מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק תיק מס' 9-07116-11-0 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק תיק מס' 9-07116-11-0

תאריך פרסום : 14/05/2012 | גרסת הדפסה
תל"פ
לשכת ההוצאה לפועל
9-07116-11-0
09/05/2012
בפני השופט:
הרשם ראמי נאסר

- נגד -
התובע:
הזוכה
הנתבע:
החייב
החלטה

א. פתח דבר:

1.                  השאלה העומדת להכרעתי הינה האם ניתן לעקל ולממש כספי פיצויים ותגמולים לקצבה שנצברו לטובת החייב בפוליסת ביטוח אצל כלל חברה לביטוח, או שמא כספים אלו מוגנים על פי דין בפני עיקול ?                                              

ב. העובדות הצריכות לעניין:

2.                   ביום 08.11.2011 נפתח תיק ההוצל"פ למימוש פסק דין שניתן כנגד החייב.                                             

3.                  במסגרת ההליכים שננקטו בתיק, הוטל עיקול על הכספים והזכויות של החייב המוחזקים אצל כלל חברה לביטוח בע"מ  (להלן - "כלל").                                           

4.                  כלל אישרה קבלת צו העיקול והודיעה כי רשמה עיקול אצלה, ובעקבות כך ולבקשת הזוכה, הוריתי ביום 13.02.2012 על מימוש העיקול אצל כלל.                                         

בהחלטתי נשוא המימוש, ציינתי בין היתר: "בנסיבות העניין, אני מורה על מימוש העיקול ככל שעוקלו ונתפסו כספים כדין אצל המחזיק, ובכפוף לכך שלא מדובר בנכסים/ כספים הפטורים מעיקול לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 והוראות הדין. מימוש העיקול הינו בכפוף לתנאי התוכנית המעוקלת. אם המעוקלים הם כספים או נכסים אחרים הניתנים לפידיון, יש לפדות ולהעביר הכספים לקופת הלשכה ללא דחוי, עד לגובה החוב כמצויין בצו העיקול" .                                    

5.                  ביום 21.03.2012 הגישה כלל בקשה להבהרת ההחלטה בנוגע למימוש כספי התגמולים לקצבה הצבורים בפוליסה עבור החייב, והודיעה כי קיימת יתרת הלוואה של החייב כלפיה.            

6.                  ביום 07.05.2012 הגיש הזוכה תגובה לבקשת ההבהרה של כלל.   

ג. תמצית טענות הצדדים:

7.                  הזוכה טוען, כי יש לממש את העיקול על כספי התגמולים לקצבה המוחזקים אצל כלל. הזוכה טוען כי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, התשנ"ג-1963 (להלן - "חוק הפיצויים") מגן על כספי העובד מפני נושי המעביד, אך אינו חל כאשר העובד הוא החייב.

הזוכה מסתמך בטיעוניו בעיקר על בר"ע (חיפה) 1378/97 עויסאת עסאם נ' בנק הפועלים בע"מ, תק-מח 98(2), 548 (להלן - "פרשת עסאם").                                                 

8.                  מנגד, טוענת כלל כי עסקינן בעיקול כספי קצבה ופיצויים הפטורים מעיקול לפי סעיף 26 לחוק הפיצויים. כלל הוסיפה כי החייב חייב כלפיה בגין הלוואה סך של 75,539 ש"ח אותו היא זכאית לממש ולקזז ככל שתינתן החלטה על מימוש הכספים.                                                 

ד. עיקול כספים וזכויות בהוצאה לפועל:

9.                  עיקול הוא "פעולה משפטית, המופנית נגד בעליו של נכס או נגד המחזיק בו, שתכליתה להגביל את סחירות הנכס ואת יכולת השימוש בו, כדי שהתובע או הזוכה יוכל להיפרע מהחוב המגיע לו" (א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, (מהדורה 9, תשס"ז) 535).                                                   

10.              ברע"א 10826/05 אדר גלוב בע"מ נ' בנק הדואר (טרם פורסם, 25.05.08) נקבע כי "לעיקול ניתנים אך חוב או זכות שעילתם כבר נתגבשה; "כך, למשל, 'תקוה', 'ציפייה' או 'סיכוי' בעלמא לזכות אשר טרם באה לעולם אינם ניתנים לעיקול" (רע"א 1821/98 ניקו בדים נ' בנק דיסקונט, פ"ד נ"ד (1) 773, 793 (השופט-  כתארו אז- חשין)); רע"א 134/88 לוי נ' כקשור, פ"ד מב (4), 198 (השופט מלץ); י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (מהדורה  שביעית, בעריכת שלמה לוין) (1995) 582). ודוק, אף אם המועד למימוש הזכות טרם הגיע אך הזכות קיימת, הריהי "נכס" הניתן לעיקול (ע"א 4360/90 משה בר חן ואח' נ' יוסף אברהם כוכבי ו- 5, פ"ד מז(2), 311 (השופטת נתניהו))".                    

11.              סעיף 44 (א) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 קובע: "צו עיקול בידי צד שלישי על כלל נכסי החייב יחול על נכסי החייב הנמצאים בידי הצד השלישי ביום המצאת הצו או שיגיעו לידו תוך שלושה חדשים מאותו יום". סעיף 1 לחוק ההוצאה לפועל מגדיר "נכס" - לרבות זכות קיימת או עתידה.                

12.              סעיף 50 (א)(3) לחוק ההוצאה לפועל קובע כי לא ניתן לעקל נכסים המצויים בידי צד שלישי כאשר המדובר ב- "נכס שאינו ניתן לעיקול לפי כל דין".                                     


התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ