אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעה בתביעה למתן פס"ד הצהרתי לפיו המנוח היה בחייו הבעלים של מחצית הרכוש, לרבות מגרש בת"א עליו הקימה קבוצת רכישה בניין דירות וכן חנות בחולון

הכרעה בתביעה למתן פס"ד הצהרתי לפיו המנוח היה בחייו הבעלים של מחצית הרכוש, לרבות מגרש בת"א עליו הקימה קבוצת רכישה בניין דירות וכן חנות בחולון

תאריך פרסום : 26/08/2018 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
14432-09-16
19/08/2018
בפני השופטת:
שפרה גליק

- נגד -
התובעת:
ט.א
עו"ד י' בלס
הנתבעים:
1. ז.א
2. י.א
3. י.א

עו"ד ע' אלזם
פסק דין
 
     

 

עניינו של פסק הדין, הוא הכרעה בתביעה למתן פסק דין הצהרתי לפיו המנוח א.א ז"ל היה בחייו הבעלים של מחצית הרכוש, לרבות מגרש בת"א עליו הקימה קבוצת רכישה בניין דירות וכן חנות בחולון.

 

הרקע ותמצית הטענות:

 

  1. התובעת היא בתה של הנתבעת, ואשר בינה לבין אימה התגלע סכסוך מר, אקדים את המאוחר ואומר, כי ככל שניסיתי להביא מזור לפצעי האם והבת, העליתי חרס בידי.

 

  1. התובעת טענה, כי אביה המנוח א.א ז"ל שנשא ת"ז ... ונפטר ב- ... (להלן: "המנוח") היה בחייו הבעלים של מחצית הרכוש שהזכויות בו היו רשומות ע"ש אשתו – היא הנתבעת 1. פרטי הרכוש בו מדובר:

 

2.1        קרקע ברחוב ... בת"א, הידועה גם כחלקה .. בגוש .... - רכישה במסגרת קבוצת רכישה שבינתיים נבנו עליה דירות, ושבמסגרתה, ככל הנראה היו אמורים הבעלים לקבל ככל הנראה 2 – 3 דירות (להלן: "המגרש").

 

2.2.       חנות ברחוב ...., הידועה גם כחלקה ..בגוש ... (להלן: "החנות")

 

  1. התובעת ביקשה עוד להצהיר, כי לאחר מותו של המנוח, הרכוש שהיה בבעלותו שייך לעיזבונו, וכי כל ההכנסות מכל הנכסים, ממועד פטירתו ועד חלוקת העיזבון יהיו שייכים לעיזבון.

 

  1. התובעת הבהירה, כי "תביעה זו מוגשת כבר כעת, בד בבד עם תחילת ניהול תיקי ההתנגדויות בבית משפט נכבד זה, וזאת לאור חשש כבד להברחת הרכוש האמור".

 

  1. לטענתה של התובעת, המנוח והנתבעת נישאו ב- 1962, המדובר בנישואים ראשונים לשני הצדדים שנמשכו כ-53 שנה עד לפטירת המנוח ב-2015.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ