אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש 93078/05

החלטה בתיק בש 93078/05

תאריך פרסום : 15/08/2006 | גרסת הדפסה

ב"ש, פ
בית המשפט המחוזי בתל אביב
93078-05,40145-05
22/09/2005
בפני השופט:
דוד רוזן

- נגד -
התובע:
1. לוינשטיין אליצור
2. לוינשטיין הראל

עו"ד אשר אוחיון
הנתבע:
מדינת ישראל
עו"ד אליהו שוורץ
החלטה

בקשה לעיון חוזר בבקשת ביהמ"ש מחוזי ת"א, ב"ש 91711/05, מיום 28.5.05 לפיה הורה ביהמ"ש על מעצרם עד תום ההליכים של המבקשים.

כנגד שני המבקשים הוגש כתב-אישום המייחס להם עבירות לפי סעיפים 332 (1) ו- (2) (כולל נסיון לעבור את העבירה וקשירת קשר לביצוע פשע במסגרת אותה עבירה) ו- 413 (ט) לחוק העונשין. המבקשים הואשמו על כך שבחודש מאי 2005 קשרו קשר ביחד עם אברהם לבקוביץ להצית כלי רכב ב"נתיבי איילון" בת"א, בשעות הבוקר בהן קיים עומס תנועה רב, תוך שימוש בחומרים דליקים. כתב האישום גולל כלל פועלם של כ"א משני המבקשים. כתב האישום מתאר את רכישת שני הרכבים, רכב מסחרי מסוג פיאט ורכב וולבו סטיישן. המבקשים הצמידו לוחיות רישוי מזוייפות לכלי הרכב וניסו למחוק את טביעות אצבעותיהם תוך שימוש בכפפות גומי. הרכבים הועמסו, לשם מימוש מטרת הקשר, במזרון וצמיגים עליהם שפכו המבקשים חומרים דליקים. בשל תקלה טכנית לא יצאה תוכניתם של המבקשים מן הכח אל הפועל והמה נלכדו, יחד עם לבקוביץ,  כמעט בכפם ע"י משטרת ישראל בסמוך לנתיבי איילון.

בית המשפט - כב' השופט חאלד כבוב - הורה על מעצרם עד תום ההליכים לאחר שקבע כי קיימות בחומר החקירה ראיות לכאורה כמו גם עילת המעצר.

כב' השופט חאלד כבוב ציין בהחלטתו, כי המעשים המפורטים בכתב האישום, מעידים על מסוכנותם. כב' השופט ציטט מחוו"ד של מומחה התביעה, קטע האומר כי החומרים שנמצאו ברכבים מאופיינים באנרגיה פוטנציאלית: "תוצאה של ארוע כזה, היא שחרור מהיר של אנרגיה גבוהה שמקורה במטען האש של חומר הדחק, הרכב, של מיכלים, של חומר דלק נוסף והיא יכולה להיות מלווה בהעפת חפצים בוערים ואף להדלקתם של רכבים סמוכים או פציעות אנשים הניצבים בסמוך ...".

בסיום החלטתו סבר בית המשפט שיהא זה אך נכון לשקול את נקודת האיזון פעם נוספת, לאחר השלמתה של תוכנית ההינתקות עליה החליטה הממשלה.

היום, משרוחות ה"הינתקות" שככו, הונחה לפני הבקשה לעיון חוזר. פרקליטם המלומד של המבקשים, עו"ד אשר אוחיון, טען לשחרורם של המבקשים לחלופת מעצר.

הפרקליט המלומד ציין, שמדובר במבקשים שכוונתם לא היתה לפגוע. כל כוונתם היתה להביע מורת רוחם מהחלטת הממשלה והמה לא חפצו לפגוע באיש.

לא מדובר באנשים מסוכנים מטבעם. אדרבא מדובר ב"מלחי ארץ", שקיימת חלופת מעצר ראויה וטובה בעניינם. הסניגור נסמך על פנייתה של חברת הכנסת גב' פינקלשטיין שהאירה את הטוב במבקשים ובבני משפחתם. הפרקליט המלומד, שלטובתו, ניתנה לו האפשרות לטעון, לאחר ששמע בתמצית דברי התובע, ציין את ההבדל הקיים בין המבקשים לבין עבריינים מן השורה המבקשים לבצע עבירות של הצתה. לגישת הפרקליט, כב' השופט כבוב הזמין בסיפא החלטתו, בקשה לעיון חוזר, עם שינוי הנסיבות בגין סיום ההתנתקות.

הפרקליט המלומד, תמך דבריו באסמכתאות משפטיות המצדדות בעמדתו.

הנה נא, שני צעירים, שעברם מעיד בעדם, קשרו קשר לבצע עבירה מסוג פשע, במהלכו ביצעו עבירות קשות ומסוכנות, שצויינו בפרוטרוט עלי כתב האישום.

המבקשים ביקשו להצית מכוניות ספוגות בנזין ודלק בטבורה של דרך ראשית, עמוסה בעשרות רבות של כלי רכב בהם נוסעים אנשים, נשים וטף.

עבירת הצתה, לעצמה, באמצעותה סיכנו המבקשים, לכאורה, נתיב התחבורה הינה עבירה חמורה המעידה על המסוכנות הטמונה במבצעה.

בבש"פ 6764/99 , תייסיר מחאמיד נ' מדינת ישראל, (תק-על 2001(1) 1045 ) קבע בית-המשפט העליון מפי כב' השופט חשין:

"עבירת ההצתה הינה מן החמורות שבעבירות, שיודע אתה את תחילתה ואין אתה יודע את סופה. אדם כמתיר לעצמו לסכן על דרך של הצתה רכושם וחייהם של אחרים, ראוי שיורחק מחברת בני תרבות ולו מן הטעם שעלול הוא להוסיף ולסכן את זולתו."

בבש"פ 282/00 עמרם אלול נ' מדינת ישראל, (תק-על 2000(1) 865). ציטט בית- המשפט העליון מ"הלכת מחאמיד" ואימץ הקביעה, כי בנשוא ענייננו: "חזקת המסוכנות יוצרת גם חזקה כי שחרור הנאשם מן המעצר כרוך בסכנה. חזקה כזאת פועלת נגד האפשרות של חלופת מעצר".

[ראה עוד: בש"פ 1610/01 ; בש"פ 3347/05 מיום 18.4.05 ; ע"פ 9222/03 כב' השופט אדמונד לוי, מיום 25.5.05].

עינינו הרואות, ההלכה שיצאה מלפני בית-המשפט העליון עקיבה וברורה.

אדם השולח אש ברכוש יודע תחילת המעשה, אך אינו יודע את סופו. הבערה האוחזת ברכוש מעצם טבעה וטיבה, מתפשטת ומכלה כל אשר בדרכה, רכוש ולעתים מקפחת חיי אדם.

אדם השולח אש ברכוש מעיד על המסוכנות הטבועה בו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ