ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
25962-03-11
07/03/2014
|
בפני השופט:
אשרית רוטקופף
|
- נגד - |
התובע:
1. פרופ' ברנרדו וידנה 2. נעמי וידנה
|
הנתבע:
נסים ניק קפלוטו
|
פסק-דין |
פסק דין
טענות התובעים:
התובעים הגישו כנגד הנתבע תביעה כספית על סך 1,401,182 ₪.
בסוף שנת 2002 ביקשו התובעים להשקיע בחו"ל סכום של 250,000 דולר ארה"ב, לשם חיסכון סולידי ביותר וארוך טווח עבור נכדיהם (להלן: "התובעים").
באותה עת, רואה החשבון של התובעים הפגיש אותם עם הנתבע ובמהלך הפגישה שהתקיימה עימו, הציג עצמו הנתבע, לטענת התובעים, כמומחה לביצוע וניהול השקעות בחו"ל וכמי שעוסק בתחום זה במשך שנים רבות (להלן: "הנתבע").
התובעים הבהירו לנתבע, בצורה מפורשת, את מטרת החיסכון וכן שהוא חייב להיות סולידי וללא כל סיכון.
בעקבות זאת, המליץ הנתבע בפני התובעים להשקיע את הכסף באמצעותו, כך לטענתם, בתוכנית בחברה אירית בשם Scottish Mutual International (להלן: "SMI").
התובעים טוענים כי הנתבע הבהיר להם כי לשם השקעת הכסף ב- SMI יש לפתוח קרן נאמנות (Trust) שבאמצעותה ינהל את ההשקעה וכי יש לו שותף באירופה בשם אנדרו פיט, אשר יטפל עבור התובעים בכל העניינים באירופה, ביחד עם הנתבע אשר יפעל מהארץ.
הנתבע טען במפורש בפני התובעים, כך לטענתם, כי כספם יהיה מובטח בהשקעה בטוחה אשר אומנם לא תניב ריבית גבוהה אך תהיה חסרת סיכון לחלוטין, ללא כל השקעה במניות והוא אף כינה אותה - "השקעה עבור אלמנות ויתומים".
לטענת התובעים, הינם חסרי הבנה בהשקעות כספיות וקל וחומר השקעות בחו"ל, כפי שהבהירו לנתבע ועל כן, הם סמכו לחלוטין על מצגיו החד משמעיים של הנתבע בדבר מוצקות ההשקעה, אחריותו לניהולה, חוסר האפשרות לשנותה ללא פעולה יזומה מצידם וחוסר היתכנות של אובדנה.
התובעים מוסיפים וטוענים כי הנתבע הודיע כי שכרו בקשר עם ההשקעה יעמוד על סך 6,000 דולר ארה"ב.
הנתבע החתים את התובעים על כל המסמכים אשר נדרשו לצורך ביצוע ההשקעה, לרבות הקמת קרן נאמנות אשר זכתה לשם The OGM plus trust, על שם נכדיהם של התובעים.
התובעים חתמו על כל המסמכים עליהם הורה הנתבע.
בחודש פברואר 2003 הודיע הנתבע לתובעים כי ניתן להעביר את הכסף לחו"ל והורה להם להעביר את הסכום בצירוף שכרו לחשבון, אשר פרטיו נמסרו על ידו לתובעים.
התובעים צרפו אישור מיום 25.2.2003 בגין העברת סך 256,000 דולר מחשבונם של התובעים בישראל, לחשבון עליו הורה הנתבע.
התובעים טוענים כי לדברי הנתבע, מדובר היה בחשבון של הנאמן שמונה על ידו לצורך ניהול הקרן והשקעת הכסף בתוכנית של החברה האירית.
בסמוך לאחר מכן התקבל אישור משותפו של הנתבע, אנדרו פיט, כי כספם של התובעים בסך 250,000 דולר הופקד ביום 24.2.2003 ב- SMI על שם OGM trust, בתוכנית אשר נושאת רווחים בטוחים אך נמוכים יחסית ומספרה 22-2001609 .
מאותו שלב לא נדרש כל טיפול מצד התובעים בהשקעה והם הסתפקו בדו"חות שהתקבלו מעת לעת מהנתבע, על מצב הפיקדון והריבית שהצטברה בו.
בשנת 2010 נדרשו התובעים להגיש הצהרת הון לשלטונות מס הכנסה. בעקבות זאת הם פנו לנתבע וביקשו שימציא להם דו"ח בדבר הסכום העדכני המצוי באותה עת בקרן.
בתאריך 24.8.2010 התקבלה אצל התובעים הודעת דואר אלקטרוני מאת הנתבע ובה מודיע להם הנתבע כי לאחר בירורים שקיים עם שותפו, אנדרו פיט, התברר כי הכסף נמצא בקרן וכי לאחר סגירת הקרן וקיזוז כל ההוצאות, ניתן יהיה לקבל עדכון לגבי הסכום המצוי בקרן לזכות התובעים.