אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הליכים מקדמיים בבימ"ש למשפחה טרם הכרעה בשאלת סמכותו של ביה"ד הרבני

הליכים מקדמיים בבימ"ש למשפחה טרם הכרעה בשאלת סמכותו של ביה"ד הרבני

תאריך פרסום : 24/02/2008 | גרסת הדפסה

בר"ע
בית המשפט המחוזי בירושלים
325-08
18/02/2008
בפני השופט:
יוסף שפירא

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד מ' בר מוחא
הנתבע:
פלונית
עו"ד ד' פרימר
החלטה

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה בירושלים (כב' השופט פ' מרכוס) בבש"א 056131/07 (תמ"ש 14460/07; 14461/07) מיום 17.12.07 לפיה הורה למבקש ליתן תצהיר פירוט רכושי, וכן על החלטתו מיום 11.1.08 לפיה הורה למבקש להגיב לבקשה למזונות זמניים.

הרקע לבקשה

1.         המבקש הגיש ביום 29.5.07 תביעת גירושין נגד המשיבה וכרך בה חלוקת רכוש ומזונות, וזו הגישה נגדו תביעת מזונות ורכוש לבית המשפט לענייני משפחה, אותן ביקש למחוק מחוסר סמכות (הלכת פלמן). המשיבה הגיבה לתביעת הגירושין וטענה כי זו אינה כנה והכריכה נעשתה שלא בתום לב ושלא כדין. בית הדין הרבני החליט ביום 5.7.07 כי נתונה לו הסמכות לדון אף בנושא הרכוש והן בנושא המזונות. על החלטה זו ערערה המשיבה לבית הדין הגדול.

בית המשפט קמא לא הכריע בנושא הסמכות בישיבה בה ניתנה ההחלטה עליה מבוקש לקבל רשות ערעור. ביום 24.12.07 הגישה המשיבה בקשה לפסיקת מזונות זמניים, אשר נמחקה בינתיים. למבקש ניתנה ארכה להגשת כתב הגנה. המשיבה הגישה בקשה נוספת למזונות זמניים ביום 10.1.08, וביום 11.1.08 החליט בית המשפט קמא כי על המבקש להגיב בתוך 10 ימים, ואף על החלטה זו הוא מבקש רשות ערעור.

טענות המבקש

2.         המבקש טוען כי לבית המשפט לענייני משפחה אין סמכות לדון בתביעות המשיבה לאור החלטת בית הדין הרבני כי הסמכות נתונה לו שכן הכריכה נעשתה כדין. לפיכך החליט בית המשפט קמא בניגוד להלכת פלמן.

אשר להחלטה השניה, טענתו הינה כי הואיל ולא הוגש עדין כתב הגנה הרי שאין לדון או לחייב במזונות זמניים.

החלטות בית המשפט קמא

3.         אשר לנושא הגשת התצהיר, קבע בית המשפט קמא כי בית הדין הרבני אמנם קבע כי הסמכות לדון בתביעת המבקש נתונה לו, אך לא נימק את קביעתו. בית המשפט קמא קבע כי על מנת שיוכל להכריע בנושא הסמכות היה מקום לחשוף את רכושו של כל צד, ולבדוק האם החשיפה החלקית היתה בתום לב, וכן כי חשיפה מלאה אף בשלב זה נחוצה לשתי הערכאות לפיכך קבע:

"אי לכך אני מורה כי כל אחד מהצדדים יגיש לבית המשפט תוך 30 יום מהיום, תצהיר מלא ומפורט בצירוף מסמכים, בנוגע לרכושו מכל סוג, בכל מקום שרכוש זה מוחזק, בין בארץ ובין מחוצה לה, ובכל מטבע שהוא, ובפרט, ומבלי לפגוע בכלליות, נדל"ן, מניות, חסכונות, השקעות, ביטוחי חיים, קרנות השתלמות, ביטוח מנהלים, קופות גמל, חובות, וכל  אלה בין אם רשומים ע"ש בעל הדין עצמו עבור עצמו, או עבור אחרים, ובין אם רשומים עבור בעל הדין ע"ש אדם אחר, וכולל נכסים שיש לו עליהם, סמכות ניהול, או יפוי כח"(שם, 7).

ובהמשך:

"לאחר שיוגשו לבית המשפט וכמובן במקביל לכל אחד וזולתו, אתן לצדדים הזדמנות לסכם את טענותיהם בענין הסמכות בכתב על פני שלושה עמודים לכל היותר, כי הצדדים כבר הגישו כתבי טענות מלאים בענין וחזקה עליהם שאם תהיינה התפתחויות בבית הדין הרבני הגדול, יובא בפניי פסה"ד של הערכאה האמורה.

מסמכי הסיכום יוגשו תוך 30 יום מהגשת המסמכים.

התיק יובא בפניי ביום א' אדר תשס"ח 7.2.08" (שם, 7, 8).

אשר להחלטה השניה שניתנה על גבי הבקשה לפסיקת מזונות זמניים בבש"א 50286/08 (תמ"ש 14461/07), נאמר:

"לתגובת המשיב תוך 10 ימים. המצאה לב"כ".

ד  י  ו  ן

אשר לשאלת הסמכות וההחלטה בדבר הגשת תצהירים

4.         בית המשפט קמא למעשה עדיין לא הכריע בשאלת הסמכות. בשלב זה קבע כי על שני הצדדים להגיש תצהיר פירוט רכושי לצורך חשיפה מלאה של כל רכוש בין נכסי דלא ניידי, מטלטלין, כספים, קופות תגמולים, חסכונות, חובות, בין הרשומים על שם בן הזוג ובין אם לאו. בית המשפט קמא היה ער להלכת פלמן (בג"צ 8497/00 פלמן נ'  פלמן, פ"ד נז(2), 118)  (להלן: "הלכת פלמן"). ואולם טרם דן בה, אף שבמהלך הדיון ביום 17.12.07, התייחסו הצדדים לנושא הסמכות, וכך גם לשאלה האם הכריכה בבית הדין הרבני היתה כנה אם לאו, והאם בפני בית הדין היו נתונים להכריע בשאלה (ראו והשוו: בר"ע 1210/69 שרגאי נ' שרגאי, פ"ד כג(2), 171; ע"א 866/75 שביט נ' שביט (לא פורסם) (אתר נבו)).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ