חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חיוב אב בתשלום חלק מהלוואת משכנתא שנטלה האם לרכישת דירה לאחר הגירושין במסגרת "מדור רעיוני"

תאריך פרסום : 05/01/2015 | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
61443-07-14
26/12/2014
בפני השופט:
אסף זגורי- סגן הנשיא

- נגד -
התובעים:
1. נ.ג.
2. מ.נ. (קטין)
3. ה.נ. (קטינה)
4. ב.נ. (קטין)
5. ע.נ. (קטין)
6. 4 הקטינים באמצעות אמם – אפוטרופא טבעית

הנתבע:
מ.נ.
פסק דין
 

 

א.         פתח דבר:

בפני תביעה למדור והחזקתו אשר הוגשה על ידי התובעת ועיקרה חיוב הנתבע להשתתף בחלקם של הילדים המשותפים במדור והחזקתו לאור העובדה שבמסגרת ההליך הרכושי, רכשה התובעת את חלקו של הנתבע בדירת הצדדים.

בחלקה האחר של התביעה עתרה התובעת להשית החיוב במדור החל מיום 08.12.12, בו ניתן פסק הדין למזונות.

 

ב.         הרקע העובדתי הרלבנטי:

 

1.         הגב' נ.ג. (להלן: "האם") ומר מ.נ.  (להלן: "האב") משתייכים לעדה הצ'רקסית והם נישאו זל"ז על פי דיני השריעה ביום 04.08.95. בעלי הדין התגרשו זו מזה ביום 14.09.10.

 

2.         מנישואיהם של הצדדים נולדו להם 4  ילדים שפרטיהם כדלהלן:

מ.נ., יליד 1997 כיום בן 17 שנים, ה.נ. ילידת 2001 כיום בת 13 וחצי נים, ב.כ., יליד 2004 כיום בן 10 וע.נ. יליד 2007 כיום בן 7 שנים.

 

3.         עניינם של הצדדים נשוא התובענה ידוע, מוכר ונדון בבית המשפט מזה למעלה מ-4 שנים וזאת במסגרת תביעות רכושיות, מזונות, צווי הגנה, משמורת וכיו"ב.

 

4.         בכלל התובענות ניתן פסק דין, אלא שחרף זאת נותר עניין נוסף עליו חלוקים הצדדים והוא עתירתה של התובעת לחיוב של הנתבע בתוספת דמי אחזקת המדור.

 

5.         יש לציין כי ביום 08.12.12 ניתן פסק דין ביחס למזונות הקטינים כאשר ביחס לחיוב האב במדור נקבע, כי רק במידה ותשכור התובעת דירה תהיה זכאית היא לדמי מדור בשיעור 600₪ בחודש וכך בלשון פסק הדין:

 

"מדור והחזקתו- ההלכה הפסוקה קובעת, כי אב חייב להשתתף במדורם של ילדיו על פי מפתח של 20% לכל ילד (ע"א 52/87 הראל נ' הראל, פ"ד מג(4) 201;  ע"א 764/87 אוהר נ' אוהר (לא פורסם)) וכאשר מדובר בשלושה ילדים, עשויה השתתפות האב לגדול עד כדי 55% מהוצאות המדור והחזקתו (ראה סקירת הפסיקה בתמ"ש (י-ם) 21990/00 פלונים נ' אלמוני, (3/4/2001)). ההלכות לעניין המדור הוחלו גם ביחס למזונות של קטינים שהוריהם מוסלמיים (ראה תמ"ש (חד') 1320/01 לעיל).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ