אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חיוב בעל במדור ובמזונות אשתו ובתו הקטינה

חיוב בעל במדור ובמזונות אשתו ובתו הקטינה

תאריך פרסום : 19/02/2008 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה מחוז תל אביב
25401-03
03/02/2008
בפני השופט:
ד"ר גרשון גרמן

- נגד -
התובע:
1. ק' א'
2. ק' ב' א' (קטינה)

עו"ד כהן גלית
הנתבע:
ק' א'
עו"ד שכטר רם
פסק-דין

לפני תביעה למזונות ומדור שהגישו אשה ובתה מבעלה ואביה.

העובדות

1.         בני הזוג נישאו זל"ז בשנת 1997, ומנישואיהם נולדה בתם, התובעת 2.

2.         הקטינה ילידת 8/5/97.

3.         במחצית שנת 2005 עזב הבעל את דירתם המושכרת של הצדדים ועבר לגור בבית הוריו, באמתלה שעליו לסעוד את אביו בימיו האחרונים, לגירסת האשה, ולאור סכסוכים בלתי פוסקים בינו ובין האשה שהובילו לכך שקץ בחיים המשותפים (לגירסת הבעל).

4.         כך או כך, הכל מודים כי מאז לא שב הבעל לדירת הצדדים והצדדים מתגוררים בנפרד מזה שנתיים וחצי. הבעל מתגורר בבית הוריו, ואילו האשה והבת נשארו להתגורר בדירתם המושכרת.

5.         האשה העמידה את תביעתה למזונות על סך 3,840 ש"ח ואת תביעת הקטינה למזונות על סך 2,560 ש"ח, כמפורט בכתב התביעה.

6.         עוד הכל מודים כי הבעל לא חדל מלשלם את הוצאות המדור בסך 450 $ לחודש ולשלם את חשבונות הוצאות אחזקת הבית.

7.         ביום 29/5/06 נפסקו מזונות זמניים לאשה ולבת בסך של 3,000 ש"ח, לא כולל מדור והוצאות אחזקת הבית.

הכנסות האשה

1.         בכתב התביעה הצהירה האשה (כבת 51) כי היא עקרת בית העובדת במשק בית פעמיים בחודש ושכרה מגיע ל- 250 ש"ח לחודש. בהחלטה למזונות זמניים קבעתי כי השתכרות האשה הינה 400 ש"ח לחודש, בהתאם לעדותה בפני בו ביום.

2.         בסיכומיו טען הבעל כי בכתב התביעה הראשון שהגישה האשה למזונותיה ולמזונות הבת (שנמחק עקב הודעת הצדדים על שלום בית) הצהירה האשה על הכנסה של 500 ש"ח לחודש בעקבות עבודה במשק בית בתדירות של 4-5 פעמים בשבוע. לטענת הבעל, כיום כשהקטינה כבת עשר וחצי אין מקום להפחתת ימי עבודתה של האשה שכן אין הדבר ממצה  את פוטנציאל השתכרותה.

3.         עוד טען הבעל כי האשה מרוויחה בעקבות עבודתה עם קשישים בחברת "-------" סכום של 1,600 ש"ח לחודש. כראיה הוצג תדפיס חשבון בנק של האשה (נספח א' לכתב ההגנה). האשה טענה מנגד כי מדובר בהכנסות של אחותה העובדת בחברה. ההכנסות נרשמות על שמה כיוון שמדובר בטיפול בחמותה של האחות, ורק כך ניתן היה לאפשר את הדבר.

4.         ברי, כי הבעל הוא המחוייב לזון את אשתו, ואין להטיל עליה את עול הפרנסה משעזב הבעל את הבית. זאת ועוד, משנדחתה תביעת הגירושין שהגיש הבעל בבית הדין הרבני זכאית האשה להשלמת מזונותיה.

הכנסות הבעל

1.         הבעל, כבן 53, נהג מונית עצמאי.  הבעל הצהיר (בתצהירו מיום 10/1/07) כי הכנסתו מעבודתו כנהג מונית היא בסך של 3,100 ש"ח נטו (צורף אישור של חשבונאי ויועץ מס מוסמך מטעמו לתקופה שבין מאי 2006-דצמבר 2006.)

2.         הכל מודים כי כתוצאה מתאונת הדרכים אותה עבר הבעל לפני כ-8 שנים נקבעו לו 48% נכות, והוא מקבל קיצבה חודשית מהמל"ל בסך של 2,100 ש"ח.

לדברי הבעל, צרופם של שתי הכנסות אלו מהווה את הכנסתו החודשית הכוללת העומדת על סך 5,200 ש"ח.

3.         ע"פ תצהירו הנ"ל הבעל הינו נהג מונית עצמאי החל מיום 14/5/06. בעברו היה סדרן בתחנת המוניות "------" וכן שימש כנהג אוטובוס בחברת "------". הבעל בעל כישורים רבים ובידיו תעודות הסמכה בתחומים שונים בהם: פדיקור, ספרות, שיאצו, רייקי, רפקסולוגיה וחריטה. יחד עם זאת, העיד הבעל כי לאור תאונת הדרכים שעבר נפגעו חוליות מעמוד השדרה שלו והוא סובל מכאבי גב עזים, דבר שאיננו מאפשר לו לעסוק בעבודות בהן נדרשת עמידה על הרגלייים (לאור המעמס הנוצר על עמוד השידרה) ועל כן אין הוא עוסק ואף לא מתעתד לעסוק באף אחד מן התחומים הללו. רק תעסוקה כנהג מונית הנעשית בישיבה בלבד, אפשרית כיום מבחינתו, לאור מצבו הפיזי.

גם אם אקבל טענתו זו של הבעל, הרי שגם ללא עיסוק בתחומים שונים אלו, לאור מסכת הראיות שהוצגה בפני - הכנסתו של הבעל גבוהה מזו הנטענת על ידו.

4.         בדיון בשאלת המזונות הזמניים, שנערך ביום 29/5/06, העיד הבעל כי הכנסתו החודשית הינה 1,500 ש"ח. עוד העיד הבעל כי הינו עצמאי המשלם עבור הזכות לנסוע במונית מסוג מרצדס השייכת לאדם בשם "---" וכן הינו בעל זכות ציבורית במונית (קרי בעל זכות למס' ירוק) כאשר המספר עצמו שייך אף הוא לאותו "---". הבעל העיד כי הוא משלם ל"----" עבור הזכויות הנ"ל, הניתנות לו, 1,000 ש"ח לחודש וכי המונית ברשותו 24 שעות ביממה. (הבעל אישר כי הוא זה המופיע בתמונה בתוך המרצדס מז/1).

            אך בחקירתו ביום 24/6/07 העיד הבעל כי קנה את המרצדס ביום 7/5/06, קרי רכישת המרצדס התבצעה כחודש ימים לפני החקירה בשאלת המזונות הזמניים, בה העיד כי המרצדס איננה בבעלותו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ