תיק מספר
לשכת ההוצאה לפועל ראשון לציון
|
21-00052-05-7
25/02/2014
|
בפני השופט:
כב' הרשמת גילה גדות
|
- נגד - |
התובע:
הזוכה
|
הנתבע:
החייב
|
החלטה |
מונחת לפני בקשת הזוכה העותרת לביטול הסכם הפשרה מיום 23.5.11 (נומ' ט050242146), מהטעם שהחייב הפר אותו (להלן: "
הסדר הפשרה"), וזאת בשני אופנים: האחד - בכך שהחייב גרע 50 ש"ח מכל תשלום. השני - בכך שהוא מאחר דרך קבע במספר ימים בתשלום החיוב החודשי) שנקבע ל- 10 לכל חודש).
מפאת חשיבות הסכם הפשרה להלן עיקרו:
"
בהמלצת בית המשפט ומבלי להודות באף טענה, אנו נסכים כי סכום החוב בתיק ההוצל"פ שריר וקיים ואולם יראו את סכום החוב, מזונות האישה, כמסולק, היה והחייב ישלם סך של 170,000 ש"ח ב- 34 תשלומים חודשיים שווים ורצופים והחל מיום 10/7/2011 ובכל 10לכל חודש שלאחריו.
היה ותשלום מהתשלומים האמורים, לא ישולם במועדו -ישופעלו
ההליכים בתיק ההוצל"פ בהפחתת התשלומים ששולמו, ככל ששולמו.
אין באמור, כדי לפגוע בסכומים שנפסקו אשר למזונות הילדים.
האישה מתחייבת להפחית את הסכום, כפי שהוסכם בתיק מזונות הילדים וזאת היה והחייב יעמוד בהסכם הפשרה.
בשלב זה, הסכום של 264,606 ש"ח בתיק מזונות הילדים, יעוכב וזאת עד לעמידת החייב בצו התשלומים שהוסכם כאן. היה והחייב לא יעמוד בצו התשלומים, יתווסף לתיק ההוצל"פ סך
נוסף של 5,000 ש"ח בגין הוצאות הדיון היום בטענת הפרעתי. היה והסכום ישולם במועדו, יסגר תיק ההוצל"פ וכל ההליכים מכוחו יבוטלו.
איחור של עד 7 ימים לכל תשלום, לא יהווה הפרה. התשלומים יבוצעו באמצעות שוברים לתיק ההוצל"פ."
כאמור, כעת, עותרת הזוכה לביטול הסדר הפשרה, וזאת בשלהי קיומו.
בהחלטתי בנומ' ט050242156 התייחסתי לטענתה של הזוכה כי החייב מפר שאופן שיטתי את הוראות ההסכם בכך שהוא גורע 50 ש"ח מכל תשלום, והבהרתי כי החייב נושא במלוא החיוב החודשי, והפער הזעום עליו עומדת הזוכה בטענתה על הפרת הסכם, נובע מחיוב לטובת המדינה בניהול התיק.
ביחס לטענתה השנייה של הזוכה ציינתי כי ככל שעולה מדף החשבון לפיו כביכול החייב לוקה באיחור בתשלומים, הרי מדובר באיחור קל, וכי לא ברור מדוע רק עתה, כשנתיים לאחר הסכם הפשרה, ובמועד בו כמעט החייב נשא בכלל התשלומים עותרת היא בנדון.
החייב בנומ' ט050242157 טוען כי, לפי הסכם הפשרה הוא כבר נשא באופן מלא בתוך 31 מתוך 34 התשלומים עפ"י הסכם הפשרה במועד. משהבין החייב כי נגרע מן התשלום החודשי סך של 50 ש"ח שהועבר לטובת המדינה, נשא הוא אף בהפרשים אלה בלא שנדרש לכך.
הזוכה בבקשה דנא, עומדת על כך שהחייב מאחר דרך קבע בתשלומים.
לשאלתי מדוע "התעוררה" רק כעת ענתה כי "העירה לחייב מספר פעמים", אך הוא לא תיקן את דרכיו "והמשיך לאחר בביצוע התשלומים באופן סדרתי", ומשכך "קצה נפשה" והגישה את הבקשה לביטול להסכם הפשרה.
יוער כי בתגובתו בנומ' ט050242154, הדגיש החייב כי מעולם לא איחר מעבר ל-17 לכל חודש (קרי מעבר לאותו מועד שנקבע בהסכם), ושלא בשולי הדברים, טען כי הזוכה מבקשת בדרכי רמיה "להמשיך את המלחמה" נוכח העובדה שתיק בעניין ירושת אביו עומד להסתיים ככל הנראה הזוכה מבקשת לרדת לסכומים אלה.
החלטה
ראשית יוער כי בקשה לביטול הסכם שקיבל תוקף רשם ההוצאה לפועל, ככלל, יש להפנותה לבית המשפט לענייני משפחה.