסקנה שלנתבע סיכוי טוב בהגנתו; מספיקה המסקנה, שאם תתקבל גרסת הנתבע כמהימנה – אזי יש לו סיכוי כלשהו להצלחה. לטובת התובע ניתן לפסוק רק, כאשר אין ספק בכך, שאין לנתבע הגנה כלשהי, ולא התעורר כל נקודה הגיונית, שאפשר לטעון לטובת הנתבע."

3.בענייננו, המדובר בצדדים קרובים לשיקים ולפיכך, רשאים המבקשים להעלות טענות הגנה שמקורן בעסקת היסוד.

יש לזכור, כי בשלב זה על בית המשפט להימנע מקביעת עובדות, או מבירור המצב הקיים לאשורו, וככל שמבקש הרשות מאשר בחקירתו טענותיו בתצהיר, יש ליתן לו הרשות. חקירת המבקש נועדה להביא את המצהיר לנסיגה מן הגרסה האמורה בתצהירו, כלומר להציל מפיו מידע שימוטט את ההגנה על פי התצהיר, וככל שהדבר לא הושג והמצהיר עומד על טענותיו, אין מקום להמשך בירור במסגרת הבקשה, שכן זו אינה באה במקומו של המשפט עצמו.

ר' האמור בעניין זה בע"א 3300/04 צול ניהול פרויקטים בע"מ נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ, ניתן ביום 9.12.09, לא פורסם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ