אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זכות הקיזוז אל מול ההגנה מפני עיקול

זכות הקיזוז אל מול ההגנה מפני עיקול

תאריך פרסום : 11/05/2021 | גרסת הדפסה

תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל תל-אביב
800325-07-20
02/05/2021
בפני הרשם:
גיא סמולרצ'יק

- נגד -
המבקש:
היחיד א.ר
המשיב:
בנק דיסקונט
החלטה

 

 

השאלה

 

  1. האם הבנק רשאי להפעיל את זכות הקיזוז בהתאם לסעיף 255 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, במועד צו פתיחת הליכים, מתוך יתרת זכות של היחיד המנהל אצלו חשבון עו"ש, אל מול הלוואות שנטל היחיד? והאם זכות הקיזוז גוברת על הגנת סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי מפני עיקול כספי גמלת נכות של היחיד?

 

זו השאלה המרכזית שבמחלוקת לפניי.

 

רקע עובדתי וטענות הצדדים

 

  1. לפניי בקשת היחיד מיום 27.10.20 להשבת כספים שנוכו ע"י המשיב, בנק דיסקונט ( להלן: הבנק ) בסך של 4,871 ₪. היחיד ציין כי ביום 8.9.20 ניתן לו צו פתיחת הליכי חדלות פירעון, ובאותו יום הבנק ניכה מחשבונו של היחיד את החזרי ההלוואה החודשיים בסך מצרפי של 4,871 ₪. עד לאותו מועד היחיד החזיר את ההלוואה בתשלומים חודשיים. לטענת היחיד, כל פניותיו לבנק על מנת להשיב לידיו את הכספים שנגבו ממנו, לשיטתו, שלא כדין, עלו בתוהו. היחיד הטעים כי הוא סובל מנכות כך שהכנסותיו מוגנות על פי חוק, והוא זקוק לכספים אלו לצורך מחייתו הבסיסית.

 

  1. בהתאם להחלטת כב' הרשמת מיום 28.10.20, היחיד נדרש להגיש תגובה משלימה, ובה טען שהבנק ידע על כך שהיחיד קיבל צו פתיחת הליכים, והיה עליו להקפיא את כל ההלוואות בהתאם לצו פתיחת ההליכים, אלא שהבנק עשה דין לעצמו בכך שביצע מחטף של כספי ההלוואה באופן שרירותי. לטענתו, כפועל יוצא מכך, לא נותר בידיו כסף כדי לשלם שכר דירה והוא נאלץ להסתייע בהוריו רק כדי שהוא לא יפונה מן הדירה.

 

  1. הבנק בתגובתו טען כי בתחילת חודש ספטמבר 2020 או במועד סמוך לכך, נודע לו על צו פתיחת ההליכים שניתן ליחיד, ובעקבות זאת הבנק פנה ביוזמתו טלפונית ליחיד. הבנק טוען כי ביקש לפעול לקיזוז כספים בחשבון היחיד כנגד חובו והפיכת החשבון לחשבון זכותי במסגרתו יתנהל היחיד בהליכי חדלות הפירעון. הבנק פירט את יתרות היחיד במועד צו פתיחת ההליכים. לשיטתו של הבנק, בתיאום עם היחיד, בוצע פירעון יתרות התחייבויות בגין ההלוואות שנטל היחיד ואלה חויבו בחשבון העו"ש של היחיד. הבנק צירף תצהיר מטעם נציגת שירות בנוגע לשיחת טלפון שנערכה עם היחיד.

 

  1. בהתאם לעמדתו של הבנק, עומדת לו זכות קיזוז בנקאי על פי הסכמי ההתקשרות עם היחיד, לפני כניסתו להליך חדלות פירעון, וכן בהתאם לסעיף 255 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 ( להלן: חוק חדלות פירעון ) . הבנק הטעים כי בעת מתן האשראי וההלוואה ליחיד, הוא לא היה חדל פירעון, ובמועד צו חדלות הפירעון היה חובו של היחיד חוב בר תביעה לפי סעיף 210 לחוק חדלות פירעון. עוד טען הבנק כי היחיד ממשיך לקבל באמצעות חשבון הבנק קצבת מל"ל מדי חודש ואף מבצע משיכות במזומן, ברשותו כרטיס כספומט או דביט והוא רשאי להקים הרשאות לחיוב החשבון בהתאם לצו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו.

 

  1. אשר על כן, הבנק מבקש לדחות את בקשת היחיד להשבת כספים, הן משום שמדובר בחיובי הלוואות שהיחיד נטל מן הבנק, והן מחמת שקוזזו על פי הסכמי ההתקשרות של היחיד עם הבנק על פי הוראות החוק ובהתאם לצו פתיחת ההליכים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ