חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חלוקת קצבאות ילדים במשמורת משותפת

תאריך פרסום : 08/02/2021 | גרסת הדפסה
ב"ה
בית דין רבני אזורי ירושלים
1210809-10
10/01/2021
בפני הדיינים:
1. הרב יצחק אושינסקי - אב"ד
2. הרב מאיר קאהן
3. הרב יעקב מ' שטיינהויז


- נגד -
המבקש:
פלוני
עו"ד יוסי הרשקוביץ
המשיבה:
פלונית
עו"ד מאיר שכטר
עו"ד גיתית נחליאל
החלטה

 

התקבלה תגובת המשיבה לבקשת המבקש לחלוקת קצבאות הילדים במסגרת המשמורת המשותפת.

וראו פסיקת מזונות ילדים שבמסגרת פסק הדין מיום י' בכסלו תשפ"א (26.11.20), אף במצב של משמורת משותפת, כאשר שם לא התייחס בית הדין באשר לחלוקת דמי קצבאות ילדים המוענקות על ידי המוסד לביטוח לאומי, משום שלא נדרשנו לכך. 

ובכן, לאחר העיון, לא נמצאה בתגובת האם עילה מוצדקת שלא לחלוק את קצבאות המוסד לביטוח לאומי לדמי מזונות ילדים, בשווה בין ההורים, במסגרת משמורת משותפת, וכן מקובל בפסיקה, והדבר עולה עם עקרונות הצדק וההגינות, שהרי הקצבאות של המוסד לביטוח לאומי מיועדות עבור החזקת הילדים, ושני ההורים מחזיקים את הילדים בשווה פחות או יותר. 

נציין כי כמקובל בפסיקת בתי הדין הרבניים ואף בפסיקות בתי המשפט, אף מענקי קורונה מאת המוסד לביטוח לאומי, מתחלקים בשווה בין ההורים.

ונעיר עוד - חוק המוסד לביטוח לאומי (באשר להענקת קצבאות ילדים וכן מענקי קורונה) לא קובע למי שייכת הקצבה (שהרי זו החלטה שיפוטית), אלא רק קובע למי עליו, כגוף ציבורי, להעביר את הקצבה (שהרי המוסד לביטוח לאומי זקוק לכתובת ספציפית אליה יוכל להעביר את הקצבה), ולאחר שהוא מעביר ישירות לגוף אליו הוא נדרש להעביר (קצבת ילדים מועברת לאם), יתכן וחלק מהקצבה יועבר מהאם לידי האב, כפי החלטת הערכאה השיפוטית.

לאור כל האמור, ומאחר ומדובר במשמורת משותפת, קצבת הילדים שתתקבל מהמוסד לביטוח לאומי תחולק בשווה בין שני ההורים, ורשאי האב לקזז מתוך דמי המזונות את מחצית סך הקצבה הנ"ל.

ניתן לפרסם לאחר השמטת פרטים מזהים.

ניתן ביום כ"ו בטבת התשפ"א (10/01/2021).

הרב יצחק אושינסקי – אב"ד              הרב מאיר קאהן              הרב יעקב מ' שטיינהויז

עותק זה עשוי להכיל שינויי ותיקוני עריכה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ