חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

התקבל ערר התביעה הצבאית על ההחלטה לשחרר את המשיב בתנאים מגבילים

תאריך פרסום : 16/12/2007 | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון
4655-07
05/12/2007
בפני השופט:
הנשיא: אל"ם אהרון משניות

- נגד -
התובע:
התביעה הצבאית
עו"ד סגן שלומי שניידר
הנתבע:
עמאד אסמעיל אחמד אבו הואש ת"ז 950916908
עו"ד אחלאם חדאד
החלטה

כתב האישום שהוגש נגד המשיב מייחס לו עבירה של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת ועבירה נוספת של נוכחות באסיפה של התאחדות בלתי מותרת. בימ"ש קמא החליט לשחרר את המשיב בתנאים מגבילים ונימק החלטתו בעיקרון השוויון, בשים לב לכך שמעורב אחר שנכח באותה אסיפה, כלל לא נעצר. על כך עוררת התביעה, וטוענת כי אין להשוות בין עניינו של המשיב ובין עניינו של המעורב האחר, וכי קיימת הבחנה ביניהם אשר יש בה כדי להצדיק את ההבדל ביניהם לעניין המעצר. לעומת זאת, הסנגורית טוענת כי אין להתערב בהחלטת בימ"ש קמא.

שקלתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בחומר הראיות. חומר הראיות כולל עדות מפלילה של עד תביעה 2, אשר יש בה התייחסות גם לנוכחות באסיפה (עמ' 3, שורה 12) וגם להיותו של המשיב פעיל באותה התאחדות אסורה (עמ' 10 שורה 16). די בכך כדי להוות ראיות לכאורה לאשמתו של המשיב בעבירות המיוחסות לו. אמנם נכון שגם המעורב האחר, איברהים, מוזכר באותה עדות מפלילה בהקשר דומה, אולם מצוין ביחס אליו כי הוא פעיל מאז שנת 2003. מתברר כי כתב האישום נגד איברהים מייחס לו רק עבירה של נוכחות באסיפה, ואין בו עבירה של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת. לדברי התובע, הטעם לכך הוא שאותו אדם הורשע כבר בעבר בעבירה של חברות ופעילות באותה התאחדות, ביחס לתקופה אשר כלולה לכאורה בעדות המפלילה. בכל אופן, כידוע, ניסוח כתב האישום נתון לסמכותה של התביעה, ולא ניתן להתעלם מהשוני שבין כתבי האישום. 

העובדה שמדובר בכתבי אישום שונים, יש בה כדי ללמד על האבחנה הקיימת בין השניים הללו, ולכן אין מדובר באפליה בין שווים, כי אם באבחנה בין נאשמים שונים שביחס לכל אחד מהם, תשתית ראייתית שונה.

אשר לעילה, הלכה היא כי חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת מקימים עילה של מסוכנות אשר יש בה כדי להצדיק מעצר עד תום ההליכים, וגם השופט קמא ציין זאת בהחלטתו. במיוחד אמורים הדברים כאשר המשיב הורשע כבר בעבר בעבירה דומה, ותלוי ועומד נגדו עונש של 13 חודשי מאסר על תנאי. העובדה שהמשיב שב לסורו חרף התנאי שתלוי ועומד נגדו מלמדת על נחישותו לפעול באותה התאחדות, ומחזקת את עילת המסוכנות.

נוכח האמור לעיל, מששוכנעתי בקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, ומשבאתי לכלל מסקנה כי עניינו של המשיב שונה מעניינו של איברהים באופן שיש בו כדי להצדיק את השוני ביניהם לעניין המעצר, התוצאה היא שאני מקבל את הערר, מבטל את החלטת בימ"ש קמא, ומורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו בתיק זה.

ניתנה היום, 5 בדצמבר 2007, כ"ה בכסלו התשס"ח, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


הנשיא

רמ"שית: גו

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ