אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מ דינת ישראל נ' אנואר אבו קרן

מ דינת ישראל נ' אנואר אבו קרן

תאריך פרסום : 11/09/2010 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית המשפט המחוזי באר שבע
8020-03
07/09/2010
בפני השופט:
יוסף אלון

- נגד -
התובע:
מ דינת ישראל
הנתבע:
אנואר אבו קרן

החלטה

ביום 2.9.04 נגזר דינו של המבקש שבפני ל- 30 חודשי מאסר. בנוסף נקבע בגזר הדין העונש דלהלן:

"פסילה מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 48 חודשים וזאת החל מיום שחרורו ממאסרו". המבקש שוחרר ממאסרו ביום 2.7.06. בבקשה זו שבפני עותר הוא לכך כי תקופת הפסילה תחושב מיום שחרורו הנ"ל.

המדינה מתנגדת וטוענת כי על פי תקנה 557 (ב) לת"ת תעבורה, יחושב זמן הפסילה מיום הפקדת הרשיון והנאשם לא הפקיד את רשיונו באותו יום. הוא הגיש תצהיר רק ביום 30.6.10 לענין נסיבות אי ההפקדה, ולכן על פי טענת המדינה זהו המועד ממנו תחושב הפסילה.

בישיבת היום התברר, על פי מכתב של משרד הרישוי מיום 31.5.10 כי רשיון הנהיגה של הנאשם פקע עוד ביום 15.1.91, ומצויין באותו מכתב של משרד הרישוי כי באותו המועד הופקד רשיונו במשרד הרישוי.

מאותו מועד ואילך לא היה בידי הנאשם רשיון בר תוקף או מסמך כלשהו של רשיון נהיגה.

לאור זאת, ובנסיבות אלה, איני מוצא תחולה בענין הנאשם דנן להוראת תקנה 557 (ב) הנ"ל שכן ביום שחרורו מהכלא לא היה בידו מסמך של רשיון נהיגה, זאת הואיל והמסמך האחרון של הרשיון שהיה לו הופקד על ידו במשרד הרישוי 15 שנה קודם לכן כמפורט לעיל.

לאור זאת, אין לנו אלא את החלופה השניה הקבועה בפיסקה הנ"ל בגזר הדין ולפיה מרכיב זה של העונש משמעו "פסילה מלקבל... רשיון נהיגה של 48 חודשים החל מיום שחרורו ממאסרו".

אשר על כן, ולאור העובדה שהנאשם לא פנה לקבל רשיון נהיגה משך התקופה הנ"ל, אני קובע כי תקופת 48 חודשי הפסילה האמורים החלה ביום שחרורו ממאסרו, דהיינו 2.7.06 והסתיימה אם כן ביום 1.7.08.

במילים אחרות, הנאשם שבפני ריצה את מלוא תקופת הפסילה שנקבעה בגזר הדין ואם לא קיימת מניעה אחרת רשאי הוא לפנות למשרד הרישוי בהליכים הנדרשים להוצאת רשיון נהיגה חדש.

ניתנה והודעה היום כ"ח אלול תש"ע, 07/09/2010 במעמד הנוכחים.

יוסף אלון, נשיא

הוקלד על ידי: שולמית אברהם

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ