מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> יוליאנה נ' חדרה עמותה - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

יוליאנה נ' חדרה עמותה

תאריך פרסום : 22/05/2013 | גרסת הדפסה
ד"מ
בית דין אזורי לעבודה חיפה
25298-01-13
12/05/2013
בפני השופט:
דניה דרורי

- נגד -
התובע:
1. סין מליה יוליאנה
2. מדינת ישראל – משרד החינוך

הנתבע:
עמותת ביה"ס תיכון חדרה

החלטה

האם יש לאפשר למבקשת לשלוח הודעת צ' ג' כנגד מדינת ישראל –משרד החינוך - זאת השאלה שבמוקד בקשה זו.

1.המשיבה 1 (להלן – העובדת) הגישה תביעתה כנגד המשיבה 1 (להלן – המעבידה) לפדיון ימי המחלה שצברה במהלך תקופת העבודה ובסכום כולל של 25,000 ₪. לטענתה הועסקה כספרנית בית ספר במשך כ- 28 שנים, ועם פרישתה קמה לה הזכאות לפדיון ימי המחלה שלא נוצלו כפי שהובטח לה על-ידי המעבידה, ובהתאם להסכמי השכר החלים על המועסקים במיגזר הציבורי ולחוזר הממונה על השכר. העובדת אינה מיוצגת בהליכים אלה.

2.לטענת המעבידה בבקשתה זו – יש לאפשר משלוח הודעת צד ג' כנגד מדינת ישראל – משרד החינוך (להלן – המדינה). בבקשה נטען כי המעבידה מתוקצבת על-ידי המדינה, ופועלת לפי נוהל פיצוי שנקבע על-ידי המדינה, לפיו במועד הפרישה בית הספר המעסיק יערוך חישוב של ימי המחלה שלא נוצלו, ויגישו למדינה שאמורה לשאת במימון פדיון ימי המחלה. המעבידה טוענת כי המדינה סרבה לשאת במימון פדיון זה בנימוק שהפדיון משולם למורים בלבד, ולא לעובדים מנהליים כדוגמת העובדת. לפיכך נטען כי אם תקום חובה של המעבידה לשאת בתשלום הפדיון בנסיבות המקרה – הרי שעל המדינה לשאת בעלותו, וכן כי צירופה של המדינה בהליך דרושה לשם השלמת התמונה העובדתית והכרעה במחלוקות.

3.הבקשה הועברה לתגובת המשיבות. העובדת לא הגישה תגובתה. המדינה מתנגדת לבקשה.

בתגובתה טוענת המדינה כי בית הדין לעבודה אינו המסגרת הדיונית המתאימה לבירור טענות הנוגעות לשיפוי/ תקצוב בגין ימי מחלה לא מנוצלים של עובדי המעבידה. המדינה מודה כי היא משפה בעלויות בתי-ספר על-יסודיים כדוגמת המעבידה בגין פדיון עבור ימי מחלה שלא נוצלו, אלא שהשיפוי הוא בגין עובדי הוראה בלבד, הכל בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי מיום 12.1.11 אליו מפנה העובדת בתביעתה.

עוד נטען כי המעבידה כלל אינה צד לאותו הסכם קיבוצי עליו מסתמכת העובדת, כך שאם אימצה את הוראותיו והחילה אותן גם לגבי עובדים מנהליים (תוצאה שהמדינה כלל לא כיוונה אליה) הרי שחיוב בשיפוי יגרור תוצאות קשות ומרחיקות לכת.

4.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, מצאתי כי יש לקבל את הבקשה, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן.

5. משלוח הודעה לצד שלישי הוסדר בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, החלות בבתי הדין לעבודה מכוח סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969, ובלבד שבית הדין ראה לנכון לעשות כן לצורך פישוט הדיון ועשיית משפט צדק, ובלבד שלבית הדין סמכות לדון בתביעה שבין מבקש המשלוח לבין אותו צד שלישי, אילו הוגשה במישרין.

6.בנסיבות המקרה כאן לא נטען כי המדינה היא המעסיקה של העובדת. יחד עם זאת, על מנת לברר אם קיימת אפשרות דיונית לקיים את הבירור הנוגע לצד ג' יש לבחון את מהות העניין הנדון או את מהות העילה ולא רק את זהות הצדדים. מכאן – שיש לאפשר משלוח הודעת צד ג' גם כנגד צד שנוכחותו דרושה ויש כלפיו עילת תביעה באופן המאפשר לפסוק כראוי בכל השאלות הרלוונטיות בהליך, גם אם אין סמכות עניינית ישירה לגביו מכוח חוק (ע"ע (ארצי) 790/05 ד"ר ויקי רבנו נ' tissera, פורסם בנבו, 9.10.2007).

7.בירור השאלה האם אכן קמה מחויבות המעבידה כלפי העובדת לפדיון ימי המחלה שלא נוצלו, בהתייחס לסוג התפקיד אותו היא ממלאת, להוראות ההסכמים הקיבוציים הרלוונטיים, ולנהלי השיפוי וההשתתפות של המדינה – מצדיק את מתן אפשרות צירופה, וזאת מתוך שיקולים של צדק ויעילות.

8.בנסיבות המקרה כאן נטען בכתבי הטענות כי אותה הבטחה לעובדת באשר לפדיון ימי המחלה ניתנה על סמך נהלי הפיצוי וההסכמים החלים על המעבידה כגוף מתוקצב. מכאן שמסגרת היחסים וההתחייבויות בין המעבידה למדינה מהווים חלק מעילת התביעה, ומקיימים זיקה מהותית בין התביעה המקורית לעילת ההודעה לצד שלישי באופן המצדיק בירורן במסגרת אחת (ע"ע (ארצי) 617/07 מדינת ישראל משרד החינוך נ' אילנה ליטבק, פורסם בנבו, 23.10.2008).

9.לאור האמור אני קובעת שיש לצרף את המדינה להליך ולאפשר למעבידה לשלוח למדינה הודעת צד ג'.

10.סוף דבר – המבקשת רשאית להגיש הודעת צד ג' כנגד מדינת ישראל – משרד החינוך וזאת תוך 14 ימים מהיום. המדינה תגיש כתב הגנה תוך 30 ימים מיום שתומצא לה ההודעה.

11.הדיון שנקבע לגישור ליום 23.5.2013 – יבוטל.

בהתחשב במועדי הגשת כתבי הטענות - המזכירות תקבע מועד לדיון בפני עו"ד מנ"ת/ רשם תורן החל מחודש 7/13.

12.אין צו להוצאות.

ניתנה היום, ג' סיון תשע"ג, (12 מאי 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ