החלטה
בפני בקשת רשות להתגונן אשר הוגשה ביחס לתביעה בסדר דין מקוצר על סך 55,000 ₪. כן בפני תגובת המשיב לבקשה.
בכתב התביעה נטען, כי המבקש חייב למשיב כספים "מכח דיני חוזים ו/או כל דין אחר". לכתב התביעה צורפו צילומי חמישה שיקים, מהם ארבעה על סך 10,000 ₪ כל אחד, ואחד על סך 15,000 ₪, למועדים שונים בשנת 2005.
המבקש העלה בהתנגדותו טענה בדבר העדר יריבות בינו לבין המשיב, כאשר לטענתו, היה על המשיב להגיש את התביעה נגד חברה מושכת השיקים שצורפו לכתב התביעה, ואינו רשאי להגיש את התביעה נגד המבקש באופן בו הוגשה. המבקש הוסיף וטען, כי אינו חייב דבר למשיב.
המשיב טען בתגובתו, כי הלווה למבקש סכום כסף באופן אישי, ואילו המבקש התחייב להחזיר את ההלוואה מתוך כספים שיגבה עבורו המשיב בתיקי הוצל"פ שניהל עבורו, אלא שבשלב מסויים החליט המבקש לסגור את אותם תיקי הוצל"פ. המשיב ביקש לקבוע את הבקשה לדיון על מנת להוכיח את תביעתו ואת חוסר האמינות של גרסת המבקש.
על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ביהמ"ש רשאי להחליט בבקשת רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד. לאחר שעיינתי בכתב התביעה על נספחיו, בבקשת הרשות להתגונן ובתגובת המשיב, אינני מוצאת מקום לקיים דיון בבקשה, שכן ניתן להכריע בה על יסוד הנטען בה.
השיקים שצורפו לכתב התביעה משוכים על חברה בשם ג'מאל דגים הנדסה ופיתוח בע"מ. זו היא הראיה היחידה בכתב שצורפה לכתב התביעה, אשר הוגש נגד ג'מאל מרעי דגים. ראיה זו אינה יכולה להכשיר תביעה בסדר דין מקוצר נגד המבקש, להבדיל מהחברה. טענותיו העובדתיות של המשיב חורגות מהמסכת העובדתית המצומצמת שפורטה בכתב התביעה, וממילא, בשלב ההכרעה בבקשת הרשות להתגונן, לא ניתן להסתמך על טענות עובדתיות של התובע.
בקשת הרשות להתגונן נשענת על הטענה, כי המבקש אינו חייב למשיב כספים בכלל, ועל יסוד השיקים שצורפו לכתב התביעה – בפרט. מאחר והמבקש איננו מושך השיקים, הרי שמדובר בטענת הגנה טובה לכאורה, המקנה לו רשות להתגונן.
על כן, אני רואה לנכון ליתן למבקש רשות להתגונן.
התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה.
המזכירות תמציא את ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, א' תמוז תשע"ב, 21 יוני 2012, בהעדר הצדדים.