אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זיכוי מחמת הספק לנאשמים בעבירות בניירות ערך

זיכוי מחמת הספק לנאשמים בעבירות בניירות ערך

תאריך פרסום : 16/04/2008 | גרסת הדפסה

פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
4131-05
15/04/2008
בפני השופט:
מנחם (מריו) קליין

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד ציפי גז
עו"ד אופיר רוטשילד
הנתבע:
1. אופמת השקעות בע"מ
2. גולן כהן
3. רונן רשף

עו"ד גיורא אדרת
עו"ד יפעת מנור
עו"ד דו שיינמן
עו"ד נוית נגב
עו"ד גל הררי-גולדמן
הכרעת דין

פתח דבר

בפתח הדברים, אציין כי בתיק הנדון בפנינו, החלטתי לזכות את הנאשמים מן העבירות אשר יוחסו להם בכתב האישום, וזאת, מחמת הספק.

ניהול ההוכחות בתיק, התפרס על פני למעלה מ- 20 ישיבות, במהלכן נשמעו עדים מקצועיים והוגשו מוצגים רבים. כן התקיים ביקור בחדר עסקאות ביום פקיעה של מדד המעו"ף בכדי להתרשם ישירות מפעילות יום המסחר בדקותיו הקריטיות ומפעילותם של הנאשמים.

בשים לב לכל אלה, הוקלט המשפט מתחילתו ותומלל לכתובים. פרוטוקול המשפט משתרע על פני למעלה מ- 2,600 עמודים, המאוגדים בקלסרים רבים. המוצגים תופסים מספר ארגזים. בשלב מסוים תמלול הפרוטוקול נתקל בתקלה רצינית כשתאריכי הדיונים ומספרי העמודים והשורות התבלבלו לחלוטין.

בנסיבות אלה, חסד עשו עמי ב"כ הצדדים, אשר סידרו את הפרוטוקול והגישו את סיכומיהם בפורמט דיגיטאלי תוך תמצות מהלך המשפט. דומני, כי בלא התמצות האמור וסיכומי הצדדים בעל פה ביום  8.7.07, השתלטות על חומר הראיות במשפט ועל הפרוטוקול, הייתה בוודאי, משימה קשה, אם לא בלתי-אפשרית.

חלק א': האישומים:

1.         הנאשמים הינם פעילים מקצועיים ביותר בשוק המעו"ף. המדובר בסוחרים מיומנים, המכירים את רזי המסחר, מתורגלים בהתמודדות במצבי לחץ ובמתן מענה מהיר למצבים משתנים, בעלי ניסיון והיכרות עם שיטת המסחר, עם קריאת נתונים מן המסחר בזמן אמת, עיבודם ושימוש בהם לקבלת החלטות תוך כדי המסחר.

2.         פעילי המעו"ף הגדולים הינם סוחרים שליבת פעילותם הינה ארביטראז', והם פועלים במתכונת של פוזיציות מוגבלות סיכון. זו הסיבה שהבנקים מאפשרים להם פעילות במינוף גבוה. לפעילי המעו"ף חשיבות רבה בשוק ההון. מלבד העובדה שבפעילותם הם מאפשרים קיומם של מכשירי השקעה מגוונים, הם אף יוצרים נזילות ומצמצמים פערי מידע ועיוותים שנוצרים בשוק.

3.                  הנאשמים הועמדו לדין פלילי בגין עבירות לפי חוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968 (להלן: " החוק").

לנאשמים יוחסו שלוש עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שער ניירות ערך לפי סעיף 54(א)(2) לחוק. השאלה המרכזית בה היה על בית המשפט להכריע האם הנאשמים פעלו בימים  25.3.01, 28.3.01, 29.3.01, 25.7.01, 26.7.01 ו- 31.7.01 כאשר מטרתם העיקרית והמרכזית היא השפעה על שער ניירות הערך בהם פעלו.

4.         האישום הראשון המיוחס לנאשמים נוגע לפעילותם במניית פרטנר ערב כניסתה למדד ת"א 25.  המאשימה טוענת כי הנאשמים פעלו ביום 31.7.01 במטרה להעלות את שער מניית פרטנר, אגב כניסתה אל תוך מדד ת"א 25, באופן שימקסם את רווחיהם תוך פעילות בוטה ואגרסיבית, בכדי לגרום לכך ששער המניה יהיה גבוה באופן משמעותי מממוצע רכישותיהם וזאת תוך שימוש מתוחכם וניצול לרעה של שיטת המסחר שנהגה אז בבורסה לניירות ערך.

5.         האישומים השני והשלישי המיוחסים לנאשמים נוגעים לפעילותם בימי ד' ערב פקיעות מרץ ויולי 2001 וכן בימי ה' שלאחריהם בשלב הפתיחה עובר ובסמוך לפני קביעת שער הפתיחה שהוא גם השער הקובע לפקיעה. הנאשמים פעלו, לטענת המאשימה, באופן אשר מלמד כי מטרת פעילותם הייתה להשפיע על שער המדד, דהיינו על שער כל המניות המרכיבות אותו, באופן שייטיב עם הפוזיציה שלהם.

6.         התביעה ניסתה להוכיח כי הנאשמים פעלו באופן חריג ובוטה גם בימים אלה, ניצלו לרעה הן את שיטת המסחר והן את כוח הקניה הגדול שלהם כפעילי מעו"ף בולטים ומרכזיים בשוק הנהנים  ממינוף גבוה המוענק על ידי הבנקים.

לטענתם, הם נטלו על עצמם סיכונים ובנו פוזיציות חשופות לתנודות שערים, ניצלו לרעה את כוח הקניה שלהם, את מיומנותם ופעלו, שלא כדין, על מנת להשפיע על השערים בהתאם לאינטרס  האישי שלהם.

הנאשמים הציגו טענות הגנה כלכליות טובות הנתמכות ע"י חוות דעת מומחה, המבהירות  והמצדיקות את פעילותם החריגה בימים דלעיל. התביעה גורסת כי בטענות אלה של הנאשמים אין ממש.

 

פרק ב:    האישום הראשון

1.                    ביום 31.7.01, בוצעה החלפת מניות המרכיבות את מדד ת"א 25. המניות שיצאו מהמסחר ביום זה היו: מט"ב ואלרון. המניות שנכנסו למסחר ביום זה היו פרטנר, מבנה תעשייה ובינלאומי 5.  על מנת להתאים את המניות הנכללות בסל המעו"ף לסל המעו"ף שהחזיקו הנאשמים, היה על הנאשמים למכור את המניות היוצאות ולרכוש את המניות הנכנסות.

2.                    בין התאריכים 23.7.01 - 30.7.01 קנו הנאשמים 217,549 מניות פרטנר בסך של 5,331,587 ש"ח לחשבון נאשמת 1 בבנק איגוד מספר 60010/83, הן בארה"ב (באמצעות חברת הברוקרים אוסקר גרוס) והן בבורסה בתל אביב, בהיקף כולל של 217,549 מניות, כמפורט להלן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ