אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חלוקת רכוש

חלוקת רכוש

תאריך פרסום : 12/09/2012 | גרסת הדפסה

תיק רבני
בית דין רבני אזורי חיפה
819348-4
10/08/2012
בפני השופט:
1. הרב דניאל אדרי - אב"ד
2. הרב אייל אריה יוסף - דיין
3. הרב דוד בר שלטון - דיין


- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד ראובן דינור
הנתבע:
פלונית
עו"ד ויקטור דהן
פסק-דין

הצדדים נישאו בתאריך 17.8.2006.

לצדדים ילד אחד.

הצדדים התגרשו בתאריך 30.6.2011.

לפנינו תביעה רכושית, מועד הקרע בין הצדדים 18.8.2010. ביחס למועד זה ניתנה חוות דעת אקטואר של (להלן - האקטואר) בתאריך 6.3.2011.

ב"כ התובע וכן ב"כ האשה העבירו שאלות הבהרה לאקטואר ואף התקבלו תשובותיו. כמו כן התקיים דיון בתאריך כ"ב אדר התשע"ב 18.3.2012 בנוכחות האקטואר בעניין חוות הדעת לאור בקשת ב"כ האשה לחקור את האקטואר.

קרן השתלמות של הבעל

בשאלות ההבהרה מב"כ האשה נשאל האקטואר מדוע קרן ההשתלמות של הבעל לא נלקחה בחישוב חוות דעת האקטואר. לדברי האקטואר כפי שהובאו בחוות הדעת מיום 6.3.2011 סעיף ד', "קרן ההשתלמות של הבעל לא נלקחה בחישוב זכויותיו, מאחר וקרן השתלמות למורים ניתנת למשיכה לאחר 15 שנות ותק ויציאה קודמת להשתלמות. מאחר שהבעל לא עונה לתנאים אלו אז לא יוכל למשוך את קרן ההשתלמות כחסכון אלא כיציאה בפועל לשנת שבתון, כך שכספי הקרן יהוו עבורו תחליף לשכר עבודה בתקופה זו".

לדעתי, קשה לקבל את דעת האקטואר בעניין קרן ההשתלמות. היות והכסף בקרן השתלמות הצטבר בזמן חייהם המשותפים, יש לראות בזאת ככספים משותפים לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, ודינם כדין החובות שהצטברו לצדדים בחייהם המשותפים.

יש לציין שהכספים שהאשה אמורה להעביר לתובע אינם בגין זכויות יתר שיש לאשה על זכויות התובע, אלא תשלום של מחצית החובות שהצטברו לצדדים בחייהם המשותפים כ-140,000 ש''ח.

אמנם כתב האקטואר שכספי הקרן יהוו עבור התובע תחליף לשכר עבודה. האם יהיה נכון הדבר לכשיצא התובע לשנת שבתון, האשה תשתתף מחלקה המגיע לה מקרן ההשתלמות על פי החוק כתשלום שכר שיקבל התובע בשנת השבתון? כמו כן והיה והתובע יעבוד בעבודה נוספת בשנת השבתון ויקבל משכורת שניה, האם יהיה נכון וראוי הדבר שיהנה ויקבל משכורת ממשרד החינוך על חשבון קרן ההשתלמות שיש בה את חלקה של האשה שנצבר בזמן חייהם המשותפים, וגם ממשכורת שניה באם יעבוד, ויש לתובע כושר השתכרות?

יש לומר שדומה הדבר לאדם אשר צבר מספר רב של ימי מחלה ושווים כסף וכאשר יצא לגימלאות יקבל עליהם שכר אם לא ניצלם. סכום כסף זה גם נחשב בזמן עריכת חוות הדעת ומחצית מסכום זה מגיע לצד השני. והיה ויקום ויטען הצד שכנגד למה יש לחלק כסף זה, עדיין לא קיבלתי את הכסף ומה יהיה אם אני אהיה בחופשת מחלה האם לא יורידו לי מימי המחלה שצברתי - אם כן מדוע לחלק כספים אלו, אין ספק שלא נקבל את דבריו ונדחה אותם. (מלבד מקרים מיוחדים כשידוע שאחד הצדדים אדם חולני וכד' וגם זאת רק לאחר שיקול דעת גדול).

משכך, על אף שמשולמת לתובע קרן ההשתלמות הראשונה כתחליף לשכר עבודה בשנת השבתון, יש לראות בכספים אלו ככספים משותפים, ועל התובע להעביר לאשה מחצית מסכום זה.

סכום הכסף בקרן ההשתלמות הוא בסך של כ-27,000 ש''ח, ועל פי החוק וההסדר במשרד החינוך לכשיקבל התובע כספים אלו יהיה זכאי לקבל רק 89% מהסכום הנמצא בקרן השווה לסכום של 24,030 ש''ח. משכך על התובע הבעל לשעבר להעביר לאשה סך של 12,015 ש''ח.

תשלומי שכר הדירה

בחוות דעת האקטואר מיום 6.3.2011 סעיף ו' נכתב "לאחר המועד הקובע שילם הבעל את תשלומי שכר הדירה של האשה במשך 6 חודשים, סך של 2,350 ש''ח לחודש. לצורך איזון הזכויות חויבה האשה בהחזר תשלומים אלו בסך של 14,100 ש''ח.

לשאלות ההבהרה מב"כ האשה לאקטואר מתאריך 5.1.2012 סעיף 2 בעניין זה, השיב האקטואר: "מאחר והבעל שילם תשלומי שכר דירה עבור מגורי האשה לאחר יום הקובע הם נלקחו בחישוב. לא נלקחו על ידי בחישוב ההמחאות לתאריכים 10.2.2011 ו-10.3.2011. נלקחו על ידי ההמחאות רק לתקופה 9/10 ועד 1/11 כפי נספח יא לחוות דעתי."

לדעת בית הדין ישנה טעות מאחר ומתאריך 9/10 ועד 1/11 ישנם חמשה חודשים: ספטמבר, אוקטובר, נובמבר, דצמבר וינואר, ולא ששה חודשים כפי שחייב האקטואר את האשה, שהרי באוגוסט (8) עדיין הצדדים היו ביחד ומועד הקרע היה בתאריך 18.8.2010 ואין לומר שחישב חלק יחסי. וכן בחודש פברואר ההמחאה לא נפרעה. משכך היה על האקטואר לחייב את האשה רק בסכום של 11,750 ש''ח ולא 14,100 ש''ח. לפיכך יש לקזז מהסכום שהאשה אמורה להעביר לתובע סך של 2,350 ש''ח.

רכב הצדדים

באשר לשאלות והתמיהות שהעלה ב"כ האשה לגבי המחיר שנמכר הרכב שהוא פחות מהמחירון, עיין פרוטוקול הדיון מיום כב' אדר התשע"ב 18.3.2012 שורות 50-61.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ