- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 178037/07
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
178037-07
18.1.2008 |
|
בפני : ניב ריבה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עיריית תל-אביב-יפו עו"ד שירה הר ניב |
: 1. דוד אברהם 2. יעקב שריפיאן עו"ד אהוד רינת |
| החלטה | |
1. לפניי בקשה לדחייה תביעה על הסף בשל חוסר סמכות עניינית.
רקע עובדתי
2. המשיב 1 החזיק בנכס בדרך בן צבי 34 בתל-אביב, אשר שימש אותו לייצור דברי מאפה (147 מ"ר), וכעמדה למכירתם (35 מ"ר). משכך, היה אמור, לפי טענתו, להיות נישום לצורכי ארנונה על-פי הסיווג "מלאכה ותעשיה" (לגבי השימוש הראשון) ועל-פי הסיווג "מסחר" (לגבי השימוש השני).
3. חרף האמור, סווגו הנכסים הנ"ל על-ידי המבקשת, במאוחד (שטח של כ-182 מ"ר), בסיווג "מסחר", אשר אינו תואם, כביכול, את השימוש שנעשה בהם, כמפורט לעיל.
4. ביום 10.5.2007, בעקבות פניית המשיב 1 למבקשת וביקורת שנערכה בנכס, הותאמו חיובי הארנונה לשימוש שנעשה בו, וזאת החל מיום 1.4.2007. דרישתו להשבה רטרואקטיבית של הסכומים ששולמו לכאורה ביתר במהלך השנים, נדחתה.
5. המשיב 2 החזיק בנכס ברחוב המשביר 12 בתל-אביב, אשר שימש אותו כבית מלאכה לייצור טקסטיל (56 מ"ר), וכחנות למסחר בטקסטיל (55 מ"ר). משכך, היה אמור, לפי טענתו, להיות נישום לצורכי ארנונה ועל-פי הסיווג "בית מלאכה" ועל-פי הסיווג "מסחר", בהתאמה.
6. גם נכס זה סווג על-ידי המבקשת, במאוחד (שטח של כ-114 מ"ר) בסיווג "מסחר", אשר אינו תואם, כביכול, את השימוש שנעשה בו בפועל, כמתואר לעיל.
7. בעקבות ביקורת שנערכה בנכסו של המשיב 2, תוקנו חיובי הארנונה וזאת החל מיום 1.1.2006. דרישתו להשבת הסכומים ששולמו ביתר בגין הסיווג השגוי לאורך השנים, נדחתה.
8. בתביעה זו, עותר המשיב 1 להשבת הסכומים שגבתה המבקשת ביתר בין השנים 2007-2000, ואילו המשיב 2 עותר להשבת הסכומים שנגבו ביתר לתקופה שבין 2006-2000.
טענות הצדדים
9. לטענת המבקשת, חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976, קובע סמכות ייחודית למנהל הארנונה ולוועדת הערר לדיון במחלוקות לענין חיוב הארנונה, ובכלל זאת לגבי השימוש בנכס (סעיף 3 לאותו חוק). בנושאים אלו, אין הנישום רשאי לפנות במישרין לבית המשפט האזרחי כמסלול חלופי, שלא על דרך של ערעור על החלטת ועדת ערר לבית המשפט לעניינים מנהליים. בנוסף, בית המשפט לא יזקק לטענות בנושאים שניתן היה להעלות בהשגה, ואשר הם נושאים עובדתיים-טכניים ונעדרי חשיבות עקרונית ו/או ציבורית.
10. עוד טוענת המבקשת, כי דיון בתביעה הנדונה ירוקן, למעשה, את הוראת סעיף 3 לחוק הערר מכל התוכן, שכן המשמעות היא שבידי הנישום קיימות שתי אפשרויות מקבילות לתקיפת חיוב הארנונה בענין הטענות נשוא סעיף 3 לחוק הערר: ירצה, יגיש השגה ובמידת הצורך ערר; ירצה - יפנה לבית המשפט האזרחי. לדידה, תוצאה זו מנוגדת להוראות חוק הערר ואיננה סבירה.
11. המשיבים טוענים, כי אין בחוק הערר כל הוראה החוסמת את דרך הפנייה בתביעה רגילה, כאשר הדיון כולל, בין היתר, טענות של התרשלות הרשות המקומית ועשיית עושר שלא במשפט.
דיון
12. חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית, תשל"ו-1976 (להלן: " חוק הערר"), קובע כדלקמן:
"3. (א) מי שחוייב בתשלום ארנונה כללית רשאי תוך תשעים ימים מיום קבלת הודעת התשלום להשיג עליה לפני מנהל הארנונה על יסוד טענה מטענות אלה:
(1) הנכס שבשלו נדרש התשלום אינו מצוי באזור כפי שנקבע בהודעת התשלום;
(2) נפלה בהודעת התשלום שמשיגים עליה טעות בציון סוג הנכס, גדלו או השימוש בו.
(3) הוא אינו מחזיק בנכס כמשמעותו בסעיפים 1 ו-269 לפקודת העיריות;
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
