- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש 9041/04
|
ב"ש בית משפט השלום באר שבע |
9041-04
21.2.2005 |
|
בפני : עידו רוזין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל - הועדה המקומית שמעונים עו"ד איתן ברקאי |
: אברהם סיני עו"ד חדווה ביטון |
| החלטה | |
בפני בקשה מטעם המדינה, למתן צו לפי סעיף 239 (ב) לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: " החוק") להורות למוסדות התכנון להימנע מלטפל בבקשה לקבלת היתר בניה, למבנים נשוא כתב האישום, עד לגמר ההליכים במשפט (הכוונה לתיק עמק 20155/04); ולחלופין עד שהמשיב ישלם את הקנס וכפל האגרה בהם חוייב בתיק פ' 6421/01, בבית משפט השלום בבאר שבע.
סקירה קצרה של ההליכים שהיו עד כה
1. ביום 10.1.01 הוגש כנגד המשיב כתב האישום הראשון במסגרת תיק פ' 6421/01 בו הורשע בהקמתם של שלושה מבנים ללא היתר בניה ושימוש במקרקעין בסטיה מהיתר, לפי סעיפים 145 (א), 204, ו- 208 לחוק.
המבנים הם:
א. רצפת בטון בשטח של 40.74 מ"ר, המשמש כמרפסת.
ב. הצבת קראוון המשמש למגורים, בשטח של 64.80 מ"ר.
ג. הקמת סככה בשטח של 36.75 מ"ר, המשמשת כאורווה לסוסים.
בגזר הדין נקבע, בין היתר, כי על הנאשם לשלם 10,000 ש"ח ב - 12 תשלומים, כפל אגרה בסך של 4,353 ש"ח וכן ניתן צו הריסה דחוי למשך 12 חודשים.
צו ההריסה נכנס לתוקף ביום 14.1.2004, מבלי שהמשיב טרח להגיש בקשה להארכת המועד.
2. לאחר שהמשיב לא קיים את פסק הדין הראשון ולא הרס את המבנים הוגש נגדו ביום 30.3.2004 כתב אישום שני במסגרת תיק עמ"ק 20155/04, בו הורשע באי קיום צו של בית משפט (סעיף 210 לחוק) וכן המשך השימוש במבנים (לפי סעיפים 145 (א), 204, ו- 208 לחוק).
עדיין לא נגזר דינו של המשיב בתיק השני והטיעונים לעונש נקבעו ליום 7.2.2005.
טענות הצדדים :
3. המבקשת טוענת, בין היתר, כי המשיב מזלזל בהוראות הדין ובבית המשפט, כאשר רק לאחרונה הגיש בקשה לקבלת היתר בניה (כשנתיים ורבע לאחר שקיבל אורכה של שנה לצורך הריסת המבנים), לא שילם את הקנס שנגזר עליו בתיק פ' 6421/01 ולא שילם את כפל האגרה שנגזרה עליו.
4. מנגד, טוען המשיב בתגובתו שהוגשה בכתב, כי מדובר בבקשה דרקונית שדינה להידחות על הסף, כזו אשר נועדה להפעיל עליו לחצים וכי הימנעות הועדה מלטפל בהיתר משמעה ענישה נוספת שלא כדין. עוד טוען המשיב, כי נקלע למצב כלכלי קשה וכי יש לתת לו הזדמנות להסדיר את ענייניו, כך שלא ניתן להאשימו בשימוש ובבניה ללא היתר בו בזמן שמונעים ממנו את קבלת ההיתר.
5. בדיון שהתקיים ביום 7.2.2005 הודיעו הצדדים, כי אין צורך לייחד דיון נפרד בבקשה וביקשו שבית המשפט ייתן את החלטתו על בסיס הבקשה והתגובה שהוגשו בכתב.
ההכרעה
6. בסעיף 239 (ב) לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 נקבע :
"239. צו הפסקה שיפוטי [תיקון: תשל"ח]
(א) ...
(ב) משניתן צו הפסקה שיפוטי או הוגש כתב אישום, רשאי בית המשפט להורות למוסדות התכנון להימנע מלטפל בבקשה להיתר נושא צו ההפסקה או כתב האישום עד לגמר ההליכים בבית המשפט".
לגבי הנסיבות, אשר בהן יעשה שימוש בסמכות האמורה, נקבע, כי שאין מקום לעריכת רשימה סגורה של מקרים בהם ראוי כי בית המשפט יעשה שימוש בהוראת סעיף 239 (ב) לחוק, וככל הנראה יש להחליט בכל מקרה ספציפי על פי נסיבותיו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
