אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> לא ניתן להגיש תדפיס מאתר האינטרנט של החמאס כראיה בבית המשפט

לא ניתן להגיש תדפיס מאתר האינטרנט של החמאס כראיה בבית המשפט

תאריך פרסום : 11/06/2009 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
45464-04
19/05/2009
בפני השופט:
יחזקאל הראל

- נגד -
התובע:
1. עיזבון המנוח טאהר מוחמד זייד ז"ל
2. עאטף מוחמד נאג'י זייד
3. עזיזה זייד

הנתבע:
מדינת ישראל
עו"ד פרקליטות מחוז ת"א
החלטה

מהות הבקשה וטענות הצדדים

בפניי בקשת הנתבעת להגיש תדפיס מאתר האינטרנט בכל הנוגע לחברותו ו/או השתייכותו של המנוח לארגון החמאס כראיה לתוכנו.

הנתבעת מתבססת בבקשתה על סעיף 5ב לחוק הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב- 1952 (להלן: "חוק הנזיקים האזרחיים") הפוטר את המדינה מאחריות כלפי מי שניזוק בעת שפעל בשליחותו או מטעמו של נתין מדינת אויב, חבר או פעיל בארגון מחבלים.

הנתבעת מצרפת לבקשתה תעודת עובד ציבור של הגב' סופיה משעניה ממשרד הבטחון, המשמשת כמתורגמנית ומאתרת פרסומים והודעות באתרי אינטרנט איסלאמיים בה נטען כי במסגרת החקירה ואיסוף החומר בתיק הנדון, אותרה על ידה הודעה באתר האינטרנט של ארגון החמאס, לפיה המנוח היה חבר בתנועת החמאס וכי פורסמה הודעה בדבר מותו באתר האינטרנט של התנועה. לשונה של ההודעה המתורגמת: "היום בשעות הבוקר מת מפצעיו השהיד הצעיר טאהר עאטף מחמוד זייד, בן 17, מיעבד באזור ג'נין... השהיד הנ"ל היה נחשב לאחר הצעירים הפעילים במסגדי יעבד ובתנועת הסטודנטים האיסלאמית של המסגדים".

הנתבעת טוענת כי מדברים אלה ניתן ללמוד כי המנוח פעל בעת האירוע במהלכו נפגע בשליחותו או מטעמו של ארגון מחבלים. כן טוענת הנתבעת כי במקרה הנדון לא ניתן היה להביא ראיות טובות יותר להיותו של המנוח חבר בארגון החמאס והמידע אשר הגשתו מתבקשת הינו הראיה הטובה ביותר ומשכך מתבקשת הגשתו כראיה.

הנתבעת מפנה בבקשתה להחלטת כב' השופטת מיכל אגמון בבש"א 4995/05 פלונית נ' בזק בינלאומי בע"מ שם נקבע כי יש לתת משקל ראייתי מלא לראיות הנאספות מן המרחב הוירטואלי בתנאי שלוו בעדות בדבר מהימנותן.

התובעים מתנגדים לבקשה.

ראשית טוענים התובעים כי הנתבעת זנחה את טענותיה המתבססות על הודעה באתר האינטרנט של ארגון החמאס אותן העלתה במסגרת בקשה למחיקת התביעה על הסף שהגישה ביום 8.1.06 ואשר ההחלטה בה הושהתה בשל קיומו של דיון בעניין חוקיות החוק במסגרת בג"ץ 8276/05 עדאללה ואח' נ' משרד הביטחון ואח'. לטענת התובעים, גם לאחר החלטה בבג"ץ האמור וחודשו ההליכים בתיק דנן הנתבעת לא פעלה לרענון ההליכים בבקשה אשר הוגשה על ידה.

לגופו של עניין טוענים התובעים כי התעודה שהוגשה על ידי הגב' משעניה אינה תעודת עובד ציבור כהגדרתה בפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א- 1971 (להלן: "פקודת הראיות") שכן אינה בבחינת "מסמך רשמי". התובעים מציינים כי אינם חולקים על האפשרות שאתר אינטרנט יכול להיות מסמך רשמי, לרבות המידע שמפיקים ממנו, בהנחה שמדובר באתר השייך לרשות מרשויות המדינה ונמצא בשליטתה, אלא שאתר האינטרנט של ארגון החמאס אינו עומד בקריטריונים אלה.

עוד טוענים התובעים כי ניסיונה של הנתבעת להגיש את התדפיס מנוגדת לדרכי ההגשה המקובלות של ראיות על ידי עד מגיש ומאמת ובכפוף לזכות חקירה נגדית במיוחד לאור השלב המתקדם בו מצוי התיק והחלטת בית המשפט מיום 1.4.09 לפיה לא תותר שמיעת ראיות נוספות והתיק נקבע לסיכומים.


עוד וטוענים מוסיפים התובעים לעניין קבילותה של הראיה. לטענתם, ידיעה המתפרסמת באתר אינטרנט היא בגדר עדות שמיעה ואינה קבילה. כן טוענים התובעים כי גם אם הידיעה אכן פורסמה באתר כפי שנטען, אין בעצם הפרסום כדי להעיד על אמיתות תוכנה.

בנוסף טוענים התובעים כי מסמך או פלט מאתר אינטרנט אינו מהווה רשומה מוסדית כהגדרתה בפקודת הראיות.

באשר לתוכן הידיעה שבאתר טוענים התובעים כי אין בתעודת עובד הציבור כל אזכור של כתובת אתר האינטרנט של ארגון החמאס, ממנו שאבה הגב' משעניה את המידע בדבר חברותו של המנוח בארגון טרור והם חולקים על כך שהמידע אכן נלקח מאתר האינטרנט של החמאס. כן טוענים התובעים כי אין ללמוד מהמודעה מאומה לגבי חברותו או פעילותו של המנוח בארגון. לטענתם, אין הסבר בידיעה מהי "תנועת הסטודנטים האיסלמית" שבה המנוח היה כביכול פעיל ומה הקשר של תנועה זאת לארגון החמאס.

בתשובה לתגובת התובעים טוענת הנתבעת כי לא זנחה את טענתה לגבי תחולת סעיף 5ב לחוק הנזיקים האזרחיים וכי העלתה טענה זו כבר בכתב הגנתה ובבקשה למחיקה על הסף שהגישה.


באשר לתעודה אשר הוגשה ע"י הגב' משעניה טוענת הנתבעת כי מדובר בתעודת עובד ציבור המעידה על מידע שהגיע לעובדת הציבור מאתר האינטרנט של החמאס.

באשר לטענת התובעים כי התדפיס אינו מהווה רשומה מוסדית טוענת הנתבעת כי יש לראות בארגון החמאס, אף שהינו ארגון בלתי חוקי על פי הדין הבינלאומי והדין הישראלי, מוסד המספק שירות לציבור ויש לראות את המסמך כמסמך שנערך על ידי הארגון במהלך פעילותו הרגילה. כן טוענת הנתבעת כי יתר התנאים ביחס לרשומה מוסדית המופיעים בחוק מתקיימים בענייננו.

דיון

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ