ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
24815-06-10
17/01/2011
|
בפני השופט:
הלית סילש
|
- נגד - |
התובע:
גיל ליינטר
|
הנתבע:
1. ל.ר.מ.א. תעשיות דפוס בע"מ 2. בזק ישיר הדפסות איכות (2005) בע"מ 3. ל.י.ר.מ.א. דפוס (2009) בע"מ
|
|
החלטה
בפני בקשה להורות על גילוי מסמכים ספציפיים כמו גם מתן תשובות לשאלון.
הליכים מקדמיים מטרתם לצמצם או להגדיר את המחלוקות שבין הצדדים כמו גם ליתן בידי ב"כ הצדדים את האפשרות לנהל את ההליך "בקלפים פתוחים".
מאידך, אין מטרתו של ההליך לייצר מסע דייג לתביעות נוספות או אמצעי לגילוי נתונים אשר יש בהם כדי פגיעה בצד שכנגד.
לאחר שעיינתי בבקשה , בתגובה ובתשובה אני מורה בזאת כדלהלן :
א. בכל הנוגע להסכם ההתקשרות שבין המשיבות או מי מהן לבין חב' פלמינגו שהרי במקום שבו נענה המבקש כי למיטב ידיעת המצהיר אין הסכם כזה. די בכך. אין המשיבים יכולים לייצר יותר מאשר מצוי בידיהם.
ב. באשר לתקבולים אשר נתקבלו בידי המשיבות מלקוחות אשר הופנו לשיטת המבקש על ידו במהלך חודש ינואר 2010, שהרי יקדים המבקש ויבהיר באלו לקוחות לשיטתו מדובר. אין המשיבות צריכות לעשות עבודתו של התובע, והפנייה הינה כללית ביותר. הבהרה זו תשלח בתוך 14 יום ממועד קבלת החלטתי זו, שאם לא כן יראו את המבקש כמי שזנח את בקשתו.
אני מודעת לעובדה כי הצדדים חלוקים בגרסאותיהם העובדתיות כמו גם בפרשנות המשפטית שיש לייחס להסכם עצמו ולהתנהלות ומצגי הצדדים קודם , במסגרת ולאחר חתימתו.
עם זאת, במקום שבו הוגשה התביעה שכנגד ועניינה, בין היתר, תשלום עמלות בהיקף של 18,000 ₪ בגין חודש ינואר 2010, שהרי מכוח היות העמלות נגזרת של התקבולים, יש מקום להעברת הנתונים הרלוונטיים.
אציין כי מכתבי הטענות של שני הצדדים עולה כי ההתקשרות הופסקה במהלך אותו חודש, ומכאן שבכפוף לשאלות העובדתיות והמשפטיות, יהיה מקום לבחון את נושא התשלום ושיעורו.
עם קבלת רשימת הלקוחות הנטענת, ומבלי שיהיה בכך כדי הסכמה לזכאותו של התובע שכנגד לקבלת תשלום כלשהו, יעבירו המשיבות פירוט בדבר תקבולים מלקוחות אלו, בגין חודש ינואר 2010, ככל שהיו כאלו.
אין המשיבות נדרשות לעת הזו להעביר חשבוניות, וניתן להסתפק בתצהיר.
ג. באשר לפירוט התקבולים שקיבלו המשיבות בגין לקוחות שהקשר עימם נוצר באמצעות המבקש, שהרי דין בקשה זו להידחות.
כתב התביעה שכנגד מגדיר את גדר המחלוקות לעניין התביעה שכנגד. במסגרת כתב התביעה שכנגד טען המבקש לתשלום בגין חודש ינואר, כמו גם לתקבולים בגין חב' פלמינגו.
זאת ועוד, מדובר בבקשה כללית מאוד, רחבה מאוד, שאינה עומדת בתנאים בסיסיים של סבירות.
ד. באשר לפירוט הסכומים ששולמו על ידי "פלמינגו", שהרי במאזן שבין האינטרסים הנוגדים של הצדדים, ומבלי שיהיה בכך כדי איון איזה מטענותיהם, ניתן להסתפק בתצהיר המציין את שיער הסכום הכולל, ללא צירוף חשבוניות.
בעניין זה אציין כי בניגוד לתגובת המשיבות, אין ההליך שבפני הליך של תביעה למתן חשבונות, אלא תביעה כספית-חוזית.
לא מדובר בהרחבת חזית, אלא בבקשה למסמכים שמטרתם, ככל שהדבר נוגע למבקש, הוא הוכחת היקף העמלות להן הוא זכאי לשיטתו, אם וכלל שיוכח כי מדובר בלקוח שהופנה על ידו למשיבות, ובכפוף ליתר טענות המשיבות באשר לזכאותו לקבלן.
עוד אוסיף ואציין כי במסגרת כתב ההגנה לכתב התביעה שכנגד טענו המשיבות, כטענה חלופית, טענה של קיזוז. טענת קיזוז, ממילא מחייבת פירוט וסכומים, שאם לא כן לא ניתן
לאמצה.