עת"מ
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
|
7114-05-12
03/04/2014
|
בפני השופט:
ד"ר אחיקם סטולר
|
- נגד - |
התובע:
אלוני יפת ו- 57 אחרים
|
הנתבע:
1. ועדת המשנה להתנגדויות של הועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז מרכז 2. הועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז 3. הועדה המקומית לתכנון ובנייה ראשון לציון 4. עירית ראשון לציון 5. מינהל מקרקעי ישראל מחוז מרכז
|
פסק-דין |
פסק דין
א.כללי
עניינה של העתירה הינו בתכנית מתאר, אשר הוועדה המחוזית החליטה לבטלה, בנימוק שנפלו בה פגמים מהותיים והיא אינה ראויה לאישור. בחלוף מספר חודשים מהחלטתה הראשונה, שינתה הוועדה המחוזית את דעתה ואפשרה הגשת התכנית מחדש. לטענת העותרים, ההגשה מחדש נעשתה בהליך החורג מהוראות החוק המסמיך, ובאופן שאפשר לוועדה המקומית לדלג על הליכי תכנון מחייבים, וביצוע מעין "מחטף" מבחינת הליכי התכנון והבניה הקבועים בחוק. במסגרת העתירה, התבקש בית המשפט ליתן צו המורה על ביטול החלטת וועדת המשנה מיום 26.2.12, ביטול החלטת הוועדה המחוזית מיום 5.9.11 וכן התבקש בית המשפט להורות, כי דבר ביטול ההפקדה של התוכנית יפורסם כדין.
ב.הצדדים
1. העותרים הם בעלי זכויות חכירה במשקי עזר ו/או בעלי קרקעות בבעלות פרטית בתחום "נחלת יהודה" שבראשון לציון.
2.המשיבה 1, היא וועדת המשנה להתנגדויות של המשיבה 2 (להלן: "ועדת המשנה").
3. המשיבה 2, היא הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז מרכז, אשר בתחום סמכותה נמצאת העיר ראשון לציון (להלן: "הוועדה המחוזית")
4. המשיבה 3, היא הוועדה המקומית לתכנון ובניה ראשון לציון שהנה יוזמת התכנית (להלן: "הוועדה המקומית").
5. המשיבה 4 היא הרשות המקומית שבתחומה נכלל שטח "נחלת יהודה" (להלן: "עיריית ראשון לציון").
6. המשיב 5, הוא בעל המקרקעין שעליהם חלה התכנית והגוף הממונה על ניהול מקרקעי המדינה.
ג.להלן העובדות הרלוונטיות
1.נחלת יהודה הייתה מועצה מקומית, אשר סופחה לתחום השיפוט של עיריית ראשון לציון בשנת 1988. נחלת יהודה כללה כ- 40 משקי עזר, אשר יושבו בשנות ה-50 ע"י עולים חדשים. משקי העזר כוללים את בתי המגורים, וחלקת אדמה לעיבוד חקלאי אישי בסדר גודל של כ- 5 דונם.
2.בתחילת שנות ה-90 יזמה הוועדה המקומית תכנית מתאר, שמטרתה - הפיכת החלקות החקלאיות לשכונות מגורים חדשות.
3.בשנת 1992 אושרה "תכנית שינוי מתאר נחלת יהודה רצ/במ/ 50/50/1 " ביוזמת הוועדה המקומית. התוכנית נועדה לשנות את ייעודן של חלקות האדמה החקלאיות, לייעוד של מגורים, בצפיפות ממוצעת של 6 יחידות דיור לדונם. תכנית זו לא יושמה אי פעם.
4.בשנת 1994 החלה הוועדה המקומית בייזום ותכנון של תכנית חדשה, תכנית רצ/1 52/50. ביום 24.11.1994, פורסמה ברשומות "הודעה בדבר הכנת שינוי תכנית מתאר מקומית" אשר לפיה השינויים המוצעים הנם:
"תכנון כולל של החלק הצפוני של נחלת יהודה לצורך הקמת שכונת מגורים. במסגרת "התכנון איחוד וחלוקת החלקות וחלוקתן מחדש תוך הקצאת שטחים בהתאם לזכויות כתכנית, 2) קביעת אזורים למגורים צמודי קרקע ובניה רוויה 3) קביעת שטחים לצרכי ציבור, לדרכים, לבנייני ציבור ולשטח ציבורי פתוח 4) קביעת מערכת דרכים המאפשרת גישה היקפית ופנימית 5) קביעת הוראות בניה למגבלות בניה וקביעת מתחמי תכנון".
5.על אף שההודעה דלעיל פורסמה בשנת 1994, התכנית הוגשה לוועדה רק בשנת 2000 ובשנת 2001 אושרה לראשונה להפקדה.
6. מאחר שהתכנית לא קודמה ע"י הוועדה המקומית ולא עמדה בתנאי ההפקדה, הוארך תוקף החלטת ההפקדה האמורה לעיל מספר פעמים במהלך השנים.
7.רק בשנת 2010, 16 שנים לאחר הפרסום על הכנתה, פורסמה התכנית להפקדה ברשומות. ביום 5.12.10 נשמעו בפני וועדת המשנה התנגדויות לתכנית, לרבות טענות, כי התכנית התעלמה לחלוטין מהזכויות הקנייניות של התושבים על הקרקע; כי לא ניתן לבצע תכנית של איחוד וחלוקה ללא הסדרת הסוגיות הקנייניות, וכן כי התכנית תוכננה בשיטות עבודה מיושנות אשר אינן תואמות את המבא"ת [מבנה אחיד לתכניות].
8.לאחר שמיעת ההתנגדויות של התושבים, החליטה וועדת המשנה לדחות את התוכנית. כך נקבע בהחלטת וועדת המשנה מיום 5.12.2010: