אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> כשדי נ' נתניהו

כשדי נ' נתניהו

תאריך פרסום : 29/04/2021 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום כפר סבא
52748-08-20
23/04/2021
בפני השופט:
רונן פלג

- נגד -
המבקש:
יאיר נתניהו
המשיבה:
דנה כשדי
החלטה
 

1.המשיבה הגישה נגד המבקש תביעה כספית לסך של 500,000 ₪ בעילות מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965, חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981, והחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח - 1998.

 

התביעה מייחסת למבקש פרסומים ברשת ה- "טוויטר", הכוללים תמונות תמימות של המשיבה, בהקשר המציג אותה בתור מי שניהלה מערכת יחסים אינטימית עם מר בני גנץ, יריבו הפוליטי של ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, שהוא גם אביו של המבקש. המשיבה שוללת בתוקף את הרמיזות בפרסומים של המבקש וטוענת לפגיעה קשה בשמה הטוב.

 

2.לפניי בקשה לביטול פסק הדין מיום 24/2/21, אשר ניתן נגד המבקש בהיעדר כתב הגנה.

 

3.עיינתי בטענות הצדדים בבקשה ובתגובה.

 

דיון והכרעה

 

4.תקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט - 2018, שכותרתה "ביטול החלטה לפי צד אחד", קובעת כך:

 

"נתן בית המשפט החלטה לפי צד אחד והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול בתוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט לבטלה, בתנאים שייראו לו; הוראה זו לא תחול על פנייה לבית המשפט לפי תקנה 33(ד)".

 

יצוין כי ההסדר הנ"ל אינו שונה מהותית מזה שהיה קבוע קודם לכן בתקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984.

 

5.ההתייחסות להליך של ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד נעשית על רקע ההכרה הבסיסית בקיומה של זכות חוקתית לגישה של כל אדם לערכאות המשפט, ולקיומו של דיון אמיתי, מלא והוגן בבית המשפט בעניינו. האופי החוקתי של זכות זו מקרין על הפרשנות הניתנת להוראות סדר הדין, ומשליך על אמות המידה להפעלת שיקול הדעת השיפוטי. בכלל זה, יש לדבר השלכה גם על המבחנים מתי ובאלו נסיבות ראוי לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד, מבלי שלצד האחר ניתן יומו בבית המשפט להעלות את הגנתו.

 

מבחני הפסיקה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ