אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> כהנא נ' נציבות שרות המדינה

כהנא נ' נציבות שרות המדינה

תאריך פרסום : 18/05/2017 | גרסת הדפסה

ו"ע
בית המשפט המחוזי ירושלים בשבתו כוועדת היתרים לפי חוק שירות הציבור (הגבלות לאחר פרישה), תשכ"ט-1969
35491-03-17
10/05/2017
בפני ההרכב:
1. כב' השופט משה יועד הכהן
2. עו"ד דוד משען - חבר
3. עו"ד דינה גן עדן סרבי - חברה


- נגד -
המבקשת:
שרון כהנא
עו"ד ברק כלב
המשיבה:
מדינת ישראל-נציבות שרות המדינה
עו"ד בישארה- אלי פיראן
החלטה
 

1.לפנינו בקשה לקבוע שלא קיימת תקופת צינון בעניינה של המבקשת בכל הנוגע לייצוגו של הלקוח (להלן: הלקוח) נשוא בקשה זו. לחילופין, התבקשנו לתת למבקשת היתר לפי סעיף 4(ג) לחוק שירות הציבור (הגבלות לאחר פרישה), תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק הצינון" וגם "החוק") ולקצר את תקופת הצינון הסטטוטורית בעניינה, בכל הנוגע לייצוגו של הלקוח ולקבוע כי ניתן להסתפק בתקופה שתחילתה ביום 20.11.16, או תקופת צינון קצרה אחרת שתאפשר לה לייצג את הלקוח בלא דיחוי.

 

2.המבקשת עבדה כפרקליטה בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) במשך חמש-עשרה שנים, משנת 2002 ועד לפרישתה ביום 31 בינואר 2017, כאשר תפקידה האחרון – אותו מלאה החל מיום 13 בספטמבר 2016, היה של מנהלת מחלקה, בדרגה א6 פלוס 10%.

בקשתה היא להצטרף לצוות ההגנה, במסגרת חקירה פלילית המתנהלת בעניינו של הלקוח בעבירות מס, בעקבות פניתו אליה כי היא תצטרף לצוות.

3.עמדות הצדדים, המבקשת מחד ונציבות שירות המדינה מאידך, מקוטבות: המבקשת סבורה כי מותר לה לקחת חלק בצוות ההגנה, ללא צורך בהיתר מאת הוועדה והבקשה מוגשת לשם הזהירות בלבד; הנציבות, לעומת זאת, סבורה שהמבקשת אינה רשאית לשמש בתפקיד האמור, ואף אין בכוחה של הוועדה לתת היתר לכך. המחלוקת בין הצדדים היא עובדתית ומשפטית כאחד, כפי שנפרט להלן.

4.טרם נפרט את העובדות ואת עמדות הצדדים, נביא את הוראות החוק, בנוגע לעניין על מנת להציג את הבסיס הנורמטיבי לדיון.

סעיפי חוק הצינון הרלבנטיים לעניינינו קובעים כדלהלן:

מלבן 5"2.מי שטיפל, אגב מילוי תפקידו בשירות הציבור, בענין פלוני של אדם פלוני, לא ייצג אחרי פרישתו מהשירות את האדם באותו ענין כלפי המוסד של שירות הציבור שבו שירת.

מלבן 33. מי שפרש משירות הציבור וערב פרישתו היה נמנה עם סוג עובדים ששר המשפטים, באישור ועדת העבודה של הכנסת, קבע בתקנות לענין חוק זה בהתחשב עם אופי תפקידם – לא ייצג אדם לפני עובד בשירות הציבור שהיה כפוף לו ערב פרישתו, ולא יבקש ממנו להעניק זכות לו עצמו ולצורך עסקו, בין בהסכם ובין כמעשה של רשות, כשההענקה מסורה לשיקול דעתו של אותו עובד; והוא, כל עוד לא עברה שנה אחת מהיום שבו פסקו יחסי הכפיפות.

מלבן 24.(א)מי שפרש משירות הציבור ובתפקידו בשירות הציבור היה מוסמך להחליט על פי שיקול דעתו על הענקת זכות לאחר, או להמליץ על הענקת זכות כאמור, או שהיה ממונה על עובד אחר בשירות הציבור המוסמך כאמור, לא יקבל זכות מאדם שנזקק במהלך עסקיו להחלטתו בתחום הסמכות האמורה.

(ב)לענין סעיף זה, אין נפקא מינה –

(1)אם העובד שפרש היה מוסמך לבדו או ביחד עם אחרים;

(2)אם ההחלטה או ההמלצה היא על הענקת זכות או על קביעתה;

(3)אם ההחלטה היתה דרך הסכם או כמעשה של רשות;

(4)אם הזכות שקיבל העובד שפרש היא משרת שכיר בשירותו של האדם שהיה נזקק להחלטה או להמלצה, או שלא כשכיר אלא בדרך של התקשרות עם אותו אדם לשירות לתקופה מסויימת או בלתי מוגבלת, או אם היא זכות בעסק שנזקק להחלטתו או להמלצתו או שלטובתו החליט או המליץ;

(5)אם הזכות נתקבלה כאמור בפסקה (4) על ידי העובד עצמו שפרש או על ידי קרובו.

(ג)סעיף זה לא יחול בכל אחד המקרים האלה:

(1)עברה שנה מיום פרישתו של העובד;

(2)הועדה שהוקמה לפי סעיף 11 אישרה שעברו שנתיים מיום גמר טיפולו של העובד בהחלטה או בהמלצה;

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ