אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חליל נ' עיריית טמרה ואח'

חליל נ' עיריית טמרה ואח'

תאריך פרסום : 29/10/2020 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריות
31467-02-16
18/10/2020
בפני השופטת:
אלואז זערורה-עבדאלחלים

- נגד -
תובע:
1. חורי נסראת חליל
2. חורי נביל חליל

נתבעים:
1. עיריית טמרה
2. שער הגליל - יחידה סביבתית אזורית (נמחקה)
3. המשרד לאיכות הסביבה (ניתן פסק דין)
4. תאגיד המים והביוב סובב שפרעם
5. הרשות הממשלתית למים ולביוב (ניתן פסק דין)
6. רשות הניקוז והנחלים - גליל מערבי
7. משרד החקלאות (ניתן פסק דין)

פסק דין

)

4. תאגיד המים והביוב סובב שפרעם 5. הרשות הממשלתית למים ולביוב (ניתן פסק דין)

6. רשות הניקוז והנחלים - גליל מערבי 7. משרד החקלאות (ניתן פסק דין)

 

פסק דין

ענייננו בתביעה כספית לתשלום פיצויים על סך 182,000 ₪ בגין נזקים שנגרמו למטע עצי הזית שבבעלות התובעים, לטענתם, עקב מעשיהם ו/או מחדליהם של הנתבעים.

 

כבר עתה אציין כי התובעים נתנו את הסכמתם למחיקת הנתבעת 2 כצד להליך (ראו: עמ' 1 לפרוטוקול שורה 21) , וביום 25.1.2019 ניתן פסק דין המורה על מחיקת הנתבעים 3, 5 ו- 7 כצדדים להליך, לבקשת התובעים, כאשר לגרסת התובעים פעלו למחיקה לאחר שהבינו כי קיימת האצלת סמכות מוחלטת בכל הנוגע לאכיפה נגד עסקים קטנים שמזהמים מקורות מים ובכלל זה נחלים כוזבים ותעלות ניקוז (ראו: עמוד 1 לסיכומי התובעים).

 

רקע וטענות הצדדים:

טענות התובעים:

 

  1. התובעים הינם הבעלים הרשומים במקרקעין הידועים כחלקה 104 בגוש 18577, ששטחם 3,317 מ"ר, וחלקה 105 באותו גוש ששטחה 1,717 מ"ר (וביחד 5.043 דונם), מאדמות העיר טמרה (להלן: "המקרקעין" ו/או "החלקות"). על חלקות אלו מחזיקים התובעים בכרם זיתים מזן "סורי" להפקת שמנים המגודלים לטענתם ב"השקיית עזר". הכרם הנדון ניטע על ידם בשנת 2001. בין שתי החלקות עובר באורך של 32 מטר לרוחבן, מכיוון מערב, נחל אכזב "קנקן" (להלן: "הנחל") הידוע כחלקה 118.

     

  2. התובעים טענו כי הנחל הינו נחל אכזב ומשך עשרות שנים זרמו בו רק מי גשמים, בימים בודדים של השנה ובעונת החורף. אזור התעשייה טמרה, אשר הוקם לטענת התובעים בין השנים 2005 -2006, הינו בפיקוחה ואחריותה של עיריית טמרה (להלן: "העירייה"). מערכת הביוב באזור הינה באחריות תאגיד המים והביוב סובב שפרעם (להלן: "התאגיד"), והוא גם אחראי על שפכיהם של כלל בתי העסק והמפעלים אשר באזור התעשייה. כך גם סבורים התובעים, שצינור הניקוז המגיע לנחל, גם הוא באחריותה של העיריה. אל תוואי הנחל מוזרמים מי שפכים של תעשיה והתובעים הפנו בהקשר זה לעדויות שנשמעו לפני בית-המשפט מצד גורמים שונים שייחסו לשפכים הללו ריח של ביוב, דלק ועוד.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ