אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה לעכב יציאתה מן הארץ נוכח זכותו של האב לקבוע מקום מגורי בתו

החלטה לעכב יציאתה מן הארץ נוכח זכותו של האב לקבוע מקום מגורי בתו

תאריך פרסום : 02/07/2009 | גרסת הדפסה

תמ"ש, בש"א
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
8182-09,39000-09
01/07/2009
בפני השופט:
אריאל בן-ארי (אטינגר)

- נגד -
התובע:
מ. א.
עו"ד גיל משה
עו"ד מנשה משה
הנתבע:
1. מ. ק.
2. הקטינה נ.

החלטה

1/         שוב מונחת בפני הבקשה לעיכוב יציאתה מן הארץ של הגברת מ. ק. (אשתו של המבקש) אלא שהפעם מבוקש גם עיכובה של הבת הקטינה, נ..

2.         ואולם, אף שהבקשה הפעם היא מורחבת ומפורטת יותר מאשר הבקשה הקודמת (שדחיתי), אין גם בה עילה מוצדקת לעיכוב יציאתה מן הארץ של האם.

            עלי לומר בכנות שגם הצורך בעיכוב יציאתה מן הארץ של הקטינה - אינו עולה מן הכתובים.

3.         דומה כי המבקש סבור שארסנל "כלי הנשק" שלרשותו כולל צווי עיכוב-יציאה-מן-הארץ. ולא היא! כדי ליתן צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד אדם, יש לשכנע את בית המשפט, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה, בקיומה של עילת התובענה, וכי קיים חשש סביר שהמשיב עומד לצאת את הארץ לצמיתות או לתקופה ממושכת.

עיכוב יציאתה מן הארץ של האם

4.         כל שנאמר בבקשה (בהתייחס לאם הקטינה) הוא, כי המבקש "גילה שהיא הגישה בקשה להוצאת דרכון, והחלה למכור את רהיטיה". עוד נאמר על ידו כי אם היא תעזוב את הארץ ותעלם בארץ מולדתה - לא יהיה קל לאתרה, והוא לא יוכל להצליח בתביעתו להתרת הנישואין. לכן, כך הוא כותב, "חשוב ביותר לעכב את יציאתה מן הארץ כדי שהמבקש יוכל להתדיין בפני בית המשפט".

            לכל הדברים הללו אין בדל של ראיה. מדובר בגירסה בלבד. לא צורף כל חומר ראייתי, ואפילו לא ראייתי לכאורה, כי אכן המשיבה מתכוונת לעזוב את הארץ, וכי אם תעזוב העזיבה תהיה לתקופה ממושכת או לצמיתות. לא נאמר אלא כי: "המבקש חקר ובירר וגילה, שהמשיבה הגישה בקשה להוצאת דרכון", אבל לא פורט איך חקר ואיך בירר ואיך גילה ואין לכך כל ראיה. עוד הוא אומר כי: "הידיעות שיש לו הינן נכונות ועדכניות והן מצדיקות את צו העיכוב", אבל מגדר אמירה/טיעון לא יצאו הדברים [את הדברים שמע מחברותיה ומאמה (כך הוא כותב) אך אינם מגובים בתצהירים].

            אפילו על העניין החשוב באמת, והוא - טענתו כי האם מסרבת לנקוט בהליכים משפטיים כדי להתיר את הנישואים ("כי אין לה עניין בגירושין"), אפילו על כך אין לו כל ראיה, ולו לכאורית.

5.         מעבר לכל הנ"ל יש להזכיר, כי בקשה זו לעיכוב יציאתה מן הארץ של האישה היא במעמד צד אחד, ולא מובן מן הבקשה מדוע הדברים הם כך:

       על פי המסמכים שהוגשו על ידי המבקש כבר ב-31.5.07 הוגשה על ידו בקשה      משותפת לגירושין לבית הדין הרבני, וכבר שם מדובר על משבר בלתי הפיך (לבקשה צורף תצהיר של המשיבה, מיום 25.5.07 ולפיו היא מסכימה לגירושין).

       ביום 11.6.07 התגרשו הצדדים.

      ביום 12.2.08 החליט בית הדין הרבני שאין לשנות את מעמד הצדדים מ"נשוי"        ל"גרוש" וכי ככל הנראה הנישואין של בני הזוג נעשו על סמך זיוף של מסמכים, ולכן   

       גם  הגירושין בטלים.

כל ההתרחשויות הללו נעשו זה מכבר, והמבקש יודע מזה זמן רב כי עליו לפנות לבית המשפט בתביעה להתרת נישואיו, וכן הוא יודע (כך הוא כותב) כי למשיבה "אין עניין בגירושין". מדוע יש אפוא להגיש בקשה זו שלא במעמד הצד שכנגד? הן לו רצתה האישה להימלט או לעקור, יכולה היתה לעשות זאת זה מכבר.

6.         מכל מקום, מכל הסיבות הללו גם יחד לא ראיתי כל צורך לעכב את יציאתה מן הארץ של המשיבה.

7.         אשר לעיכוב יציאתה של הקטינה:

7.1        העולה מן האמור בכתב הבקשה הוא כי גם לגבי הקטינה אין המבקש מפרט סיבה של ממש כדי לעכב את יציאתה.

7.2        המעט שבמעט שנכתב על ידו הוא, כי היא עלולה "להעלם בארץ מולדתה ולא יהיה קל לאתרה".

7.3        אין המבקש מבקש לממש את זכויותיו כהורה ולקיים הסדרי ראיה; אין הוא מלין על כך שאם תעזוב הקטינה את הארץ היא תחסר לו כבת שנעלמה מאביה; אין הוא מפרט את הסדרי הראיה הנוהגים היום שאותם הוא מבקש, כביכול, לשמר; העולה מקריאת הדברים שבבקשה הוא, כי הקטינה "נכרכה" על ידו יחד עם האם ללא שיש לכך טעם אחר, לבד מן הטעם שהוא כותב במפורש: "ואז לא יהיה ניתן לאתר אותה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ