אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חזרה מהודיה שניתנה בהליך פלילי

חזרה מהודיה שניתנה בהליך פלילי

תאריך פרסום : 22/12/2016 | גרסת הדפסה

עמ"ק
בית משפט השלום הרצליה
2-150-15
19/09/2016
בפני השופט:
יוסי ברכיה

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד אייל רייך
הנאשמים:
פדלון נורה נורית דוד דהן
עו"ד שי רוסיאנסקי
החלטה

 

  1. בפניי בקשת הנאשם 2 (להלן- הנאשם) לחזרה מהודאה ולביטול הרשעה מכח סעיף 153 (א) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב- 1982 (להלן- החסד"פ).
  2. וכך קובע סעיף 153 לחסד"פ:

"הודה הנאשם בעובדה, אם בהודיה שבכתב לפני המשפט ואם במהלך המשפט, רשאי הוא בכל שלב של המשפט לחזור בו מן ההודיה, כולה או מקצתה, אם הרשה זאת בית המשפט מנימוקים מיוחדים שיירשמו."       

  1. ודוק: רשות בית המשפט לחזרה מהודיה תינתן "מנימוקים מיוחדים שיירשמו".

 

השיקולים שנקבעו בפסיקה למתן חזרה מהודיה

  1. בע"פ 10478/09 פלוני נ' מדינת ישראל (פס"ד מיום 24.6.10, פורסם ב"נבו"), חזר בית המשפט על ההלכה שהשתרשה לפיה, השאלה המרכזית הנשקלת בעניין בקשה לחזרה מהודיה הינה, שאלת רצונו החופשי של הנאשם בעת ההודיה ומידת הבנתו את משמעות החלטתו:

 

בית משפט השלום (עניינים מקומיים) הרצליה

"מן הפסיקה נמצאנו למדים, כי הדגש המרכזי בכגון דא מושם בראש ובראשונה על שאלת רצונו החופשי של הנאשם בשעת ההודיה, ומידת הבנתו את משמעות החלטתו.   ברי כי ההליך הפלילי, אינו "תוכנית כבקשתך" ואין לאפשר לנאשם לתעתע בבתי המשפט (ובתביעה). ועם זאת, יש מקום לבדוק את "אותות האמת" של החזרה מהודיה, שמא יש בה ממש".

  1. בע"פ 1924/11 פלוני נ' מדינת ישראל (פסק דין מיום 1.6.15, פורסם בנבו), נפסק כי על פי ההלכה המקובלת בפסיקה, מתן היתר לחזרה מהודיה יינתן בנסיבות חריגות, "כאשר מתוך מכלול הנסיבות מתעורר חשש ממשי שהנאשם הודה במיוחס לו שלא מתוך רצונו החופשי, או תוך שהוא אינו מבין את משמעות הודאתו".
  2. בע"פ 1958/98 פלוני נ' מדינת ישראל, פ"ד נ"ז(1) 577 616-617 נפסק כך:

"ככלל, משניתנה הודיה בבית המשפט והתקיים הליך בו העמיד בית המשפט את הנאשם על משמעויותיה של ההודיה ועל התוצאות שהוא צפוי להן בעקבותיה, תישאר הודיית הנאשם על כנה והנאשם לא יהיה רשאי לחזור בו ממנה...לבית המשפט נתון שיקול הדעת על פי הסמכות המסורה לו בסעיף 153 לחוק סדר הדין הפלילי, להתיר לנאשם לחזור בו מהודייתו מנימוקים מיוחדים. היתר כאמור יינתן בנסיבות חריגות, בהתקיים פסול בהודיה עקב פגם ברצונו החופשי ובהבנתו של הנאשם את משמעות הודייתו, או אם ההודיה הושגה שלא כדין באופן המצדיק פסילתה..."

וכן בעניין ע"פ 9902/04 פלוני נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו):

" 'נימוקים מיוחדים' אלה, הינם אותם נימוקים מכוחם לא יראה בית המשפט לקבל הודיה מלכתחילה, ובכללם קיומו של חשש כי ההודאה אינה כנה ואמיתית או שנעשתה מתוך טעות".

 

נסיבות הודייתו של הנאשם

  1. נבדוק עתה את נסיבות הודייתו של הנאשם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ