אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חיוב עו"ד להשיב כספים ללקוחו לשעבר

חיוב עו"ד להשיב כספים ללקוחו לשעבר

תאריך פרסום : 27/04/2008 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום בבית - שמש
1038-06
16/04/2008
בפני השופט:
שמעון שטיין

- נגד -
התובע:
מאיר יחיאל
הנתבע:
אברהם שלום
פסק-דין

1.         עניינו של פסק דין זה הוא בתביעה כספית שהגיש התובע כנגד עורך דינו לשעבר, בטענה כי הלה רימה אותו והוציא ממנו כספים שלא כדין, תוך זיוף מסמכים והחלטות שיפוטיות.

2.         התובע הינו מאיר יחיאל.

            הנתבע הינו אברהם שלום, עורך דין במקצועו.

הצדדים הינם קרובי משפחה, באופן זה שהנתבע הוא אחיינו של התובע.

3.         התובע הגיש כנגד הנתבע שתי תביעות. האחת, ת.א. 1038/06, הוגשה ביום 12.3.2006, והשנייה, ת.א. 1169/06, הוגשה ביום 1.8.2006.

ביום 31.12.2006 קבעתי כי הדיון בשני התיקים יתקיים במאוחד, שכן מדובר באותם צדדים וטענות ההגנה שהעלה הנתבע בתיק אחד קשורות באחר.

עניינן של התביעות הוא בטענות שהעלה התובע כי נפל קורבן למעשי מרמה ונוכלות של הנתבע במסגרת ייצוגו כעורך דין, באופן זה שהנתבע הציג בפניו מסמכים מזויפים, גזל את כספו ולא העבירו למטרות אליהן יועד כפי שהתחייב. לדבריו, הנתבע שכנע אותו להשקיע כספים בעסקאות שונות, בארץ ומחוץ לה, ובמסגרת זו הוציא ממנו במרמה מאות אלפי דולרים.

ת.א. 1038/06 מתייחסת לעסקאות שנעשו בתחומי ישראל, ואילו ת.א. 1169/06 מתייחסת לעסקאות שנעשו מחוץ לגבולות המדינה, בהונגריה. 

יצוין כי הנתבע הגיש תביעה שכנגד שנמחקה ביום 21.11.2006, לאחר שהוא לא שילם את האגרה, וזאת למרות הארכה שניתנה לו לעשות כן.

להלן טענות התובע:

4.         ת.א. 1038/06 - העסקאות בתחומי ישראל:

א.         הנתבע ייצג את התובע ואשתו בבית הדין האזורי לעבודה, בתביעה שהגישו כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") להכיר בהם כתושבי המדינה.

לטענת התובע, למרות שהתביעה נדחתה ביום 23.12.2003 בפסק דינו של בית הדין האזורי, הנתבע לא דיווח לו על כך, ואף רימה אותו בכך שמסר לו כי התביעה מתנהלת כראוי וכי הסיכויים לזכות בה גבוהים.

בשנת 2005 הודיע לתובע כי התביעה נדחתה, אולם טען כי הצליח להגיע לידי הסכם עם המל"ל על פיו יאושר מעמדם של התובע ואשתו כתושבי ישראל. בהתאם לכך הציג הנתבע בפני התובע מסמך הנחזה להיות אותו הסכם עם המל"ל, המאשר את מעמדם של התובע ואשתו כתושבי ישראל. בדיעבד התברר לתובע כי מעולם לא נחתם הסכם כאמור עם המל"ל, וחתימת המוסד לביטוח לאומי שהופיעה עליו היתה מזויפת (ראה ההסכם המצורף כנספח ד' לתצהיר עדותו הראשית של התובע).

ב.         כאשר ביקש התובע לממש את זכויותיו כתושב המדינה, השיב לו הנתבע כי המוסד לביטוח לאומי מתנער מההסכם, וכי הוא פועל בנידון. בהתאם לכך הציג בפני התובע מכתב שכתב למל"ל בו הוא דורש את קיום ההסכם, וכן החתים את התובע על בקשה שהוא מתעד להגיש לבית המשפט, ליתן תוקף של פסק דין להסכם (ראה המכתב לביטוח הלאומי, והבקשה למתן פסק דין המצורפים כנספחים ה', ו' לתצהיר עדותו הראשית).

ג.          הנתבע המשיך את מעשה התרמית, והציג בפני התובע החלטה מזויפת של בית הדין האזורי לעבודה, הנושאת חתימה מזויפת של כבוד השופטת שגיא, על פיה נתקבלה הבקשה למתן תוקף של פסק דין להסכם שכביכול נחתם בין התובע למל"ל (ראה ההחלטה המצורפת כנספח ז' לתצהיר עדותו הראשית). 

רק בשלב מאוחר יותר, עת עיין התובע בתיק בית הדין האזורי לעבודה, ולאחר שביצע בירור עם המל"ל, התברר לו כי מעולם לא נחתם הסכם עם הביטוח הלאומי, כי המסמכים עליהם חתם מעולם לא נשלחו למל"ל או הוגשו לבית המשפט, וכי בית הדין לעבודה מעולם לא נתן את ההחלטה שהנתבע הציג בפניו, המעניקה תוקף של פסק דין להסכם.

ד.         לשיטתו של התובע, כל הפעולות הללו של הצגת המסמכים המזויפים - ההסכם עם המל"ל שלא היה, וההחלטה המזויפת של בית הדין האזורי לעבודה - נועדו להוליך אותו שולל וליצור בפניו את הרושם כי הנתבע מייצג אותו נאמנה וכי הוא אכן קיבל מעמד של תושב ישראל, וזאת במטרה לשכנע את התובע לבטוח בנתבע, ולהעביר לידיו כספים לצורך השקעות בעסקאות שונות עליהן המליץ, אשר בסופו של דבר כלל לא התבצעו:

ה.         העסקה בבית שמש - בשנת 2003 הציע הנתבע לתובע לרכוש נכס בבית שמש, תמורת סך של 170,000 דולר. לאחר שהנתבע הציג בפניו מצג כי ביצע את כל הבירורים הנדרשים, הסכים התובע לרכוש את הנכס, והנתבע הציג בפניו "הסכם רכישה" עליו חתם בשמו (ראה הסכם הרכישה המצורף כנספח יא' לתצהיר עדותו הראשית).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ